آشنایی با انواع بیماری های قلبی

به گزارش مجله آرنا، واژه بیماری قلبی معمولا برای اشاره به حمله قلبی اشاره میشود، با اینحال بیماری قلبی شامل سایر بیماری های قلب از جمله بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، سکته قلبی، آریتمی قلبی و کاردیومیوپاتی می باشد. در ادامه به شرح بیماری های قلبی و نشانه های آنها می پردازیم.

آشنایی با انواع بیماری های قلبی

بیماری های قلبی

بیماری های قلبی طیف وسیعی از شرایطی را که قلب شما را تحت تاثیر قرار می دهد توصیف می نماید. واژه بیماری های قلبی معمولا برای اشاره به حمله قلبی اشاره می شود، با اینحال بیماری های قلبی شامل سایر بیماری های قلب از جمله بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، سکته قلبی، آریتمی قلبی و کاردیومیوپاتی می باشد.

بیماری های قلبی در حال تبدیل شدن به اصلی ترین عامل مرگ و میر و ناتوانی بشر در اغلب کشورهای جهان هستند. این بیماریها در حال حاضر جزو سه دلیل اول مرگ و میر و ناتوانی انسان در سراسر جهان هست. اگرچه خطرات ناشی از بیماری های مسری بدلیل ماهیت واگیری آنها فوری و آنی تر است امّا عوارض ناشی از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی عروقی ماندگارتر، پرهزینه تر و ناتوان نماینده تر هستند.بیماری های قلبی عروقی شامل بیماریهای که بر قلب و خونرسانی به نواحی محیطی بدن اثر میگذارند. بیماری های قلبی به طور کلی است اشاره به شرایط دارد که باعث تنگ شدن عروق کرونری و یا مسدود شده آنها می شود که می توانید به یک حمله قلبی، درد قفسه سینه (آنژین) و یا سکته منجر شود. دیگر ناراحتی های قلبی، مانند آنهایی که عضله، دریچه های قلب خود را و یا ریتم تاثیر می گذارد، نیز در نظر گرفته اشکال بیماری های قلبی هستند.

شیوه زندگی ناسالم و عادات غذایی بد یکی از دلایل اصلی بیماری های قلبی است. مصرف دخانیات، رژیم ناسالم، چاقی و عدم فعالیت فیزیکی عامل اصلی خطر بیماری قلبی است. بسیاری از انواع بیماری های قلبی را می توان با انتخاب شیوه زندگی سالم از بین برد.

شایع ترین بیماری های قلبیانواع مختلف بیماری قلبی وجود دارد. برخی از بیماری های قلبی مادرزادی (مسائل قلبی در هنگام تولد) هستند، در حالی که بیماری های عمده قلب در طول زمان ایجاد می شود و در مراحل بعدی زندگی تاثیر می گذارد. برخی از آنها مادرزادی هستند (افراد مبتلا به مسائل قلب)، اما بیشتریت بیماری های قلبی در طول ایام زندگی ایجاد می شوند و بعدا زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.

بیماری قلبی یک اصطلاح است که هر اختلال قلب را پوشش می دهد. بر خلاف بیماری قلب و عروق که مسائل عروق خونی و سیستم گردش خون و بعلاوه قلب را توصیف می نماید، بیماری قلبی تنها به مسائل و ناهنجاری های قلب مربوط می شود. انواع مختلفی از بیماری قلبی وجود دارد که بر قسمت های مختلف اندام تاثیر می گذارد و به روش های مختلفی اتفاق می افتد.

بیماری قلبی مادرزادیاین یک اصطلاح عمومی برای برخی از ناهنجاری های قلب است که از زمان تولد وجود دارند. عبارتند از:

نقص دیواره قلبی (Septal defects)، این بیماری زمانی رخ می دهد که یک سوراخ بین بتن های قلب وجود دارد. این بیماری گاهی اوقات با نام سوراخ در قلب معرفی می شود.

نقص انسداد (Obstruction defects)، این بیماری زمانی رخ می دهد که جریان خون در دهلیزهای قلب کمی و یا بطور کامل بسته شده است.

بیماری قلبی سیانوتیک (Cyanotic heart disease)، بدلیل یک یا چند نقص در قلب اکسیژن کافی در بدن پمپاژ نمی شود.

آریتمی یا ضربان نا منظم قلبآریتمی ضربان نا منظم قلب است. آریتمی قلبی یعنی تپش نامنظم قلب، آرتیمی بمعنی مشکل در ریتم تپش قلب می باشد. این بیماری زمانیکه پالس ها لکتریکی که ضربان قلب را تنظیم می نمایند، بهم ریخته و درست عمل نمی نمایند، رخ می دهد. انواع ریتمی یا تپش نامنظم قلب شامل:

تاکی کاردی (Tachycardia)، یعنی زمانیکه قلب بسیار سریع می تپد.

باردی کاردی (Bradycardia)، یعنی زمانیکه قلب خیلی آرام می تپد.

فیبریلاسیون (Fibrillation) زمانی است که ضربان قلب نامنظم است.

ضربان قلب نامنظم معمول است و همه افراد آنها را تجربه می نمایند؛ اما اگر این تپش خیلی متفاوت با تپش همیشگی بوده و یا بدلیل آسیب دیدگی و یا ضعف قلب باشد، باید جدی گرفته شود. تپش نامنظم قلب می تواند مرگ آور باشد. زمانیکه این تپش نامنظم طولانی مدت شده و یا باعث درد قفسه سینه شود، باید سریعا به بیمارستان مراجعه کرد.

کاردیومیوپاتی (Cardiomyopathy)بیماری کاردیومیوپاتی، باعث تغییرات در ماهیچه قلب شده و این تغییرات توانایی قلب در پمپاژ خون را کاهش می دهد.

نارسایی قلبینارسایی قلبی که به آن نارسایی احتقانی قلب نیز می گویند، زمانی رخ می دهد که قلب نتواند بطور موثر و کارا خون را در بدن پمپاژ کند.

حمله قلبیسکته قلبی یا حمله قلبی، فرایندی هست که در آن قسمت هایی از عضله قلب به دلیل کاهش جریان خون کرونری (عروق خون رسان قلب) از بین می رود. سکته قلبی عموما زمانی رخ می دهد که در اثر انسداد ترمبوتیک (ناشی از لخته خون) در یکی از شریان های خونرسان قلب (کرونری) جریان خون در آن به طور ناگهانی مختل می شود.

روماتیسم قلبیبیماری روماتیسم قلبی یک گروه از اختلالات قلبی کوتاه مدت (حاد) و بلند مدت (مزمن) که به دلیل تب حاد روماتیسمی رخ می دهد، است. آسیب به دریچه های قلب یک نتیجه معمول از تب روماتیسمی است.1

عوامل خطرزاعوامل خطر جهت ابتلا به بیماری قلبی شامل موارد زیر می شوند:

سنافزایش سن، خطر آسیب تماشا و تنگ شدن شریان ها و ضعیف و سفت شدن عضله قلب را افزایش می دهد.

جنسمردان عموما بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی هستند. با این حال، خطر ابتلای زنان پس از یائسگی افزایش می یابد.

سابقه خانوادگیسابقه خانوادگی ابتلا به بیماری قلبی ، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری را افزایش می دهد، مخصوصا اگر والدین در سنین پایین به آن مبتلا شده باشند. (قبل از سن 55 سالگی برای مردان خانواده مانند پدر و برادر و 65 سال برای زنان خانواده مانند مادر و خواهر)

سیگار کشیدننیکوتین سبب انقباض عروق می شود و مونوکسید کربن می تواند به لایه داخلی آنها آسیب وارد نموده و عروق را بیشتر مستعد تصلب شرایین کند. حملات قلبی در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری می باشد.

داروهای تعیین شیمی درمانی و پرتودرمانی جهت درمان سرطانبرخی داروهای تعیین شیمی درمانی و پرتو درمانی می توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را افزایش دهند.

رژیم غذایی ضعیفیک رژیم غذایی غنی از چربی، نمک، شکر و کلسترول می تواند در ابتلا به بیماری قلبی دخیل باشد.

فشار خون بالافشار خون بالای کنترل نشده می تواند منجر به ضخیم و سفت شدن شریان ها و تنگ شدن عروقی شود که خون در آنها جریان دارد.

سطوح بالای کلسترول خونسطوح بالای کلسترول خون می تواند خطر تشکیل پلاک ها و ابتلا به تصلب شرایین را افزایش دهد.

دیابتدیابت خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. هر دوی این شرایط ها عوامل خطر مشترکی مانند اضافه وزن و فشار خون بالا دارند.

اضافه وزناضافه وزن معمولا دیگر عوامل خطر را تشدید می نماید.

عدم تحرک فیزیکیورزش نکردن نیز با بسیاری از انواع بیماری های قلبی و بعلاوه چندی از عوامل خطر آنها مرتبط است.

استرساسترسی که برطرف نمی شود می تواند به شریان ها آسیب رسانده و دیگر عوامل ابتلا به بیماری قلبی را تشدید کند.

بهداشت ضعیفنشستن دست ها به طور منظم و عدم پرداختن به دیگر عاداتی که می توانند از عفونت های باکتریایی یا ویروسی جلوگیری نمایند می تواند فرد را در معرض خطر عفونت های قلبی قرار دهد. مخصوصا اگر فرد از قبل به یک بیماری زمینه ای قلبی مبتلا باشد. سلامت ضعیف دندان ها نیز می تواند با بیماری قلبی مرتبط باشد.2

زندگی با بیماری قلبیبیشتر انواع بیماری های قلبی مزمن بوده و آرام آرام رشد می نمایند. این بیماری های قلبی با نشانه های کوچکی آغاز شده و کم کم شدید می شوند. در بیشتر افراد با آغاز بیماری قلبی فرد نشانه هایی از قبیل خستگی، تنگی نفس، تورم مچ پا، احتباس مایعات و سایر نشانه ها حس می نماید. تغییر سبک زندگی (برای مثال داشتن کپسول اکسیژن در خانه و یا کم کردن فعالیت) یا جراحی و یا حتی پیوند قلب برای فرد بیمار ممکن است لازم باشد.

درمان دارویی بیماری قلبیاین درمان شامل استفاده از داروهایی که به کاهش شدت بیماری و آسیب آن یاری می نماید، می باشد. این داروها شامل:

داروهای کاهنده فشارخون

داروهای کاهنده تپش قلب

داروهای کاهنده کلسترول خون

داروهایی برای ثبات بخشیدن به ضربان قلب

داروهایی برای جلوگیری از لخته شدن خون در عروق کرونر

داروهایی برای بهبود بخشیدن به پمپاژ خون در بدن فرد مبتلا به بیماری قلبی

سایر راههای درمان بیماری قلبی شامل آنژیوپلاستی، جراحی بای پس و یا سایر جراحی ها می باشد.3

پیشگیری از انواع بیماری قلبیانواع تعیینی از بیماری های قلبی مانند نقایص قلبی قابل پیشگیری نیستند. با این حال، فرد می تواند از طریق ایجاد تغییراتی در سبک زندگی که قادر به بهبود بیماری قلبی هستند، از ابتلا به بسیاری دیگر از انواع بیماری های قلبی جلوگیری کند. این تغییرات شامل موارد زیر می شوند:

سیگار نکشیدن

کنترل دیگر شرایط سلامتی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت

ورزش کردن به مدت نیم ساعت در روز در اغلب روزهای هفته

داشتن یک رژیم غذایی که دارای مقادیر کمی نمک و چربی اشباع شده می باشد.

حفظ وزنی سالم

کاهش و مدیریت استرس

تمرین در جهت داشتن بهداشتی مناسب2

پی نوشت:

1.www.drdr.ir

2.www.drakhosravi.com

3.www.darmankade.com

منبع: راسخون
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 1784

به "آشنایی با انواع بیماری های قلبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با انواع بیماری های قلبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید