لوازم کمپینگ یعنی سبک سفر کن ، راحت باش

به گزارش مجله آرنا، شما خانواده ای دارید که به محض خاموش بودن موبایلتان هزاران فیلم نامه و تراژدی در فکرشان راجع به شما می نویسند. پس نکته خیلی خیلی مهم این که: هر جوری هست آن ها باید از حال شما با خبر باشند.

لوازم کمپینگ یعنی سبک سفر کن ، راحت باش

حتماً بارها برایتان پیش آمده برای رهایی از گرفتاری های روزمره و خستگی کار، یا نه! استراحتی فرح بخش و یا آن هم نه، فقط دور بودن از همه چیز و همه کس تصمیم گرفته اید به جایی بروید که آدم ها که هیچ، هیچ موجود زنده ای نباشد تا مبادا روحتان را بیازارد. خوب چه اشکالی دارد بهترین راه این است که به طبیعت بروید و چادری برپا کنید تا فقط خودتان باشید و خودتان. اما آیا از لوازم کمپینگ چیزی می دانید؟ بلدید برای یک سفر دوسه روزه طوری بار نَبندید که انگار می خواهید به سفری دوسه ماه بروید؟! آن دسته از خوانندگان که سفر برو حرفه ای هستند حتماً بلند با خواندن این مطلب گردشگری می گویند: بـله اما پیشنهاد می دهم در کنار طبیعت گردان مبتدی شما هم با مجله آرنا همراه باشید تا نکند چیزی را از قلم بیندازید!

پا پوش!

کفش و یا به قولی پاپوش مناسب از اولین و مهم ترین لوازم کمپینگ است. کفش باید متناسب با برنامه ای باشد که در پیش دارید. برای طبیعت گردی های سبک، کفش سه فصل مناسب است. این کفش ها برای بیشتر برنامه ها به جز برنامه های زمستانی مناسب اند. نکته مهم در خصوص کفش، کفی آن است. این بخش مهم کفش نباید لیز باشد. کفش های ساق دار برای محافظت از قوزک پا بهترند، ولی به همان اندازه جورابی که می پوشیم هم از اهمیت زیادی برخوردار است. از سویی کفش هایی که کمی ساق دارند می توانند پای شما را از گزش خزندگان ناگهانی در طبیعت محفوظ نگه دارند.

  • نکته: کفش پیاده روی راحت، دمپایی یا صندل هم باید برداریم که هرچه سبک تر باشد بهتر است.

کوله پشتی

دومین و حرفه ای ترین لوازم کمپینگ در بخش طبیعت گردی، کوله پشتی است. وسواس موقع خرید نداشته باشید فقط کافی است به چند نکته دقت کنید. کوله پشتی های خوب معمولاً بندی برای بستن روی سینه دارند که به حفظ تعادل یاری می نمایند. یک تسمه روی کمر هم سنگینی وزن روی شانه ها را کمتر می نماید. هرچه کوله وزن کمتری داشته باشد، برای کوهنوردی مناسب تر است. گفتم که سبک سفر کنید! اینکه کوله پشتی شما خیلی جادار و بزرگ باشد ملاک نیست. مثلاً کوله های کوه، زیپ و جیب کمتری هم دارند. برای سفر یک روزه به کوله 25 تا 40 لیتری و برای سفر دوروزه به کوله 40 تا 60 لیتری احتیاج دارید. سفرهای بیشتر از دو شب هم احتیاجمند کوله بزرگ تر هستند. برای سفر یک شبه در زمستان هم به کوله 40 تا 60 لیتری احتیاج خواهیم داشت.

چادر و کیسه خواب

اگر طبیعت گردی مبتدی هستید، لازم نیست تا یکی دو سفر اول حتماً کیسه خواب بخرید و یا چادر تهیه کنید. می توانید موقع سفر از دوستانتان قرض کنید، اما از کسی که به صورت حرفه ای طبیعت گرد است، چون او حتماً ده ها کیسه خواب و چادر را از سرش گذرانده تا به این آخری رسیده است. چادر، یکی از ضروری ترین وسایل کمپینگ است. اگر چادرتان سبک باشد موقع پیاده روی های طولانی خسته نمی شوید. هر چادر باید حتماً یک روکش یا به اصطلاح پوش داشته باشد که باران به آن نفوذ نکند. باید طوری جمع شود که به راحتی بتوانید آن را حمل کنید.

  • نکته مهم: از نظر نگارنده چادر ضروری ترین جزء لوازم کمپینگ به حساب می آید. حتی اگه هوا گرم باشد هم بهتر است برای امنیت خود و وسایل تان شب را داخل چادر بخوابید.
  • نکته مهم دو: نباید فراموش کنید زیرانداز مخصوص چادر باید حتما همراهتان باشد.
  • نکته مهم سه: برای نشستن روی زمین به یک زیرانداز هم احتیاج دارید. این زیرانداز می تواند یک مت یوگا باشد که بالای کوله پشتی هم به راحتی جای می گیرد.

بهترین کیسه خواب مدلی است که بتوانیم زیپش را در تابستان باز بگذاریم تا خنک شویم و همین طور در زمستان به اندازه کافی گرممان کند. البته ببینید معمولاً کجاها سفر می کنید و کیسه خوابی با چه درجه حرارتی برایتان مناسب است. یک کیسه خواب خوب برای خوابیدن در دمای منفی 11 درجه سانتی گراد هم مناسب است. این کیسه نباید به وزن بارمان خیلی اضافه کند. هرچه وزنشان کمتر باشد بهتر است.

پوشیدنی ها

بسته به فصل سفر لباس های متفاوتی را باید در کوله پشتی داشته باشیم. معمولاً در طبیعت گردی بیشتر از دو تی شرت احتیاجمان نمی شود، اما اگر احتمال بارندگی وجود داشته باشد، سه تی شرت در لوازم کمپینگ برمی داریم. اصلاً همواره احتمال خیس یا خراب شدن لباس ها را باید در سفر طبیعت گردی داد. پس دو شلوار، دو تی شرت، دو مانتو، یک کلاه آفتابی یا پشمی (بسته به فصل) و دو لباس زیر را به تجهیزات کمپینگ اضافه می کنیم. اگر هوا سرد باشد هم که دستکش یا شال گردن برمی داریم.

  • نکته خیلی مهم: شما چه دو روز بمانید، چه ده روز، همین مقدار لباس کافی است. سبک سفر کنید.

وسایل بهداشتی

متاسفانه برخی طبیعت گردان مبتدی برای سبک سفر کردن، وسایل بهداشتی کمتری همراهشان می برند. حتی از لباس هایشان به عنوان حوله استفاده می نماید؛ اما بیشتر حرفه ای ها حداقل یک حوله کوچک همراه خود دارند. مسواک، خمیردندان، صابون و شامپوی سفری کوچک هم حتماً لازم می شود.

  • باز هم نکته: همراه داشتن قرص و دارو به حساسیت ما برمی شود. اما کرم ضد آفتاب، پماد نیش حشرات یا قرص تصفیه آب، چسب زخم، باند و مسکن باید حتماً بخشی از لوازم کمپینگ شما باشند.
  • دستمال کاغذی هم همواره و همه جا به در می خورد.
  • دستمال مرطوب نیز ممکن است به کارتان بیاید، نباید فراموش کنید سرویس بهداشتی در طبیعت تعریف نشده !
  • نکته خیلی خیلی مهم: کیسه زباله حتماً برمی داریم تا همان طور که طبیعت را تحویل گرفته ایم، همان طور هم تحویل دهیم.

وسایل الکترونیکی

گفتیم سبک سفر کنید اما نه در اینجا! اگر از موبایلتان زیاد هم استفاده نمی کنید، اما برای پیشگیری از هر نوع اتفاق بهتر است باتری اضافه یا پاوربانک را نباید فراموش کنید.

  • نکته اساسی: نگفتم مهم چرا؟ چون شما خانواده ای دارید که به محض خاموش بودن موبایلتان هزاران فیلم نامه و تراژدی در فکرشان راجع به شما می نویسند. پس نکته خیلی خیلی خیلی مهم این که: هر جوری هست آن ها باید از حال شما با خبر باشند.

اگر دوربین عکاسی دارید یک لنز 18-55 کافی است؛ لنزهای بزرگ تر زمان پیاده روی مزاحمتان می شوند. اما باید بگویم حتی اگر دوربین حرفه ای هم دارید با خود نبرید. چون دست و پاگیرتان می شود. چراغ قوه یا هد لایت را هم برای پیاده روی شبانه به لوازم کمپینگ اضافه کنید.

خوردنی ها و وسایل مورد احتیاج آنها

باید وقتی به لوازم کمپینگ فکر می کنیم خوراکی را فراموش کنیم. در دل بیابان یا جنگل کمتر پیش می آید که یک رستوران پیدا کنیم، برای همین بهتر است خوراکی ها را در نزدیک ترین شهر به مقصدمان بخریم .

بد نیست بسته به تعداد روزی که قرار است در طبیعت بمانیم، کنسرو ببریم. البته یادتان باشد کنسروها را باید بجوشانید تا دچار مسمومیت غذایی نشوید. در کمپ یک قابلمه روحی هم غنیمت است. همین طور فقط یک قاشق، چنگال و چاقوی چندکاره می توانند به پخت غذا در طبیعت یاری نمایند. برای غذا پختن به ادویه و روغن هم احتیاج داریم .

هیچ مسافری از نقش قوری و چای سیاه غافل نمی شود. برخی از لوازم کمپینگ اگرچه واجب نیستند، اما داشتن آن ها سفر را جذاب تر می نماید. مثلاً اگر چند دانه هل را در چای زغالی بیندازیم، چای بیشتر می چسبد.

  • دوباره نکته: قبل از همه این ها باید آتش را با چیزی روشن کنیم، پس با خودمان ژل آتش زنه و فندک هم می بریم.
  • کبریت ها گاهی یک جینشان هم جواب نمی دهد. مخصوصاً اگر زمستان باشد و همه چیز نم بکشد. پس تنها به دو بسته کبریت شومینه بسنده می کنیم.

حرف آخر

این که سفر شما یک روزه است یا 4 روزه، هوا زمستانی است یا تابستانی و یا اینکه قرار است شب را کجا چادر بزنید خیلی در لیست لوازم کمپینگ و وسایل مورد احتیاجتان تغییر ایجاد می نماید. نگارنده در این نوشته سعی نموده است فهرستی کلی بنویسد که تا حد خوبی بتواند همه نوع سفر را پوشش بدهد. اما باید بگویم احتمالاً چندین سفر طول می کشد تا دستتان بیاید واقعاً تو سفر چه چیزهایی را باید جزء وسایل شخصی خود همراه داشته باشید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 22 بهمن 1398 بروزرسانی: 7 بهمن 1399 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 575

به "لوازم کمپینگ یعنی سبک سفر کن ، راحت باش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لوازم کمپینگ یعنی سبک سفر کن ، راحت باش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید