یوگای داغ و فواید آن

به گزارش مجله آرنا، یوگای داغ نوعی از یوگاست که در یک محیط بسیار گرم و مرطوب انجام می گردد. انواع مختلفی از کلاس های یوگا وجود دارد. در یوگای داغ محیط اتاق باید دارای دمای 40 درجه سانتی گراد و رطوبتی 40 درصدی باشد. نام دیگر و رسمی تر یوگای داغ بیکرام یوگاست. بیکرام در سال های اخیر به یک ورزش محبوب تبدیل شده است که بسیاری از مزایای یوگا سنتی مانند کاهش استرس، بهبود قدرت و انعطاف پذیری را در خود جای داده است. اما با افزایش گرما، یوگای بیکرام به قلب، ریه ها و ماهیچه های شما تمرینات شدیدتری را تحمیل می نماید. در این مطلب از مجله خبرنگاران قصد داریم تا شما را با یوگای داغ و مزیت های آن آشنا کنیم.

یوگای داغ و فواید آن

یوگای داغ چیست؟

بیکرام یوگا یک برنامه 90 دقیقه ای است که از یک سری شرایط های مختلف ایستاده و کششی تشکیل شده است. این شرایط ها به انقباضات طولانی، قوی و پایدار تمام گروه های عضلانی اصلی احتیاج دارد. ماهیت سخت ژست ها و گرما برای افزایش ضربان قلب و تمرین عضلات طراحی شده است. محققان به آنالیز مزایا و معایب یوگای داغ، از جمله اثرات آن بر چربی بدن و سلامت قلب پرداخته اند.

یوگای داغ برای همه مناسب نیست. شدت تمرین و دمای گرم پتانسیل ایجاد بیماری های مرتبط با گرما را دارد. حتماً قبل از انجام یوگای داغ با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر مسائل سلامتی دارید یا باردار هستید. اگر به هر یک از موارد زیر مبتلا هستید پس باید از تمرینات یوگای داغ صرف نظر کنید.

  • بیماری قلبی
  • مسائل کم آبی بدن
  • عدم تحمل گرما
  • سابقه یک بیماری مرتبط با گرما (مانند گرمازدگی)

اگر هیچ نگرانی سلامتی ندارید و می خواهید یک کلاس یوگای گرم را امتحان کنید، حتماً قبل، حین و بعد از تمرین آب زیادی بنوشید. اگر به هر طریقی احساس سرگیجه، سبکی سر یا بیماری کردید، آن را متوقف کنید.

فواید یوگای داغ چیست؟

صرف نظر از دمای اتاق، یوگای داغ و یوگا بیکرام هر دو هدفشان ایجاد آرامش فکر و بهبود آمادگی جسمانی است. یک محیط گرم می تواند تمرین های یوگا را چالش برانگیزتر کند. اما بعضی از مزایای آن ممکن است ارزشش را داشته باشد. به خصوص اگر در پی پیشرفت در یکی از زمینه های ذکر شده در زیر هستید.

یوگای بیکرام اگر به درستی و ایمن انجام گردد می تواند مزایای زیر را برای شما به همراه داشته باشد:

بهبود انعطاف پذیری

ممکن است از قبل بدانید که کشش بعد از این که ماهیچه های خود را گرم می کنید، ایمن تر از کشش عضلات سرد است. بنابراین چنین می گردد که محیطی مانند یک استودیوی یوگای داغ می تواند ژست های یوگا را آسان تر و مؤثرتر کند. گرما به شما این امکان را می دهد که کمی بیشتر کشیده شوید و دامنه حرکتی بیشتری داشته باشید. تحقیقی در سال 2013 نشان داد که پس از 8 هفته، شرکت نمایندگان در یوگا انعطاف پذیری بیشتری در ناحیه کمر، شانه ها و همسترینگ خود داشتند.

کالری بیشتری می سوزانید

یک فرد 160 پوندی می تواند حدود 183 کالری در ساعت با یوگای سنتی بسوزاند. افزایش حرارت می تواند به شما یاری کند حتی کالری بیشتری بسوزانید. به گفته محققان دانشگاه ایالتی کلرادو، اندازه کالری سوزی برای مردان در طول یک جلسه 90 دقیقه ای یوگای بیکرام می تواند به 460 برای مردان و 330 برای زنان برسد. یوگای داغ نسبت به تمرینات یوگای سنتی کالری بیشتری می سوزاند.

باعث تراکم استخوان می گردد

حمایت از وزن خود در حین حرکات یوگا می تواند به ساخت تراکم استخوان یاری کند. این امر به ویژه برای افراد مسن و زنان یائسه مهم است. زیرا با افزایش سن، تراکم استخوان کاهش می یابد. یک مطالعه در سال 2014 روی زنانی که در طی یک دوره 5 ساله در یوگا بیکرام شرکت کردند، نشان داد که زنان قبل از یائسگی تراکم استخوان در گردن، باسن و کمرشان افزایش یافته است. نویسندگان این مطالعه بر این باورند که یوگا بیکرام ممکن است گزینه ای مؤثر برای کاهش خطر پوکی استخوان در زنان باشد.

کاهش استرس

بسیاری از مردم به یوگا به عنوان راهی طبیعی برای مقابله با استرس روی می آورند. تحقیقی در سال 2018 از بزرگسالان تحت استرس و غیرفعال نشان داد که یک برنامه 16 هفته ای یوگای داغ به طور قابل توجهی سطح استرس شرکت نمایندگان را کاهش می دهد. در عین حال، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و بعلاوه اعتماد به نفس آن ها را نیز بهبود بخشید.

دوری از افسردگی

یوگا به عنوان تکنیکی برای یاری به آرامش و بهبود خلق و خوی شناخته شده است. طبق گفته انجمن روانشناسی آمریکا، ممکن است یک درمان مفید برای کاهش علائم افسردگی نیز باشد. علاوه بر این، یک منبع معتبر در سال 2017 از 23 مطالعه مختلف که بر یوگا به عنوان درمانی برای افسردگی متمرکز شده بود، نتیجه گرفت که یوگا راهی مؤثر برای کاهش علائم افسردگی است.

تقویت نماینده قلب و عروق

انجام حرکات مختلف یوگا در گرمای زیاد می تواند تمرینات چالش برانگیزتری را به قلب، ریه ها و ماهیچه های شما نسبت به انجام همان حرکات در دمای پایین تر بدهد. طبق یک مطالعه در سال 2014، تنها یک جلسه یوگای داغ برای پمپاژ قلب شما با همان سرعت پیاده روی سریع (3.5 مایل در ساعت) کافی است. یوگای داغ بعلاوه تنفس و متابولیسم شما را نیز افزایش می دهد.

نکاتی ایمنی درباره یوگای داغ

اگر از سلامت خوبی برخوردار هستید، یوگای داغ به طور کلی بی خطر است. اما مانند بسیاری از انواع ورزش، بعضی از اقدامات احتیاطی وجود دارد که باید در نظر داشت.

کم آبی یکی از نگرانی های اصلی یوگای داغ است. نوشیدن آب قبل، حین و بعد از کلاس یوگا لازم است. یک نوشیدنی ورزشی کم کالری نیز ممکن است به بازیابی الکترولیت های از دست رفته در طول تمرین به شما یاری کند. بعضی از شرایط بهداشتی از قبل ممکن است شما را مستعد بیهوش شدن در اتاق گرم یوگا کند. این شرایط شامل بیماری قلبی، دیابت، ناهنجاری های شریانی، بی اشتهایی عصبی و سابقه غش است.

اگر فشار خون پایین یا قند خون پایین دارید، ممکن است با یوگای داغ مستعد سرگیجه یا سبکی سر باشید. با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که یوگای داغ برای شما بی خطر است. زنان باردار باید قبل از انجام یوگا با پزشک خود مشورت نمایند. اگر در گذشته مسائل عدم تحمل گرما داشته اید، ممکن است بخواهید به یوگای که در دمای معمولی انجام می گردد، ادامه دهید. اگر احساس سرگیجه، سبکی سر یا حالت تهوع داشتید، فوراً تمرین را متوقف کنی،. اتاق را ترک کنید و در محیط خنک تری استراحت کنید.

جمع بندی

یوگای داغ نوعی از یوگاست که در محیطی متفاوت، با دمای 40 درجه سانتی گراد و رطوبتی 40 درصدی انجام می گردد. یوگای داغ تمریناتی چالشی تر را برای فرد خواهد داشت. باید توجه داشته باشید که یوگای داغ برای افرادی که بیماری های قلبی، کمبود آب و سابقه گرما زدگی دارند مناسب نیستو پیشنهاد می گردد قبل از انجام یوگای بیکرام مشورتی با پزشک خود داشته باشید. یوگای داغ فواید بسیاری نظیر کاهش استرس و دوری از افسردگی، تقویت قلب و انعطاف پذیری دارد. در این مطلب از مجله مجله آرنا سعی کردیم تا شما عزیزان را با نوعی دیگر از یوگا یعنی یوگای داغ آشنا کنیم.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 12 مرداد 1401 بروزرسانی: 12 مرداد 1401 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 2034

به "یوگای داغ و فواید آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یوگای داغ و فواید آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید