برگزیدگان نخستین مسابقه کارتون تهران هوشمند معرفی شدند
به گزارش مجله آرنا، مراسم مجازی معرفی برگزیدگان نخستین مسابقه کارتون تهران هوشمند، روز 11 بهمن با معرفی نفرات برتر برگزار گشت.
به گزارش گروه اجتماعی مجله آرنا، به نقل از روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در این نشست حامد مظاهریان، معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا، محمد فرجود، مدیرعامل سازمان، غلامحسین محمدی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری و حمیدرضا مسیبی، دبیر هنری این رویداد و برندگان این دوره حضور داشتند.
مظاهریان در این وبینار با تاکید بر اهمیت جلب نظر هنرمندان در حوزه هوشمندی گفت: آموزش در پیاده سازی و بهره برداری از شهر هوشمند نقشی اساسی دارد و یکی از راه های تحقق این امر می تواند هنر باشد.
وی در ادامه گفت: منطق یک شهر هوشمند تفاوت بنیادی با منطق شهر های کلاسیک دارد، شهر هوشمند شهری نظام مند است که امکان دسترسی آسان به خدمات فراگیردر شهر را فراهم می کند و به نوعی غیرمتمرکز کردن خدمات شهری برخوردار است. در این شهر ها اداره امور شهروندان شامل خدمات و سرویس های دولتی و سازمان های بخش خصوصی به صورت برخط و شبانه روزی در هفت روز هفته با کیفیت و ضریب ایمنی بالا انجام می شود؛ به عبارتی در شهر هوشمند تمام خدمات مورد نیاز ساکنان از طریق شبکه های اطلاع رسانی و یکپارچه تأمین می شود.
معاون شهردار تهران در ادامه گفت: اگرچه شهر های هوشمند ابتدا در کشور های صنعتی شکل گرفت، اما این شهر ها امروز دیگر فقط منحصر به این کشور ها نیست، اخیراً در کشور های در حال توسعه نیز شاهد شکل گیری و گسترش شهر های هوشمند هستیم. بررسی ویژگی ها و فرهنگ مردم هر شهر توأم با در نظر دریافت اینکه کدام بخش از شش زمینه های اصلی شهر هوشمند یعنی جامعه هوشمند، اقتصاد هوشمند، حاکمیت هوشمند، جابجایی هوشمند، محیط زیست هوشمند و زندگی هوشمند قرار است هوشمند شود؛ مدل های یادگیری مناسب انتخاب و با برنامه ریزی صحیح و درست آن مدل را پیاده سازی و اجرا کرده، لذا با بهره گیری از یک مدل آموزشی صحیح می توان در جهت هوشمندسازی شهر گام برداشت.
مظاهریان تاکید کرد: آموزش شهروندی از ارکان اساسی زندگی اجتماعی عصر حاضر است و در جوامع صنعتی از طریق برنامه ریزی های متنوع به آموزش مهارت های زندگی پرداخته می شود؛ از این رو یاد گیری پارامتر های آموزش رفتار شهروندی به افزایش کیفیت زندگی جمعی و تقویت سرمایه اجتماعی می انجامد. از آنجا که بخشی از خدمات شهر هوشمند در قالب خدمات الکترونیک ارائه می شود، به نظر می رسد که شهروندان بنا به دلایل متنوعی همچون نامطلعی و آشنا نبودن با نحوه استفاده از این خدمات، پایین بودن سطح سواد رسانه ای و شکاف دیجیتالی نسل های مختلف در عمل آنچنان که باید از خدمات بهره برداری نمی کنند، بنابراین آموزش شهروندی شرط لازم برای بهره گیری از امکانات و ارتقا سطح دانش فناوری های جدید است.
وی در انتها افزود: در شهر هوشمند ظاهرا بیشتر به جنبه های تکنولوژی مطرح می شود، ولی ابتدا باید آسیب شناسی شهر و ارائه راهکار های خلاقانه مبتنی بر تکنولوژی مطرح باشد.
در ادامه، فرجود با تاکید بر اهمیت نقش شهروند در شهر هوشمند گفت: نگاه، اندیشه و خواسته های شهروندان تعیین کننده راستا حرکت هوشمندی است. هنر، راستا بیان اندیشه هاست و ابزاری برای مدیران است که از نگاه مردم مطلع شوند. امتزاج هنر و هوشمندی در واقع در اندیشه است. چون تبلور اندیشه هنر است و هنرمندان به ما در ترویج هوشمندی کمک کنند و از سویی ما را به مردم نزدیکتر می کنند. امیدوارم بتوانیم این برنامه را در قالب کارتون و در سایر سبک های هنری هم ادامه دهیم و بتوانیم میان هوشمندی و نخبگان هنری کشور پل ارتباطی برقرار کنیم.
سپس محمدی با تقدیر از سازمان برای توجه به چنین حرکت های فرهنگی گفت: استفاده از فضای مجازی نه تنها برای سرگرمی که برای خدمات دهی هم نقش دارد. بحث شهر هوشمند با پیگیری مدیریت ارشد شهری تبدیل به یک مگا پروژه شده است و منابع و محصولات و خدمات بسکمک توسط سازمان فاوا ارائه می شود. هوشمندی موجب گسترش عدالت اجتماعی و از بین بردن فساد و رانت می شود و مهم این است بتوانیم برای مطلعی مردم ادبیات غنی را با مسایل فنی ادغام کرد تا فهم عمومی اتفاق بیفتد.
مسیبی نیز در انتها با تشکر از توجه مدیران شهری، این رویداد را قابل توسعه در بخش های مختلف مثل کتاب و فیلم دانست و گفت:10 نفری که در انتها انتخاب شدند بسیار قوی کار کرده بودند و انتخاب کردن از میان آثار این هنرمندان کار سختی بود. در نهایت از میان 156 اثر 74 تا انتخاب شدند و سپس طی مراحل داوری سه اثر برگزیده انتخاب شدند.
گفتنی است در این رویداد، پویا عبدلی، رتبه سوم، احسان گنجی، رتبه دوم و مهدی عزیزی رتبه برتر را کسب کردند.
منبع: خبرگزاری دانشجو