مقاوم سازی سازه ها، ضرورتی اجتناب ناپذیر
به گزارش مجله آرنا، زلزله غرب کشور دوباره بحث ضریب ایمنی ساخت وسازها در کشور را برسرزبان ها انداخت.
بعضی کارشناسان این حوزه معتقدند: نبود سازوکار مهندسی و مدیریت کیفی جامع متناسب با هر استان از یک سو و خلأ در قوانین ﻧﻈﺎم ﻣﻬﻨﺪﺳﻲ و نظارت بر ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ها و نبود اهرم لازم برای اجرای قوانین در این بخش موجب شده تا افزایش سازه های بی کیفیت در کشور را ببینیم.
بعضی کارشناسان گذر از این چالش را نیازمند بازنگری در آیین نامه قانون ﻧﻈﺎم ﻣﻬﻨﺪﺳﻲ و ﻛﻨﺘﺮل ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن می دانند.
میزان بالای تخریب ها در ساختمان های نوساز در زلزله اخیر، از جمله مواردی است که کارشناسان آن را نتیجه ضعف در قوانین ساخت وساز موجود در کشور ارزیابی می نمایند.
افزون بر ایراد های مطرح شده به قوانین نظام مهندسی در کشور، بعضی مسوولان این بخش نیز معتقدند: واگذاری ساخت وسازها به افراد بی صلاحیت موجب شده است ضریب ایمنی ساخت وساز در کشور کاهش یابد.
محمد امیرزاده، رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه باید عوامل موثر در زلزله اخیر آنالیز گردد، می گوید: باید آنالیز و روشن گردد که آیا آسیب های رسیده به ساختمان ها در زلزله اخیر به طراحی یا نبود نظارت بر ساخت وسازها مربوط می گردد؟
درصورتی که رعایت نکردن آیین نامه قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان به عنوان یکی از دلایل گستردگی تخریب هاست، باید با متخلفان برخورد گردد.
وی گفت: در کشور ما بعد از زلزله بوئین زهرا آیین نامه زلزله تدوین و پس از آن آیین نامه 2500 ساخت مصوب شد تا به این طریق ساخت وسازها اصولی گردد. به رغم وجود چنین قوانینی به سبب اجرای نادرست این قوانین و آیین نامه ها و نبود نظارت اصولی، هنگام زلزله با تخریب شدید ساختمان ها و سازه های نوساز در کشور روبه رومی شویم.
امیرزاده با اشاره به نبود نظام مهندسی مستقل در کشور، توضیح داد: متاسفانه درکشور پدیده امضافروشی را شاهد هستیم و سازمان نظام مهندسی نظارت کافی دراین باره ندارد و این امر موجب شده تا امضا فروشی به جای رعایت وظایف اصولی نظارت بر ساخت بیشتر دربخش ساخت وسازصورت گیرد. دنیای اقتصاد
در این باره بیشتر بخوانید:
در مسکن مهر به دنبال کدام حقیقت هستیم؟
امضا فروشی پاشنه آشیل ساختمان های ایران
صنعت کانکس کشور و راه چاره فوری زلزله زدگان
زلزله غرب و سناریوی تکراری بناهای بی دوام
منبع: پیام دلتا