نتایج تست داروی ضدسرطان کبد مثبت شد
به گزارش مجله آرنا، یکی از شرکت های توسعه دهنده داروی ضدسرطان، نتایج مثبتی از داروی حاوی نانوذرات پلی پپتیدی به دست آورده است.
به گزارش گروه فناوری مجله آرنا، سرنائومیکس (Sirnaomics) یک شرکت دارویی است که در حوزه توسعه دارو های مبتنی بر RNAi فعالیت دارد، این شرکت اظهار داشت که سازمان غذا و دارو (FDA) فناوری ضدسرطان آن ها را تأیید نموده است. این فناوری موسوم به STP 705 بوده و قرار است روی بیماران مبتلا به سرطان کبد (HCC) مورد آزمایش قرار گیرد. این داروی ضدسرطان سرنائومیکس حاوی RNA تداخلی (siRNA) بوده و در آن نانوذرات پلی پپتیدی (PNP) استفاده شده است.
این نانوذرات می توانند به سلول های هدف در کبد وارد شده و محتویات خود را در محل مورد نظر رهاسازی نمایند. با ورود این نانوذرات به کبد، بیان ژن های TGF- β. 1 و COX-2 متوقف می گردد. درواقع، این دارو به صورت مستقیم مانع از فعالیت سلول های فیبروبلاست سرطانی موسوم به CAF شده و با خاموش کردن این دو ژن در محیط سرطانی، بیماری را کنترل می نماید.
پاتریک لو، مدیرعامل و بنیان گذار شرکت سرنائومیکس، می گوید: ما بسیار خوشحالیم که به نقطه عطف دیگری رسیدیم و بسیار هیجان زده هستیم که این نانوداروی ما برای درمان سرطان کبد موثر است. این سومین ODD برای داروی STP 705 است که به منظور درمان سرطان کبد اعطاء شده است. با این شرایط موقعیت ما در توسعه دارو بهبود می یابد و این موضوع راهبرد بلند مدت ما را برای دستیابی به تاییدیه آمریکا برای این دارو تقویت می نماید. قدم بعدی ما بازار چین است.
مایکل مولینکس می گوید: دریافت ODD برای این دارو به منظور درمان سرطان کبد گامی بسیار مهم برای شرکت ما است. با این کار در مسیری قرار می گیریم که می توانیم داروی STP 705 را برای درمان بیماری توسعه دهیم که در حال حاضر برای درمان موثر آن راه حلی وجود ندارد.
STP 705 از دو الیگونوکلئوتید siRNA تشکیل شده است که TGF- β1 و COX-2 را هدف قرار می دهد و درون نانوذرات به همراه پپتید هیستیدین لیزین کوپلیمر کپسوله شده است. هر siRNA به صورت منفرد و جداگانه موجب ممانعت از بیان یک نوع ژن شده که برای این کار از فعالیت mRNA جلوگیری می نماید. ترکیب این دو siRNA باعث نوعی هم افزایی شده و در نهایت فاکتور های فیبروژنیک و التهابی را کاهش می دهد. تجزیه و تحلیل مولکولی نشان می دهد که اثرات استفاده از این ترکیب در مهار اهداف موفقیت آمیز بوده است و می توان از این فناوری برای بیماری های التهابی و فیبروتیک استفاده کرد.
منبع: خبرگزاری دانشجو