بهار صنعتگران ایرانی در نمایشگاه زمستانه نفت
به گزارش مجله آرنا، **بیست وپنجمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برخلاف روالِ معمولِ هرساله که اردیبهشت ماه برگزار می شد، پس از دو بار تغییر زمان برگزاری به دلیل شیوع کرونا، پایان با بهبود نسبی شرایط، سوم تا ششم بهمن ماه امسال در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار گشت. مجید بوجارزاده، مدیر نمایشگاه در آیین گشایش این رویداد گفت که حدود 500 مجموعه فعال صنعت نفت کشور اعم از شرکت های صاحب صلاحیت در زمینه اکتشاف و تولید، پیمانکاران، دانشگاه ها و مراکز علمی، انجمن ها، شتاب دهنده ها و استارت آپ های صنایع نفت و گاز و سازندگان فعال در بخش های مختلف مانند ماشین های دوار، تجهیزات فرآیندی، مواد شیمیایی، الکترونیک و ابزار دقیق و ... در این رویداد حضور دارند.
**نمایشگاه امسال اگرچه زیر سایه کرونا حال وهوای نمایشگاه های گذشته را نداشت، اما اگر با سازندگان ایرانی یا کنندگان شرکت های دانش بنیان و دانشگاه های مستقر در سالن ها هم صحبت شده باشید، به طور حتم متوجه شده اید که با اعتماد و باور بیشتری نسبت به دوره های پیش، از عملکرد خود می گفتند و بیشتر آنها از حجم فعالیت ها و پروژه های شان در صنعت نفت نسبت به گذشته رضایت بیشتری داشتند. دانشگاه های طرف قرارداد با نفت از فرایند کار در طرح های مطالعات ازدیاد برداشت میادین صحبت می کردند؛ شرکت های دانش بنیان به برنامه استقرارشان در پارک ری اشاره می کردند و سازندگان هم از اینکه نسبت به سال های پیش سفارش کار بیشتری گرفته اند و با ظرفیت بیشتری کار می کنند شاد بودند. به نظر می رسد آنچه امسال در نمایشگاه نفت دیده می شد، با شعار نمایشگاه یعنی نفت ملی، کالا و خدمات ایرانی همخوانی داشت.
**به دلیل شیوع کرونا در کشور، در حد امکان تلاش شده بود نمایشگاه نفت امسال با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار گردد. به این منظور بازدید عمومی امکانپذیر نبود، در ورودی هر سالن دمای بدن افراد کنترل می شد و تعداد برنامه ها و نشست های خبری نسبت به دوره های پیش کاهش محسوسی داشت. با اینهمه در جریان حضور مقام ها، گاه تراکم جمعیت اجتناب ناپذیر می شد که در این میان، برخی رویدادها مانند بستن درب سالن های 8 و 9 از چندساعت پیش از آمدن رئیس مجلس شورای اسلامی به نمایشگاه و به دنبالش تجمع غرفه داران و بازدیدکنندگان در بیرون از سالن، در فضای مجازی با حاشیه هایی هم همراه شد.
**صحبت از بازدید رئیس مجلس شد. محمدباقر قالیباف همزمان با دومین روز برگزاری به نمایشگاه آمد و پس از آنکه با همراهی وزیر نفت از غرفه ها بازدید کرد، گفت باید در زمینه سرمایه گذاری ها در بخش نفت تحرک بیشتری داشته باشیم و همکاری نفت با شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها بیش از پیش تقویت گردد. آخرین بار سه سال پیش و در جریان نمایشگاه بیست و دوم بود که رئیس خانه ملت (علی لاریجانی) مهمان نمایشگاه نفت شده بود.
**اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری هم در سومین روز برگزاری به نمایشگاه آمد و در خاتمه بازدید در جمع مجله آرنا گفت در شرایطی که با بمباران مسائل منفی روبه رو هستیم و در داخل نیز متأسفانه برخی به دلیل بدسلیقگی تلاش دارند ابعاد منفی را بیشتر بازتاب دهند، بازدید عموم از این نمایشگاه می توانست مفید باشد. وی از کاهش 100 میلیارد دلاری درآمدهای کشور پس از تحریم گفت و از وزارت نفت به دلیل ایستادگی در برابر تحریم ها و افزایش چهار برابری صادرات فراورده های نفتی در این شرایط قدردانی کرد. جمله خاتمهی جهانگیری در نشست خبری نمایشگاه بازتاب زیادی داشت زمستان می رود و روسیاهی آن برای کسانی می ماند که همراهی نکردند و چوب لای چرخ دولت گذاشتند.
**وزیر پیشین نفت هم به نمایشگاه آمده بود و با همراهی احمد قلعه بانی و جواد اوجی، مدیران عامل پیشین شرکت های ملی نفت و گاز ایران از برخی سالن ها بازدید کرد. در حاشیه این بازدید، نشست خبری نیز برای رستم قاسمی برگزار شد و او در این نشست با اشاره به پیشرفت های شرکت های ایرانی گفت امروز صنعت نفت را به معنای واقعی ملی می بینیم. قاسمی هم همانند بسیاری از مدیران و متخصصان صنعت نفت به نزدیک شدن خاتمه عصر نفت اشاره داشت و با تاکید بر ضرورت تولید حداکثری نفت، گفت کاهش وابستگی بودجه به نفت به معنای کاهش صادرات نفت نیست. وی در پاسخ به پرسش های مجله آرنا، درباره احتمال بازگشت به وزارت نفت بیان نمود خیلی علاقه ندارم به جایی که پیش تر خدمت کردم برگردم و درباره احتمال کاندیدا شدن در ریاست جمهوری هم گفت هنوز زود است؛ به ویژه که تعداد افراد در صف کم هم نیستند.
**نمایشگاه امسال شاید نخستین نمایشگاهی بود که با بازدیدهای هرروزه وزیر نفت همراه شد. بیژن زنگنه هر چهار روز برگزاری در نمایشگاه حاضر بود و از سالن های مختلف و غرفه های متعددی بازدید کرد. او با کنندگان سازندگان، شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی از نزدیک گفت وگو می کرد و در آخرین روز برگزاری نمایشگاه در نشستی مشترک با سازندگان به آنان اطمینان داد که فرایند حمایتی و تعاملی وزارت نفت با شرکت های داخلی ادامه دارد. زنگنه در نمایشگاه از ثبت بالاترین رکورد صادرات فرآورده های نفتی در اوج تحریم خبر داد و گفت در صورت رفع تحریم، ایران در کوتاه ترین زمان ممکن و قدرتمندتر از گذشته به بازار (نفت) برمی گردد.
**بیست و پنجمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی پس از چهار روز فعالیت، عصر روز ششم بهمن ماه به کار خود خاتمه داد. اردیبهشت ماه پارسال در نمایشگاه نفت، اغلب این پرسش در ذهنمان مطرح بود که آیا ترامپ در به صفر رساندن صادرات نفت کشور پیروز می گردد؛ آن زمان شاید حدس نمی زدیم سال بعد وزیر نفت در همین نمایشگاه از افزایش صادرات نفت و ثبت رکورد صادرات فرآورده های نفتی خبر دهد؛ همانطور که نمی توان حدس زد تا برگزاری نمایشگاه بیست و ششم، چه روزهایی در انتظار صنعت نفت است.
هانیه موحد
منبع: خبرگزاری آریا