جاذبه های گردشگری خور و بیابانک ، نخلستان سبز و آسمان آبی

به گزارش مجله آرنا، دیدن جاذبه های گردشگری خور و بیابانک مانند قدم گذاشتن در رویاهاست. دیدنی های تاریخی و کهن این شهرستان و آن دریاچه زیبای نمک را در هیچ کجا نمی توان یافت.

جاذبه های گردشگری خور و بیابانک ، نخلستان سبز و آسمان آبی

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور ارزان کانادا هستید با ما همراه شوید

در شرقی ترین نقطه استان اصفهان، در 420 کیلومتری آن، شهرستانی زیبا با دیدنی های چشمگیر وجود دارد. شهرستان خور و بیابانک با 126 آبادی بزرگ و کوچک. معمولا مصالحی از گل و خشت دارند اما، در قسمت های مدرن تر خانه هایی به روز تر و به شکل امروزی درآمده را نیز خواهید یافت. جالب اینکه مساحت زیادی از این منطقه کویری است و شما می توانید، در سفرتان از رمل های زیبا، تپه های شنی و جلوه های بی نظیر طبیعت شگفت زده شوید. صفحه گردشگری مان در این فصل سری به جاذبه های گردشگری خور و بیابانک زده است تا زیبایی هایش را با شما شریک شود. با مجله آرنا بمانید.

خور و بیابانک

اصلاً اصفهان یکی آن استان های منحصر به فرد برای مقاصد گردشگری است. از جاذبه های تاریخی گرفته تا دیدنی های شگفت انگیز طبیعی به حق هم جز این نیست. دیدنی هایی دارد که زبانزد است مانند دریاچه نمک که بعضی آن را با عنوان دریاچه نمک کویر مصر می شناسند و بعضی هم با همان نام این شهرستان. بیایید ببینیم دیگر جاذبه های گردشگری خور و بیابانک کجاها هستند و چه چیزهایی دارد که شاید از آن بی خبریم.

  • قلعه رویایی بیاضه

    در روستای بیاضه در 53 کیلومتری خور و بیابانک قلعه ای واقع شده است که به ارگ بیاضه هم معروف است. یک قلعه رویایی چند طبقه از خشت و گل. دور تا دور این بنا خندق های عریض و عمیقی به طول 7 تا 13 متر وجود دارد که از ارگ در برابر دشمنان محافظت می نموده است. سن و سالش به دوران ساسانیان می رسد و سال ها کارکرد دفاعی داشته است. مسکونی هم بوده و جهانگردان زیادی هم راجع به آن صحبت نموده اند. مثل ناصر خسرو و ابن حوقل که در سفرنامه های خود از این قلعه نام برده اند.

  • قلعه جندق

    از دوران ایلخانی و ساسانی قلعه ای تاریخی در شهر جندق واقع شده که مساحت آن یک و نیم هکتار است. هنوز هم در دل این قلعه افرادی زندگی می نمایند. خانه یغما جندقی شاعر معروف کشورمان که یکی از جاذبه های گردشگری خور و بیابانک است هم در این قلعه قرار گرفته است. قلعه جندقی که هنوز سرپاست و در سال 1393 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است. می توانید از خانه های قلعه، مسجد، حسینیه، حمام و همچنین دیگر جاذبه های آن که در کوچه پس کوچه هایش پراکنده اند دیدن کنید.

  • مسجد جامع جندق

    برای ساکنان قلعه جندق مسجدی در سال 960 هجری قمری ساختند تا بتوانند در آن به عبادت بپردازند. در مرکز قلعه جندق واقع شده و بار همه اعتقادات ساکنان آنجا را به دوش می کشد. میدان بزرگی در مسجد خواهید دید در صحنی مستطیل شکل که در اطراف آن غرفه هایی با طاق های دیدنی به چشم می خورند. از دو شبستان مسجد یکی پشت همین غرفه هاست و دیگری به عنوان محل عبادت بانوان استفاده می شده و به صورت مجزا در شمال مسجد قرار گرفته است.

  • نارین قلعه

    نارنج قلعه، در نایین قرار گرفته است و اسم نارین قلعه را شاید از همینجا گرفته است. یادگار دوره پارتیان یا ساسانیان است. بعضی می گویند به دلیل وجود خندق های اطرافش، در حقیقت دژ دفاعی بوده است، و بعضی می گویند به دلیل نوع معماری نارنج یا نارین قلعه در مرکز شهر احتمالاً باید محل زندگی حاکمان شهر بوده باشد.

  • روستای گرمه

    نخلستان سبز و آسمان آبی در روستای گرمه به یکدیگر دوخته شده اند. اینجا یکی از زیبا ترین جاذبه های گردشگری خور و بیابانک است. در راستا جاده ابریشم قرار داشته و قلعه کهنی هم هنوز در آن باقی است. به دوره ساسانیان بر می شود که احتمالاً هم کاربرد دفاعی داشته و هم مسکونی. چشمه ای زیبا هم در روستای گرمه می جوشد. در نخلستان ها که قدم بزنید می توانید راستا آن را پی بگیرید و از تالاب زیبایی که این چشمه به وجود آورده است ده ها عکس به یادگار همراه خود ببرید.

  • روستا و مسجد فرخی

    در کیلومتر 17 روستای خور، در غرب آن روستایی وجود دارد که به روستای فرخی معروف است. مردم خور و بیابانک این روستا را دارُالاَمان می نامیدند. افرادی که از حاکمان ستمگر شکایت داشتند به این روستا آمده و به قاضی آن جا پناه می آوردند. مسجدی از دوران قاجار در اینجا وجود دارد که می گویند حاج سید میرزا جندقی، مجتهد مشهور خور و بیابانک دستور داد تا این مسجد را بسازند. امروز با 7 غرفه که 3 غرفه آن در 50 سال اخیر ساخته شده، به یکی از جاذبه های گردشگری خور و بیابانک تبدیل شده است.

  • دریاچه نمک خور و بیابانک

    طبیعت گردان علاقه زیادی به این جاذبه دیدنی دارند. گردشگران زیادی هم در طول سال مخصوصاً در پاییز و زمستان به این دریاچه سفر می نمایند. دریاچه نمک خور و بیابانک که در قسمت مرکز تا جنوبی کویر مرکزی ایران وجود دارد. کم عمق است با 2000 کیلومتر مربع وسعت. با دیگر دریاچه های نمک تفاوت زیادی دارد. چشم انداز زیبایی از افق با انعکاس آسمان روی دریاچه را در کمتر دریاچه نمکی دیده اید. شاید در حوض سلطان. در فصول پر باران به صورت مخلوطی از گل و رس در می آید و در فصول خشک شبیه دریایی سفید می شود که از دیدن آن سیر نمی شوید. نمی شود به جاذبه های گردشگری خور و بیابانک بروید اما بدون دیدن این دریاچه نمک بازگردید.

    پیشنهاد مطالعه: می توانید اطلاعات دیگری از دریاچه حوض سلطان در مطلب حوض سلطان، آینه ای طبیعی برای نمایاندن چهره خدا مطالعه کنید.

راستا دریاچه نمک خور

می توانید برای طی راستا دریاچه خور از راه آسفالت شهرستان خور به طبس بهره ببرید. بعد از مسافتی حدود 50 کیلومتر به قسمت جنوبی دریاچه می رسید. بهتر است راه های دیگر را آزمایش نکنید چرا که زمین های اطراف دریاچه گاهی به صورت باتلاقی در می آیند و ممکن است دردسر ساز شوند.

حرف آخر

متاسفانه در این سال های تفریحاتی نظیر آفرود و موتور سورای، آسیب های زیادی به سطح پلی گون های دریاچه وارد نموده اند. حساسیت پلی گون ها به حدی است که حتی رویشان قدم گذاشتن هم آنها را دچار اسیب می نماید، چه رسد به ویراژدان روی آنها. امیدواریم که همه مان در سفر به این منطقه بی نظیر، اول به فکر مراقبت و حفاظت از محیط دریاچه نمک خور باشیم تا سالیان سال این گنجه طبیعی را حفظ کنیم.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 15 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 557

به "جاذبه های گردشگری خور و بیابانک ، نخلستان سبز و آسمان آبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های گردشگری خور و بیابانک ، نخلستان سبز و آسمان آبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید