اولین گزارش هواشناسی استقامت از مریخ

به گزارش مجله آرنا، ناسا اولین گزارش آب و هوایی به دست آمده از دهانه جزرو در مریخ را به اشتراک گذاشته است و به نظر می رسد هوای این دریاچه باستانی مریخ بسیار سرد است.

اولین گزارش هواشناسی استقامت از مریخ

سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ(MEDA) که بر روی مریخ نورد استقامت تعبیه شده است دمای اطراف را به مدت 30 دقیقه در تاریخ 19 فوریه در ساعت 10:25 شب به وقت منطقه زمانی شرقی ثبت کرد.

داده ها نشان می دهد که هنگام روشن شدن سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ، دمای سطح سیاره سرخ کمتر از منفی چهار درجه فارنهایت بود، اما 30 دقیقه بعد به منفی 14 درجه فارنهایت کاهش یافت. سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ به مجموعه ای از حسگرهای محیطی برای ثبت سطح گرد و غبار و شرایط جوی و اندازه گیری تابش مریخ مجهز است.

خوزه آنتونیو رودریگز مانفردی(Jose Antonio Rodriguez Manfredi) ، محقق اصلی سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ از مرکز اخترزیست شناسی اسپانیا در انستیتوی ملی فناوری هوافضا در مادرید گفت: پس از مرحله ورود و فرود محققان بخش سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ با نگرانی منتظر اولین اطلاعاتی بودند که تأیید کند که ابزار ما بدون هیچ مسئله ای فرود آمده است. آن لحظات بسیار حساس بود. سرانجام پس از سال ها کار و برنامه ریزی، ما اولین گزارش را از سیستم مذکور دریافت کردیم. سیستم ما درست عمل کرد و نخستین داده ها و تصاویر هواشناسی خود را از اسکای کم(SkyCam) ارسال کرد.

سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ توسط بازوی قابل ارتقا به دکل استقامت بسته می شود و به طور دوره ای برای بررسی آب و هوا آزاد می شود. وزن آن حدود 12 پوند است و قادر به ثبت باد(سرعت و جهت)، فشار، رطوبت نسبی، دمای هوا، دمای زمین و تابش(از خورشید و فضا) است.

این سیستم هر ساعت روشن، از خواب بیدار می شود و پس از ثبت و ذخیره اطلاعات، مستقل از عملیات مریخ نورد به خواب می رود. نکته قابل توجه این است که سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ حتی در صورت خواب بودن مریخ نورد استقامت نیز می تواند کار خود را انجام دهد.

هنگامی که ناسا اولین گزارش هواشناسی را دریافت کرد، آنها به سرعت تلاش کردند تا آنها را در کنار هم قرار دهند. طبق گزارشات به دست آمده از ایستگاه نظارت بر محیط مریخ(REMS) تعبیه شده بر روی مریخ نورد کنجکاوی در داخل دهانه گیل، حسگر تابش و گرد و غبار سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ نشان داد که جزرو در همان زمان(تقریباً 2هزار و 300 مایل دورتر) جو پاک تر از دهانه گیل را تجربه کرده است. مهندسان توسط داده های به دست آمده از حسگرهای فشار سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ دریافته اند که فشار بر مریخ 718 پاسکال است که این عدد در محدوده 705-735 پاسکال است که آنها پیشتر پیش بینی کرده بودند. این سیستم ذرات متقابل با نور را جمع آوری، ذخیره و انتقال خواهد داد و در نهایت بر دما و هوا تأثیر می گذارد.

اگرچه این داده ها به ناسا کمک می کند تا از شرایط استقامت بیشتر آگاه شود، اما گفتنی است این یافته ها و اندازه گیری ها برای فضانوردانی که در آینده به این سیاره سفر خواهند کرد نیز حیاتی خواهد بود.

گزارش های سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ تصویر بهتری از محیط نزدیک سطح ارائه می دهد. سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ علاوه بر دمای سطح مریخ، می تواند دما را در سه ارتفاع جوی 2.76 فوت، 4.76 فوت و 98.43 فوت ثبت کند.

این سیستم از حسگرهای تعبیه شده بر روی بدنه و دکل مریخ نورد و یک حسگر مادون قرمز با قابلیت اندازه گیری دما تقریباً 100 فوت بالاتر از مریخ نورد استفاده می کند که این امر برای پرواز بالگرد نبوغ بسیار مهم است.

گزارش سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ پیش از پرواز نبوغ و مربوط به روزهای 43 و 44 مأموریت مریخ(3 تا 4 آوریل بر روی زمین) دمای بین منفی 7.6 درجه فارنهایت و منفی 117.4 درجه فارنهایت را در دهانه جزرو نشان داد. سیستم بررسی کننده پویایی محیط مریخ همچنین وزش باد را در حدود 22 مایل در ساعت اندازه گیری کرد.،ایسنا

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 29 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 29 اردیبهشت 1400 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 1534

به "اولین گزارش هواشناسی استقامت از مریخ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اولین گزارش هواشناسی استقامت از مریخ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید