برترین شیرینی ها و دسرهای یزد
به گزارش مجله آرنا، معروفترین شیرینی های یزد
استان یزد، از جمله مناطقی است که هم به علت بافت تاریخی و آثار باستانی با ارزشی که در آن قد برافراشته اند مورد تحسین و حیرت گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است، هم به علت داشتن تنوع جالب و بی نظیری از انواع غذاها و شیرینی های سنتی و بومی، از معروفیت و محبوبیت ویژه ای برخوردار است. در استان یزد شیرینی های مخصوص و محلی یافت می گردد که بیانگر فرهنگ، هنر و اقلیم خاص این منطقه دیدنی و شگفت انگیز است. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با معروفترین شیرینی های یزد بیشتر آشنا شوید.
قطاب
قطاب است و یزد. این شیرینی در میان مردم یزد بسیار رواج دارد و علاوه بر مناسبت های مختلف آن ها قطاب را در وعده عصرانه با چای میل می نمایند. در یزد قطاب دو نوع یزدی و عسلی دارد. به طور کلی در تهیه قطاب دو قسمت لایه خارجی و مغز داخلی وجود دارد. مغز داخلی قطاب از هل، پودر قند و پودر بادام تشکیل می گردد. لایه خارجی آم که مانند نانی است که در روغن سرخ شده از کره، آرد گندم، زرده تخم مرغ، شیر و ماست تهیه می گردد. پس از تهیه نان آن را داخل پودر قند می غلتانند. قطاب عسلی تنها یک تفاوت با قطاب یزدی دارد که به جای استفاده از پودر قند در آن از عسل برای شیرین کردنش استفاده می نمایند.
کیک یزدی
کیک یزدی نیز از شیرینی های بسیار معروف، خوشمزه و همه پسند یزد به شمار میرود که در سراسر ایران پخت می گردد. این شیرینی بسیار معطر و خوشمزه است. این شیرینی درمناسبت های مذهبی، مهمانی ها و مراسم ها به چشم می خورد. ویژگی این شیرینی سنتی، تهیه آسان و سریع آن است.
باقلوا یزد
باقلوا نه تنها در ایران بلکه در سایر کشور ها مانند ترکیه، یونان، قبرس، روسیه و … نیز تهیه می گردد. اما در ایران باقلوای سه منطقه مشهور است قزوین، گیلان و یزد. طعم و عطر باقلوای یزد فوق العاده است. باقلوا، در شکل های مختلف چون لوزی، مربع و لوله ای طبخ می گردد و تهیه آن کمی زمان بر است. مواد به کار رفته در باقلوا، بکینگ پودر، گلاب، آرد گندم، شکر، زرده تخم مرغ، کره یا روغن، آب، نمک، پودر پسته، هل، پودر بادام، پودر قند و شیر هستند.
پشمک یزدی
شیرینی سبک همانند پر کاه، نرم مانند پنبه، شیرین چون عسل و بسیار لذیذ و دوست داشتنی است که به عنوان خوراکی سنتی و بومی استان یزد در سراسر کشور شناخته می گردد. گردشگران بسیاری هنگام سفر به شهر تاریخی یزد، با مراجعه به مراکز فروش این شیرینی سنتی، این سوغاتی شیرین را برای عزیزان خود فراهم می نمایند. پیشنهاد می کنیم هنگام سفر به این استان خاطره انگیز، از خرید آن غافل نشوید.
شیرینی پنجره ای (شیرینی منقا)
شیرینی پنجره ای یا شیرینی منقا، یکی دیگر از خوراکی های سنتی و محلی استان یزد محسوب می گردد. این شیرینی بومی با شکل ظاهری و طعم متفاوتی که نسبت به سایر همنوعان خود دارد، از جایگاه خاصی بین مردم این استان برخوردار است. برای تهیه و طبخ شیرینی منقا از نشاسته، گلاب، آب، آرد برنج، آرد سفید، تخم مرغ، زعفران، پودر قند و روغن استفاده می نمایند.
نان برنجی یزدی
نان برنجی کرمانشاه و قزوین نیز بسیار معروف و خوشمزه است اما این شیرینی به گونه ای دیگر در یزد تهیه می گردد. در یزد این شیرینی را معمولا برای ایام نوروز تدارک می بینند. از مواد اصلی آن آرد برنج، آرد گندم، تخم مرغ، گلاب، هل، روغن و شکر هستند. به علاوه در یزد نان برنجی انواع مختلفی دارد که از میان آن ها می توان به دو نوع زعفرانی و ساده، اشاره کرد.
نان سوروک یزد
نان قوت غالب مردم ایران است و هر شهر و دیاری نان خاص خود را دارد. نان سوروک هم، یک نان روغنی ست و از نان های سنتی یزد محسوب می گردد به طوری که تهیه آن فقط به صورت خانگی انجام می گیرد. مواد تشکیل دهنده آن آرد سنگک، روغن کنجد، گل رنگ، مایع خمیر، آب، نمک و تخم گشنیز هستند. این نان نیز مانند بسیاری از نان های دیگر اگر وقتی داغ است میل گردد خوشمزه تر است ولی سرد آن نیز بسیار دلچسب است. یزدی ها معمولا در شب نشینی های محبت آمیز خود، این نان خوشمزه را میل می نمایند.
شیرینی حاجی بادام
حاجی بادام شیرینی نقلی های لذیذ، خوشمزه، معطر و یکی از پرمصرف ترین خوراکی هایی است که جایگاه خوبی در بین خانواده های ایرانی از آن خود نموده است. این شیرینی دوست داشتنی یکی از انواع شیرینی های سنتی و بومی در استان یزد است که به علت استفاده از بادام، مقوی و پرخاصیت نیز محسوب می گردد. این شیرینی در بسیاری از شهرهای کشور همانند کاشان نیز در وسعت زیادی طبخ می گردد.
سوهان آردی
این خوراکی خوشمزه هم اکنون در سراسر ایران شناخته شده و روزانه سفارشات بسیاری از استان یزد به سراسر ایران و حتی خارج از مرزهای این کشور ارسال می گردد. مردم این استان باستانی و کهن، برای طبخ و تهیه سوهان آردی از جوانه گندم، آرد گندم، روغن حیوانی، شکر، جوهر لیمو، پودر هل، زعفران، روغن مایع و عرق هل استفاده می نمایند.
نقل یزدی
نقل از شیرینی هایی است که در بسیاری از شهرهای کشور ایران و با روش های متفاوت تهیه می گردد. این شیرینی به علت کم حجم بودن و شیرینی کم خود بسیار مناسب برای صرف با چای می باشد. نقل با طعم ها و مواد تشکیل دهنده متفاوت تهیه می گردد و آن را با خلال بادام، پسته، گردو، بیدمشک و … تهیه می نمایند. به علاوه انواع آلبالویی، گشنیز، گل محمدی، زعفرانی و وانیلی دارد.
فالوده یزدی
یکی از دسر ها و نوشیدنی های دلچسب در تابستان، فالوده است. این دسر در شهرهای مختلف، با روش های گوناگون تهیه می گردد . علاوه بر طعم، شیوه سرو و عرضه آن هم خاص است، چه برای گردشگران خارجی و چه برای گردشگران ایرانی چشیدن آن لذت بخش است. در یزد به آن، ماقوتک گفته می گردد و از نشاسته، تخم شربتی، گلاب، شیره و آب تهیه می گردد. به علاوه با شربتی از آب، شکر و گلاب سرو می گردد. در تهیه آن ابتدا شربت را باید حاضر کرد و می توان فالوده را با شهد یا بدون آن تهیه کرد.
منبع: تاپ تراول