عایق الاستومری لوله ای

به گزارش مجله آرنا، برای جلوگیری از چگالش در لوله های آب سرد و جلوگیری از یخ زدگیِ محتویات لوله آب از عایق الاستومری لوله ای استفاده می گردد.

عایق الاستومری لوله ای

در سیستم های گرمایشی مثل تاسیسات و لوله های آب گرم موتورخانه ها که جلوگیری از افت انرژیِ حرارتی در لوله های آب گرم لازم است، عایق الاستومری لوله ای به کار می رود. علاوه بر جلوگیری از افت حرارت و برودت در لوله ها، کاربرد عایق الاستومری لوله ای به عنوان پوشش می تواند از زنگ زدگی و اکسیداسیونِ بدنه بیرونی لوله ها جلوگیری کند. بطور کلی عایق الاستومری لوله ای و رولی به عنوان یک عایق حرارتی-برودتی و حتی صوتی در سیستم های گرمایشی، سرمایشی و تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد.

عایق الاستومری لوله ای در ضخامت های 9-13-19 و 25 میل فراوری و عرضه می گردد.

عایق الاستومری لوله ای که در کارخانه به طور خام و با ضخامت های مختلف فراوری می گردد که به صورت عایق لوله ای ساده(خام، بدون چسب، بدون کاور آلومینیومی و...) است. بر اساس درخواست خریدار می توان خدمات چسب و قوبلِ آلومینیوم را بر روی آن به عنوان خدمات مازاد اجرا و عایق الاستومری لوله ایِ مورد نظر را دقیقا با مشخصات مدنظرِ کارفرما، به خریدار تحویل نمود.

طریقه کاربرد و نصب عایق الاستومری لوله ای به این ترتیب است که ابتدا با یک کاتر عایق الاستومری لوله ای را در طول برش می دهیم. سپس با استفاده از بُرس، سطح لوله موردنظر را به چسب مخصوص عایق الاستومری آغشته میکنیم. سپس عایق الاستومری لوله ای را دور لوله قرار داده و محل درز عایق را با چسب الاستومری به هم می چسبانیم. در آخرکار هم تمام درزهای به هم پیوسته را با استفاده از نوار درزگیر می پوشانیم.

دمپر وزنی

دمپر وزنی عموماً در پشتِ فنِ هواکش ها در روی نما تعبیه می گردد که با آغاز به کارِ فن، پرّه های این دمپر، باز شده و هوای داخل را به بیرون منتقل می نمایند و بعد از قطعِ عملکردِ فن، به صورت اتوماتیک بسته می شوند و با بسته شدنِ پرهّ های دمپر وزنی و همزمان با خاموش شدنِ فن، هم از اتلافِ هوای مطبوعِ داخل جلوگیری می گردد و هم از ورود و خروجِ پرندگان و دیگر موجودات به داخل ممانعت می گردد.

معمولاً برای سبک بودنِ پرّه ها و کارکردِ بهترِ دمپر وزنی، از تیغه های آلومینیومی برای ساختِ پرّه های دمپر وزنی استفاده می گردد.دمپر وزنی همانطور که از نامش پیداست در پشت فن قرار می گیرد و با نیرو و فشار هوای خروجی از پشتِ فن، فعال و با خاموش شدنِ فن، مسیرِ خروجِ هوا مسدود می گردد. ساختارِ ظاهریِ دمپر وزنی دارای یک قاب با فریمِ یک طرفه است که حجمِ قابِ دمپر وزنی در میان دیوار و پشت فن قرار می گیرد و به وسیلهِ فریمِ بیرونی به دیوار تثبیت می گردد. با توجه به عملکردِ دمپر وزنی با نیرویِ فشارهوای خروجی ازپشت فن، استفاده از تیغه های سبک(ترجیحاً از ورق آلومینیوم) لازم است. جنس قاب و فریمِ دمپر وزنی از ورق گالوانیزه به ضخامت یک میلیمتر و جنس تیغه های دمپر نیز از جنس ورق الومینیوم است که این تیغه های آلومینیومیِ دمپر وزنی بوسیله یک محورِ ثابت که به تمام تیغه ها متصل است، به صورت همزمان با کارکردِ فن آغاز به بازشدن می نمایند. این نوع عملکردِ دمپر وزنی که با کارکرد فن باز و با خاموش شدنِ فن بسته می گردد، باعث می گردد اولاً در تابستان و زمستان از خروج هوای سرد و گرم و در نهایت از افت انرژیِ محیط جلوگیری گردد و ثانیاً در زمان خاموش بودنِ فن از ورودِ پرندگان و حیوانات و حشراتِ موذی ممانعت به عمل آید. ضخامت ورق گالوانیزه مصرفی در قابِ بیرونیِ دمپر وزنی معمولاً یک میلیمتر است.

دمپر ضد حریق

این نوع دمپر از زیر گروهِ دمپرهای بین کانالی است که امکانِ رسیدنِ اکسیژن به حریق و یا نفوذِ آتش به دیگر نقاط را به حداقل میرساند و بر اساسِ فیوزِ اتوماتیکی که در بدنه ِ داخلی دمپر تعبیه می گردد، به صورت اتوماتیک با احساسِ دما عمل می نماید و با بستنِ مجرای هوا در داخلِ دمپر از امکانِ توسعهِ آتش جلوگیری میکند. این دمپر در دو نوعِ گِرد و چهارگوش برای استفاده در مسیرِ کانالِ هوا فراوری و عرضه میگردد.

دمپر ضد حریق از زیر گروهِ دمپرهای بین کانالی است که امکانِ رسیدنِ اکسیژن به حریق و یا نفوذِ آتش به دیگر نقاط را به حداقل میرساند و بر اساسِ فیوزِ اتوماتیکی که در بدنه ِ داخلی دمپر ضد حریق تعبیه می گردد، به صورت اتوماتیک با احساسِ دما عمل می نماید و با بستنِ مجرای هوا در داخلِ دمپر از امکانِ توسعهِ آتش جلوگیری می نماید. این دمپر در دو نوعِ گِرد و چهارگوش جهتِ استفاده در مسیرِ کانالِ هوا فراوری و عرضه می گردد.دمپر ضد حریق برای انسداد مسیر حریق در داکت کانال هوا مورد استفاده قرار می گیرد و در واقع از رسیدنِ اکسیژن به حریق و انتشارِ شعله های آتش ممانعت به عمل آورده و از انتشار حریق در طبقات یا بخش های مختلف ساختمان به صورتِ ویژه جلوگیری می نماید. ساختارِ ظاهریِ قاب و تیغه های دمپر ضد حریق مشابه با دمپر هوا تیغه موازی است با این تفاوت که تمامی تیغه های دمپر ضد حریق بوسیله یک فنر و ضامنِ قوی که به فیوزِ حرارتی متصل است و همزمان با عملکردِ فیوز، ضامنِ فنر آزاد شده و دستورِ انسدادِ دمپر ضد حریق صادر می گردد. دمپر ضد حریق از ورق گالوانیزه به ضخامت یک میلیمتر و در ابعادِ متفاوت، متناسب با داکتِ کانال هوا ساخته و در مسیر کانال تعبیه می گردد. نکته قابل ذکر و یادآوری در خصوص دمپر ضد حریق این موضوع است که دمپر ضد حریق را می توان به صورتِ برقی و با کنترلِ جعبه فرمانی که به سنسورِ دود و حرارت مجهز است، فعال نمود.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 31 تیر 1402 بروزرسانی: 31 تیر 1402 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 2196

به "عایق الاستومری لوله ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عایق الاستومری لوله ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید