کیک هشت قاشقی بدون فر
به گزارش مجله آرنا، کیک 8 قاشقی یا هشت کیک یکی از ساده ترین است که می توانید آن را با آرد سفید یا آرد نانوایی، با شیر یا با ماست به صورت ساده یا کاکائویی، بدون فر و با استفاده از قابلمه یا ماهیتابه روی گاز آماده کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کیک هشت قاشقی بدون فر را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کیک هشت قاشقی در یک نگاه
برای تهیه کیک هشت قاشقی بدون فر، ابتدا تخم مرغ و شیر را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. مخلوط آرد و بیکینگ پودر را هم 3 بار الک کنید. سپس، تخم مرغ ها را با شکر و وانیل با همزن برقی به مدت 5 الی 7 دقیقه به خوبی هم بزنید تا حجیم و کرمی گردد.
در ادامه، شیر، روغن، آب و در صورت تمایل، زعفران دم نموده را به مایه کیک بیفزایید و مجددا به مدت 2 دقیقه هم بزنید. در ادامه، آرد الک شده را در چند مرحله به مایه تخم مرغی اضافه نموده و با لیسک به آرامی فولد کنید تا مایه ای یکدست حاصل گردد. خاتمه، کف یک قابلمه نچسب و ضخیم را چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید و مایه کیک را در این قابلمه بریزید.
درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و ببندید. سپس، قابلمه را روی شعله پخش کن با حرارت ملایم به مدت 45 الی 60 دقیقه قرار دهید تا کیک کاملا بپزد. پس از پخت، کیک را خارج نموده و پس از خنک شدن با مواد دلخواه تزیین و سرو کنید.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه کیک هشت قاشقی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کیک 8 قاشقی بدون فر
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
آرد سفید قنادی | 8 قاشق غذاخوری |
شکر | 8 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 8 قاشق غذاخوری |
شیر | 8 قاشق غذاخوری |
آب | 8 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 1 قاشق غذاخوری |
خامه، پودر نارگیل، شکلات صبحانه، عسل و کنجد | برای تزیین کیک هشت قاشقی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت کیک هشت قاشقی: 45 الی 60 دقیقه
مراحل طرز تهیه کیک هشت قاشقی بدون فر
برای درست کردن کیک هشت قاشقی از هر ماده اصلی 8 قاشق اضافه می گردد. مراحل طرز تهیه کیک هشت قاشقی را دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه کیک هشت قاشقی، مواد یخچالی مانند تخم مرغ و شیر را از یخچال خارج کنید و برای 30 دقیقه در فضای آشپزخانه قرار دهید تا به دمای محیط برسند. آرد و بیکینگ پودر را هم در ظرف مناسبی بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. سپس، این ترکیب را 3 بار الک کنید تا کاملا پوک و سبک گردد.
در صورت تمایل، برای خرید تخم مرغ، شیر، آرد و بیکینگ پودر می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: مایه تخم مرغی کیک را درست کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک 8 قاشقی، تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی بشکنید. سپس، شکر و وانیل را نیز در ظرف حاوی تخم مرغ بریزید. این ترکیب را با دور تند همزن برقی برای 5 الی 7 دقیقه به خوبی هم بزنید تا مایه کرمی، حجیم و کشداری ایجاد گردد.
برای خرید شکر و وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: مواد تر را اضافه کنید
حالا وقت آن است که مواد تر شامل شیر هم دما با محیط، آب و روغن و در صورت تمایل، زعفران دم نموده را در کاسه حاوی مایه تخم مرغی بریزید. محتویات این کاسه را دوباره به مدت 2 دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا همه مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
برای خرید زعفران و روغن مایع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مخلوط آرد را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک 8 قاشقی بدون فر، باید آرد را که قبلا با بیکینگ پودر مخلوط نموده و الک کردید به سایر مواد اضافه کنید. مخلوط آرد را باید به تدریج و به صورت کاملا کنترل شده، طی چند مرحله به مایه کیک بیفزایید.
هر بار پس از افزودن بخشی از آرد، باید خمیر به دست آمده را با یاری لیسک به آرامی فولد کنید تا نهایتا ترکیب یکدستی ایجاد گردد. توجه داشته باشید، این خمیر را اصلا نباید زیادی یا با سرعت بالا هم بزنید. در غیر این صورت، هم پف کیک می خوابد و هم گلوتن موجود در آرد آزاد شده و خمیر کیک شما سفت می گردد.
مرحله پنجم: مایه کیک هشت قاشقی را در قابلمه بریزید
پس از آماده شدن خمیر، در این مرحله از طرز تهیه کیک هشت قاشقی، باید کف یک قابلمه یا تابه مناسب (نچسب، دارای کف ضخیم و درب دار) را ابتدا با کمی روغن چرب کنید. در صورت تمایل، به جای چرب گردن می توانید کف قابلمه را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، مایه کیک را در قابلمه بریزید.
مرحله ششم: کیک 8 قاشقی را بپزید
در این مرحله، قابلمه حاوی مایه کیک را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید. پس از بستن درب قابلمه، حدود 45 الی 60 دقیقه منتظر بمانید تا کیک هشت قاشقی خوشمزه شما روی حرارت کم کاملا پخته و آماده گردد. برای پخت بهتر و یکنواخت تر، پیشنهاد می کنیم از شعله پخش کن نیز بهره ببرید.
مرحله آخر: کیک هشت قاشقی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، درب قابلمه را باز نموده و یک خلال دندان یا سیخ چوبی را در مرکز کیک فرو کنید؛ اگر تمیز عایدی، معلوم می گردد، این کیک خانگی ساده به خوبی پخته است. بنابراین، کیک را در ظرف سرو قرار دهید و پس از خنک شدن با انواع مواد دلخواه مانند گاناش شکلاتی، پودر قند و میوه تازه، ، شکلات صبحانه، پودر نارگیل () یا حتی با عسل و کنجد تزیین کنید.
در صورت تمایل، پودر نارگیل، عسل، کنجد و انواع شکلات مانند شکلات صبحانه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کیک هشت قاشقی
- در صورت تمایل، می توانید به اندازه 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو را نیز الک نموده و به مایه این کیک اضافه کنید تا کیک 8 قاشقی کاکائویی داشته باشید. در این صورت، ضروری است به همین اندازه (2 قاشق غذاخوری) از اندازه آرد کم کنید.
- در صورت تمایل، می توانید زعفران را از دستور بالا حذف نموده و کیک هشت قاشقی ساده درست کنید.
- بسته به طبع و ذائقه، می توانید اندازه کمی پودر دارچین و پودر هل را نیز به مایه این کیک اضافه کنید.
- در هنگام تهیه کیک 8 قاشقی، حتما باید تخم مرغ، شکر و وانیل را حسابی هم بزنید تا مایه کیک حجیم و مایل به کرمی گردد. با انجام این کار، پف کیک را تضمین می کنید.
- برای ایجاد بافتی لطیف، حتما آرد، بیکینگ پودر و در صورت تمایل، پودر کاکائو را با یکدیگر ترکیب نموده و 3 بار الک کنید.
- در طول پخت، شعله را حتما ملایم نگهدارید؛ حرارت بالا موجب پخت نامناسب و غیر یکنواخت می گردد. به طوری که، لایه زیرین کیک می سوزد و بخش میانی کیک خام باقی می ماند.
- در طول 45 دقیقه اول پخت، به هیچ عنوان درب قابلمه را باز نکنید. در غیر این صورت، پف کیک کاملا می خوابد.
- پس از پخت، کیک را برای 10 دقیقه در قابلمه به حال خودش بگذارید تا کمی خنک گردد. پس از گذشت این مدت، می توانید کیک را بدون ترک خوردن از قابلمه خارج کنید.
- بسته به طبع و ذائقه، می توانید کمی مغز گردوی خرد شده، کشمش یا شکلات چیپسی را نیز به مایه این کیک اضافه کنید.
- اگر هوادار انواع کیک و شیرینی با طعم مرکباتی هستید، می توانید به اندازه 1 الی 2 قاشق چای خوری زست پرتقال یا لیمو نیز به مایه کیک هشت قاشقی اضافه کنید.
- برای درست کردن کیک 8 قاشقی بدون شیر، کافی است شیر را دستور بالا حدف نموده و به اندازه هشت قاشق آب یا آب پرتقال به مایه کیک اضافه کنید.
- برای پخت کیک 8 قاشقی با ماست، به اندازه هشت قاشق غذاخوری ماست هم دما با محیط را جایگزین 8 قاشق شیر کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کیک هشت قاشقی
آیا می توانیم کیک هشت قاشقی را بدون فر تهیه کنیم؟
بله. این کیک یکی از گزینه های مناسب برای پخت در قابلمه روی گاز است. با استفاده از شعله پخش کن و حرارت ملایم، می توانید کیک 8 قاشقی را به راحتی در خانه و بدون احتیاج به فر تهیه کنید.
در هنگام پخت کیک هشت کیک چه موادی را می توانیم جایگزین شیر گاو کنیم؟
در صورت تمایل، برای تهیه این کیک به جای شیر گاو می توانید از همان اندازه ماست، آب، آب پرتقال یا انواع شیر گیاهی دلخواه بهره ببرید. به این ترتیب، طعم های متنوعی را نیز ایجاد خواهید کرد.
چرا کیک پف نمی کند؟
موارد زیر از اصلی ترین دلایل پف نکردن انواع کیک هستند:
- هم نزدن کافی تخم مرغ و شکر
- استفاده از بیکینگ پودر نامرغوب و کهنه
- باز کردن بی موقع درب قابلمه در میانه پخت
- زیاد هم زدن آرد با مواد مایع
چگونه می توانیم کیک هشت قاشقی شکلاتی تهیه کنیم؟
کافی است 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو را الک نموده و به مایه این کیک اضافه کنید. توجه داشته باشید، در این صورت حتما باید به اندازه 2 قاشق غذاخوری از آرد کم کنید.
آیا می توانیم مواد کیک هشت قاشقی را دو برابر کنیم؟
بله. در صورت تمایل، می توانید نسبت مواد را به صورت مساوی افزایش دهید. توجه داشته باشید، در این حالت ممکن است زمان پخت افزایش یابد و باید از قابلمه ای با گنجایش بیشتر بهره ببرید.
منبع: افق کوروش