3 طرز تهیه کیک ماست اسفنجی با پف زیاد در فر و بدون فر
به گزارش مجله آرنا، در طرز تهیه کیک ماست از ماست به جای شیر استفاده می گردد و ضمناً می توانید آن را هم در فر و هم بدون فر و در پلوپز، قابلمه یا تابه درست کنید. کیک ماستی جزو هم هست. در این مقاله از 3 روش طرز تهیه کیک اسفنجی با ماست خوشمزه با پف زیاد بدون فر و در فر را به شما آموزش می دهیم. این کیک خوشمزه بافت بسیار نرم و اسفنجی دارد و با این شیوه پخت، حسابی پف دار می گردد. با همراه باشید.
طرز تهیه کیک ماست با پف زیاد بدون فر (روش اول)
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان پخت کیک ماست در قابلمه یا تابه: 45 دقیقه
کالری هر تکه کیک ماست: حدود 180 کیلوکالری
مواد لازم کیک ساده با ماست
- آرد قنادی: 2 و نیم لیوان دسته دار فرانسوی
- ماست: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
- شکر: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
- روغن مایع یا کره: نصف لیوان دسته دار فرانسوی
- تخم مرغ: 2 عدد
- وانیل: 1 قاشق مرباخوری
- بیکینگ پودر: 1 قاشق سوپ خوری
- کشمش پلویی و گردو: به اندازه دلخواه
طرز تهیه کیک ماست مرحله به مرحله
مراحل آموزش کیک ماستی اسفنجی بدون فر که یک مدل کیک ماستی عالی است را دنبال کنید.
مرحله اول؛ مایه تخم مرغی کیک ماست را آماده کنید
از 30 دقیقه قبل ماست، کره و تخم مرغ را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند و سپس کار درست کردن مایه کیک ماستی را آغاز کنید. در یک ظرف مناسب، تخم مرغ، شکر و وانیل را مخلوط کنید. مواد را با همزن برقی یا دستی بزنید تا وقتی که کشدار و کرمی رنگ گردد. ماست را هم اضافه کنید و با لیسک مایه کیک را به صورت دورانی هم بزنید.
روغن مایع را اضافه کنید (می توانید از کره هم بهره ببرید. قبل از اضافه کردن کره آن را به آب کنید). در این مرحله از همزن برقی استفاده نکنید. در حدی مایه کیک را به هم بزنید که مواد با هم مخلوط شوند.
در صورت تمایل می توانید،، ، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
مرحله دوم؛ مواد خشک کیک ماست را با هم مخلوط کنید
در ادامه طرز تهیه کیک با ماست، آرد قنادی و بیکینگ پودر را دو تا سه بار الک کنید. در دو تا سه مرحله آنها را به مایه کیک که در مرحله قبل درست کردید اضافه کنید و با همزن برقی یا دستی بزنید تا یک مخلوط منسجم به دست بیاید. گردو و کشمش را هم به مایه کیک اضافه کنید. اجاق گاز را روشن کنید و تابه رژیمی را روی آن بگذارید. می توانید از پلوپز یا قابلمه هم بهره ببرید.
در صورت تمایل می توانید ، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
مرحله سوم؛ کیک اسفنجی ساده با ماست را در ماهیتابه بپزید
بعد از اینکه تابه به حد کافی داغ شد، کف آن را با روغن جامد چرب کنید و دو لایه کاغذ روغنی بیندازید. در طرز تهیه کیک خانگی با ماست بدون فر، مایه کیک را در تابه بریزید و درب آن را محکم ببندید. شعله را کم کنید. 30 دقیقه تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا حدی که اطراف و لایه زیر مایه کیک، طلایی گردد. تابه را برگردانید تا طرف دیگر کیک هم طلایی گردد.
نکته: اگر از قابلمه استفاده می کنید مایه کیک را به همین ترتیب در یک قابلمه تفلون داغ بریزید. روی درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید. حرارت گاز را 2 دقیقه اول زیاد کنید تا مایه کیک گرم گردد و بعد حرارت را ملایم در حد دم گذاشتن برنج قرار دهید و حتماً از شعله پخش کن بهره ببرید چون ممکن است ته کیک بسوزد.
درب قابلمه را در 40 دقیقه اول پخت کیک به هیچ وجه باز نکنید تا پف کیک نخوابد. بعد از گذشت 45 دقیقه با خلال دندان وسط کیک را تست کنید. اگر مایه کیک به آن نچسبید یعنی کیک آماده است، در غیر این صورت دوباره دمی را روی قابلمه قرار دهید تا کیک کاملاً بپزد.
این بود روش تهیه کیک ماست قابلمه ای! امیدوارم از طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر با پف زیاد خوشتان آمده باشد.
طرز تهیه کیک اسفنجی ساده با ماست در فر (روش دوم)
با طرز تهیه کیک با ماست جای شیر همراه ما باشید. این مدل کیک ماست در فر تهیه می گردد.
مواد لازم طرز تهیه کیک ماستی در فر
- تخم مرغ: 4 عدد
- شکر: 200 گرم
- ماست: 125 گرم
- روغن مایع یا کره: 125 گرم
- نشاسته ذرت: 70 گرم
- وانیل: 1/4 قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه کیک بدون شیر با ماست
با تهیه کیک اسفنجی با ماست در این ادامه مقاله همراه ما باشید. این کیک ماستی در فر درست می گردد. پس پیش از هر کاری از 30 دقیقه قبل از درست کردن مایه کیک، همه مواد را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. فر را هم روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
مرحله اول؛ هم زدن سفیده تخم مرغ با شکر
زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید. سفیده ها را با 1/3 اندازه شکر با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرند و به شکل فوم دربیایند. وقتی کاسه را خم کردید سفیده نباید از آن بیرون بریزد. سفیده های فرم گرفته را در یخچال بگذارید.
مرحله دوم؛ زرده تخم مرغ، وانیل و باقی شکر را ترکیب کنید
زرده های تخم مرغ را به همراه وانیل و باقی شکر هم بزنید تا یک مایه یکدست کرم رنگ درست گردد. این مایه باید کشدار باشد.
مرحله سوم؛ روغن مایع و ماست را اضافه کنید
روغن مایع و ماست را به مایه کرم رنگ اضافه کنید و هم بزنید تا مایه یکدست گردد.
مرحله چهارم؛ سفیده ها را به مایه کیک اضافه کنید
سفیده های فرم گرفته را به مایه کرم رنگ در سه مرحله اضافه کنید و به آرامی به صورت دورانی هم بزنید.
مرحله پنجم؛ مواد خشک را به مایه کیک اضافه کنید
آرد، نشاسته ذرت و بیکینگ پودر را 2 تا سه بار الک کنید. سپس این مواد خشک را به تدریج به مایه کیک اضافه کنید. مایه کیک را آهسته و به صورت دورانی با لیسک هم بزنید.
مرحله ششم؛ مایه کیک ماستی را در قالب بریزید
یک قالب میان تهی با قطر 25 سانتی متر را با کمی روغن جامد چرب کنید. روغن اضافی را با یک دستمال کاغذی بگیرید. سطح قالب را به خوبی آردپاشی کنید. مایه کیک را در قالب بریزید.
مرحله هفتم؛ قالب کیک را در فر بگذارید
قالب کیک را در طبقه وسط فر که گرم شده بگذارید. کیک ماست در دمای 180 درجه فر و ظرف مدت 45 دقیقه می پزد. قبل از خارج کردن قالب از فر، با خلال دندان تست کنید که مواد کیک به خلال نچسبد. اگر می خواهید روی کیک ماست طلایی گردد، برای 5 دقیقه نهایی، قالب را روی طبقه اول قرار دهید.
کیک را از فر خارج نموده و در ظرف مناسب سرو کنید. می توانید روی کیک ماست را با پودر قند، ، گاناش یا شکلات آب شده تزیین کنید.
این بود دستور پخت کیک اسفنجی با ماست! این کیک را به عنوان کیک تولد یا کیک صبحانه می توانید سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک شکلاتی تابه ای
طرز تهیه کیک ماست و گلاب (روش سوم)
مواد لازم برای تهیه کیک ماست و گلاب
- آرد سفید: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- شکر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- ماست: 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار
- تخم مرغ: 2 عدد
- گلاب: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- زعفران دم نموده غلیظ: 3 قاشق مرباخوری
- روغن مایع: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- پودر هل: 1 قاشق مرباخوری
- بیکینگ پودر: 2 قاشق مرباخوری
- وانیل: 1/4 قاشق مرباخوری
طرز تهیه
برای تهیه این کیک ماست ابتدا باید شکر و تخم مرغ را خوب هم بزنید. سپس ماست، روغن مایع، پودر هل، وانیل، گلاب و زعفران را اضافه کنید. بعد از این که مواد ترکیب شدند، آرد و بیکینگ پودر را دو تا سه بار الک کنید و به مایه کیک اضافه کنید. سپس مایه کیک را در قالب بریزید. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. قالب را به مدت 35 تا 45 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا کیک شما آماده گردد.
در صورت تمایل ، و را می توانید از خریداری کنید؛ آنلاین، حضوری یا تلفنی.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه کیک ماستی
- در طرز تهیه کیک ماستی حتما آرد و بیکینگ پودر (و نشاسته ذرت) را 3 بار الک کنید تا کیک شما نرم و اسفنجی گردد.
- برای تهیه کیک بدون شیر با ماست، اضافه کردن ماست در کیک موجب نرم و مرطوب شدن بافت کیک شما می گردد.
- در طرز تهیه کیک ماست دو رنگ باید در قسمتی از مایه کیک پودر کاکائو بریزید و سپس از مایه دو رنگ برای تهیه کیک بهره ببرید. ابتدا مایه ساده و سپس مایه کاکائویی را در قالب کیک بریزید و کیک را بپزید.
- در طرز تهیه کیک بدون شیر با ماست قبل از خارج کردن کیک از قالب چند دقیقه صبر کنید و سپس به آرامی کیک را از قالب خارج کنید.
- برای طرز تهیه کیک شکلاتی با ماست می توانید از شکلات تخته ای و پودر کاکائو در مایه کیک بهره ببرید.
- برای تهیه کیک ماست فرانسوی باید از ماست یونانی و پوست لیموی رنده شده در مایه کیک بهره ببرید.
سوالات متداول
1- در طرز تهیه کیک با ماست و روغن، به جای ماست از شیر می توانیم استفاده کنیم؟
بله، این سوال که کیک با ماست خوشمزه تره یا شیر؟ در جواب باید گفت کاملا سلیقه ای است و شیر و ماست جایگزین هم خواهد شد.
2- در کیک ماست به غیر گردو و کشمش از چی می توانیم استفاده کنیم؟
در طرز تهیه کیک ماست، از رنده پوست پرتقال یا لیمو برای خوش طعم شدن آن می توانید بهره ببرید و گردو و کشمش را حذف کنید.
منبع: افق کوروش