پرسپولیس و استقلال زیر تیغ حسابرسی برای خصوصی شدن
به گزارش مجله آرنا و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، افشین داوری درباره خصوصی شدن تیم های استقلال تهران و پرسپولیس گفت: حدود دو سال و نیم است که با توجه به حضور آقای سلطانی فر به عنوان وزیر ورزش و جوانان اتفاقات خوبی برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اتفاق افتاده است که شایسته است به بخشی از آنها اشاره کنیم. این دو باشگاه قبل از حضور دکتر سلطانی فر با مسائل اقتصادی و بدهی های سنگین روبرو بودند و حامیان اقتصادی مشخصی را به خود اختصاص نداده بودند.
وی اضافه کرد: اقتصادیات های سنگین از سالیان دور این دو باشگاه را آزار می داد و همچنین برای دریافت مجوز حرفه ای مشکلاتی را پیش رو داشتند که بخش اعظم آن به دلیل ساختار دو باشگاه بود. حدود هشت سال حسابرسی در آنها انجام نشده بود و شفافیت اقتصادی وجود نداشت. از طرفی در آمد زایی های جانبی و نوع بلیت فروشی دو باشگاه ساماندهی نشده بود و از همه مهم تر وضعیت ثبت شرکت دو باشگاه بود که به خاتمه نرسیده بود.
مدیر کل امور باشگاه های وزارت ورزش و جوانان با اشاره به کوشش وزارت ورزش و جوانان برای حرفه ای شدن استقلال و پرسپولیس گفت: در دو سال گذشته کار سخت و مسئله ای برای پرداخت بدهی های این دو تیم داشتیم تا بتوانیم مجوز حرفه ای شدن را بگیریم و حتی این احتمال وجود داشت که در لیگ قهرمانان آسیا نتوانیم حضور پیدا کنیم. کوشش بسیار مضاعف وزارت ورزش و جوانان باعث شد با انتخاب حامیان اقتصادی و پرداخت بدهی ها که در مجموع حدود 55 میلیارد تومان بود بتوانیم مجوز حرفه ای دو باشگاه را اخذ کنیم و منجر به افتخار آفرینی این دو در آسیا باشیم.
وی توضیح داد: البته اقتصادیات هم نقش بسیار مهمی برای صدور این مجوز داشت که با برنامه ریزی وزارت ورزش و جوانان تمام بدهی اقتصادیاتی این دو باشگاه تجمیع و در حال حاضر در کمیسیون ماده 251 مکرر قانون اقتصادیاتی کشور مورد رسیدگی مجدد قرارگرفته که امیدوار هستیم هرچه زودتر مرتفع شود. در واقع دستور وزیر ورزش و جوانان باعث شد برای اولین بار تمامی اقتصادیات های گذشته تجمیع و برای اولین بار به صورت تعیین تحویل وزارت اقتصاد و دارایی شده و مورد ارزیابی قرار گیرد.
داوری ادامه داد: هردو باشگاه سالیان طولانی بود که حسابرسی نشده بودند و احتیاج بود که میزان درآمد و هزینه آنها مقایسه شود. با کوشش هایی که در این دو سال و نیم داشتیم اکنون به نقطه ای رسیدیم که به روز هستیم و در سال 95، 96 و 97 بخش حسابرسی شأن به خاتمه رسیده و به طور تعیین آماده واگذاری هستند.
وی با اشاره به تاکید سلطانی فر بر روی ساختار درست هر دو باشگاه گفت: استقلال و پرسپولیس در حال حاضر دارای هیأت مدیره توانمند، تخصصی و فنی هستند و ساختارشان برابر قوانین و مقررات تنظیم شده است. اگر موارد فوق را درست ارزیابی کنیم بخش مهمی از آن به ساختار بسیار خوب دو باشگاه بر می شود که باعث شفافیت اقتصادی شده است. همینطور اتفاقات خوب دیگری مثل بلیط فروشی الکترونیکی به دستور وزیر ورزش و جوانان انجام شد که قبلاً فیزیکی بود. میزان درآمدها از این طریق کاملاً شفاف است و به زودی می توانیم شاهد واگذاری کاملاً منطقی این دو باشگاه باشیم.
داوری سپس با اشاره به اراده بسیار جدی وزارت ورزش و جوانان برای واگذاری این دو باشگاه گفت: برابر قانون و به خصوص با تاکید وزیر ورزش بر برطرف بعضی نواقص در این جهت، تمام مسائل و موارد مربوط به این دو باشگاه کاملاً شفاف به دستگاه های ذیصلاح، مجلس و سازمان خصوصی سازی تحویل داده شده و در دی ماه سال 97 این حساب ها یا مستندات تحویل دستگاه های ذیصلاح داده شده و منتظریم سازمان خصوصی سازی هرچه سریع تر برابر قوانین و مقررات زمان مزایده را اعلام کند تا بتوانیم شاهد واگذاری این دو باشگاه باشیم.
داوری در خصوص بدهی های انباشته شده استقلال و پرسپولیس از سالیان دور گفت: این بدهی ها به اشخاص مختلف، ارگان ها، بعضی از مربیان داخلی و خارجی و بازیکنان وجود داشت که با دستور وزیر ورزش در جلسات مختلف مورد آنالیز نهاده شد. بخصوص در رابطه با ورزش حرفه ای این بدهی ها ساماندهی شد. البته پرداخت بدهی ها زمانی مقدور بود که حامی اقتصادی وجود داشته باشد چون دولت از حمایت اقتصادی برای یاری به دو باشگاه معاف شده بود.
مدیر کل امور باشگاه های وزارت ورزش و جوانان گفت: همواره استقلال و پرسپولیس احتیاجمند یاری بودند و سیاست جدید باعث شد هم بدهی های گذشته آنها پرداخت شود و هم با در آمدی که از حامیان اقتصادی داشتند شرایط بسیار خوبی در مسابقات داخلی و آسیایی داشته باشند.
منبع: خبرگزاری مهر