پیش بینی زمان فوران آتشفشان با کمک ماهواره

به گزارش مجله آرنا، هرسال حوادث غیرمترقبه طبیعی در جهان جان تعداد زیادی از مردم را می گیرد و فوران آتشفشان هم یکی از این حوادث طبیعی به شمار می رود؛ ازآنجا که براحتی نمی توان بیدار شدن یک کوه آتشفشانی را از قبل پیش بینی کرد تا به امروز دانشمندان و محققان حوزه فناوری تلاش زیادی در این زمینه داشته اند و به تازگی به تکنیک جدیدی دست یافته اند که می تواند کمک کند تا فوران آتشفشان ها سال ها پیش از فعال شدن شان، پیش بینی شود.

پیش بینی زمان فوران آتشفشان با کمک ماهواره

درواقع این دانشمندان یک مدل مبتنی بر اطلاعات ماهواره ای را توسعه داده اند که می تواند خیلی زود فوران را پیش بینی کند. این تیم 16سال است که درحال جمع آوری اطلاعات از ماهواره های Terra وAqua ناسا هستند. این ماهواره ها دهه هاست که تغییرات آب و هوایی کره زمین را مورد بررسی قرار داده و آنها را به صورت مستندات در اختیار ناسا قرار می دهند. افزایش دما یکی از نشانه های فوران آتشفشان است، چراکه ماگماها از اعماق زمین خارج می شوند؛ با ترکیب نتیجه این تحقیقات وسایر روش های تشخیصی، دانشمندان معتقدند حالا دیگر می توانند از سال ها قبل، بیدار شدن کوه های آتشفشانی را اطلاع دهند. آتشفشان ها از ترسناک ترین حوادث غیرمترقبه روی کره زمین شناخته می شوند، چراکه می توانند همه فضای اطراف خود را نابود کنند و هیچ انسان یا جانداری را تا شعاع چندکیلومتری زنده نگذارند، شاید همین خطرات بالای آن است که آتشفشان ها یکی از محبوب ترین منابع علمی برای دانشمندان به حساب می آید ،اما با وجودی که مدت های زیادی است دانشمندان در حال مطالعه بر این حادثه طبیعی هستند هنوز هم پیروز به جمع آوری اطلاعات چندانی نشده اند و نمی دانند چه زمانی یک آتشفشان در آستانه فوران است تا زودتر از زمان وقوع حادثه بتوان مردم را از منطقه دور کرد، البته باید گفت آتشفشان ها دارای تنوع بسیار بالا با رفتارهای متفاوت هستند و با این که بشر پیروز شده است برای برخی آتشفشان ها کمی زودتر متوجه مشکل شود ولی در برخی موارد تا زمان خروج گدازه از دهانه آتشفشان نمی توان متوجه موضوع شد.

در جهان بیش از 1500 آتشفشان وجود دارد اما تعداد اندکی از آنها به سیستم های مانیتورینگ مجهز هستند. شاید ظاهر آتشفشان ها یکی باشد اما با یکدیگر بسیار متفاوت اند. پال لاندگرن، از اعضای علمی ناسا در کالیفرنیا دراین باره گفت: برای بسیاری از آتشفشان های جهان تنها به دلایل و اسناد علمی تکیه می کنیم و آنها را در گروه کم خطر قرار می دهیم ولی هیچ تضمینی وجود ندارد که این آتشفشان ها تا ابد خواب بمانند. گفتنی است تا به امروز روش هایی مانند اندازه گیری میزان تحرک زمین، اندازه گیری گازهایی که از دهانه آتشفشان خارج می شود و... مورد استفاده قرار می گرفت تا دانشمندان از تحرک درونی آتشفشان مطلع شوند ولی این روش ها تنها چند روز قبل از یک فوران بزرگ جواب می دهند که شاید کار چندانی هم نتوان برای حیات وحش و همچنین ساکنان مناطق نزدیک این آتشفشان ها در این فرصت محدود انجام داد، اما تحقیقات جدید تلاش دارد که سیستم های هشداری جدیدی ایجاد کنند که بتوان از سال ها قبل فعال شدن یک آتشفشان مطلع شد تا مردم این منطقه برای زندگی خود برنامه ریزی کنند و احتمالاً دولت ها بتوانند خود را برای وقوع چنین حادثه ای آماده کنند بدون اینکه برای مردم و حیات وحش آن منطقه مشکل خاصی پیش بیاید.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 3 خرداد 1400 بروزرسانی: 3 خرداد 1400 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 1544

به "پیش بینی زمان فوران آتشفشان با کمک ماهواره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیش بینی زمان فوران آتشفشان با کمک ماهواره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید