تأثیر مثبت فلفل سیاه بر روی ویروس کرونا
به گزارش مجله آرنا، دانشمندان هندی در خصوص تأثیر فلفل سیاه بر روی ویروس کرونا به نتایج مثبتی دست یافتند.
به گزارش مجله آرنا از مجله آرنا، دانشمندان هندی به تازگی به این نتیجه رسیدند که ماده موجود در فلفل سیاه قادر است تا عملکرد بخش هایی از ویروس SARS-CoV-2 (ویروس عامل کرونا) که مسئول تولید مثل (تکثیر) و نفوذ در بدن انسان هست را متوقف کند.
این نتیجه از سوی دانشمندانی که برهم کنش مولکول پیپرین (که عامل طعم و بوی فلفل سیاه محسوب می شود) را که با دو هدف از ویروس در رایانه شبیه سازی کرده بودند، صورت گرفت.
به نوشته پایگاه خبری آر.تی روسیه، فلفل سیاه به خودی خود دست کم سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد؛ اما برای افرادی که از مسائل دستگاه گوارشی رنج می برند، خطرناک است. در چنین مواردی، مکمل های غذایی که حاوی پیپرین (Piperine) باشد، راه چاره خواهد بود و عوارض جانبی این ادویه را کاهش خواهد داد.
از زمان آغاز همه گیری کرونا، دانشمندان کشور های مختلف در حال بررسی خواص ضد ویروسی گروه متنوعی از مرکبات هستند.
در همین ارتباط، کارشناسان گروه فیزیک انستیتو فناوری هند به این نتیجه رسیدند که یکی از ترکیبات موجود فلفل سیاه، قادر به جلوگیری از فعالیت ویروس کروناست.
پروتئین S در سطح ویروس SARS-Cove-2 به شکل خار وجود دارد. این خار ها تاجی را شکل می دهد که محققان هنگام بررسی عامل ناقل کرونا زیر میکروسکوپ، آن را بررسی می کنند.
پروتئین S به کرونا اجازه می دهد تا به هنگام ورود به سلول، به گیرنده سلول متصل شود. این چنگال اغلب کلید نامیده می شود که در یک قفل در سطح سلول قرار می گیرد؛ جایی که قفل آنزیمی به نام ACE2 که در بیشتر بافت های بدن یافت می شود، وجود دارد.
همچنین آنزیم خاصی که پروتئاز اصلی شناخته می شود، مسئول تکثیر ویروس است؛ در نتیجه، مسدود کردن این دو هدف ویروسی، یعنی پروتئین S و پروتئاز اصلی از تکثیر و تولید ویروس و نیز ورود آن به بدن انسان جلوگیری می کند.
محققان هندی به شبیه سازی کنش 30 نوع ادویه با ویروس کرونا در دستگاه رایانه اقدام کردند که در این پژوهش در خصوص ماده پیپرین موجود در فلفل به این نتیجه رسیدند.
کارشناسان روسیه گفته اند این فرضیه احتمال دارد درست باشد؛ هر چند باید مورد آزمایش قرار بگیرد.
منبع: جام جم آنلاین