استانبولی پلو با نخود فرنگی دستوری ساده، آسان و خوشمزه

به گزارش مجله آرنا، استانبولی پلو با نخود فرنگی یکی از غذاهای محبوب و رنگارنگ ایرانی ست که در عین سادگی، طعمی دلپذیر دارد. این غذا هم برای ناهار روزمره مناسب است و هم در کنار دورهمی های ساده خانوادگی جلوه ای خاص به سفره می بخشد. ترکیب برنج، رب گوجه فرنگی، سیب زمینی و نخودفرنگی، این غذا را به انتخابی مقوی، مالی و البته انعطاف پذیر تبدیل می نماید.

استانبولی پلو با نخود فرنگی دستوری ساده، آسان و خوشمزه
  • برنج 2 پیمانه
  • نخود فرنگی 1 پیمانه
  • سیب زمینی میانه 2 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • روغن به اندازه لازم
  • زردچوبه، فلفل و نمک به اندازه لازم
  • آب 2/5 پیمانه
  • زعفران دم نموده (اختیاری) 1 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه استانبولی پلو با نخود فرنگی

مرحله اول: تفت دادن پیاز و افزودن سیب زمینی

پیاز را نگینی خرد نموده و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی گردد. سپس سیب زمینی های نگینی شده را به آن اضافه کنید و چند دقیقه سرخ نمایید تا کمی نرم و طلایی شوند. این ترکیب پایه طعم دهنده خوشمزه ای برای استانبولی شما خواهد بود. برای تنوع در طعم استانبولی تان می توانید به طرز تهیه دمی گوجه با مرغ را امتحان کنید.

مرحله دوم: افزودن نخودفرنگی و رب گوجه فرنگی

بعد از طلایی شدن سیب زمینی ها، نخودفرنگی پخته شده را اضافه کنید. سپس رب گوجه فرنگی را افزوده و به خوبی با مواد تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شده و رنگ رب به خورد مواد برود. ادویه هایی مانند زردچوبه، نمک و فلفل را هم در این مرحله اضافه نمایید. از طرز تهیه دمی گوجه ساده غافل نشوید که عطر و طعم متفاوتی نسبت به دیگر انواع دمی ها دارد.

مرحله سوم: ترکیب برنج با مواد و افزودن آب

برنجی را که از قبل خیس نموده اید را آبکش نکنید و به همان شکل به مواد اضافه نموده و با مواد مخلوط کنید. سپس حدود دو و نیم پیمانه آب را به قابلمه اضافه کنید. اگر دوست دارید غذا رنگ و طعم بهتری داشته باشد، کمی زعفران دم نموده هم اضافه نمایید.

مرحله چهارم: دم کردن استانبولی پلو

در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید آب غذا بجوشد. بعد از به جوش آمدن، حرارت را کم نموده و بگذارید برنج با شعله کم دم بکشد. حدود 30 تا 45 دقیقه زمان برای دم کشیدن کافی است. برای ته دیگ بهتر می توانید از نان یا سیب زمینی حلقه ای در ته قابلمه بهره ببرید.

مرحله پنجم: سرو استانبولی با چاشنی دلخواه

پس از دم کشیدن، استانبولی پلو را در دیس بکشید و در صورت تمایل با ماست چکیده، سالاد شیرازی یا ترشی فلفل یا ترشی بامیه سرو کنید. این غذا هم به تنهایی و هم با انواع گوشت یا مرغ طعم لذیذی دارد.

نکات کلیدی برای تهیه استانبولی پلو با نخود فرنگی

اگرچه استانبولی پلو یا همان کته گوجه یکی از غذاهای ساده و دم دستی ایرانی محسوب می گردد، اما اضافه کردن موادی مثل نخود فرنگی، مرغ، گوشت یا سبزی های معطر، می تواند آن را به یک غذای کامل، مقوی و متنوع تبدیل کند. تنوع در ترکیبات این غذا، باعث شده دستورهای مختلفی برای آن وجود داشته باشد که بسته به ذائقه و مواد در دسترس، قابل تغییر هستند. در ادامه با مهم ترین نکاتی آشنا می شوید که برای درست کردن یک نخود فرنگی پلو حرفه ای، بسیار مفید خواهند بود.

استفاده از نخود فرنگی تازه یا فریزری

اگر می خواهید طعم طرز تهیه نخود فرنگی پلو ساده واقعی را بچشید، نخود فرنگی تازه گزینه ای عالی است. اما اگر از نخود فریزری استفاده می کنید، حتما آن را ابتدا کمی بخارپز یا در آب جوش نیم پز کنید تا در هنگام دم کشیدن برنج، له یا سفت نگردد. این کار باعث حفظ رنگ سبز نخود و بافت نرم و دل پذیر آن می گردد.

جایگزینی های متنوع برای گوشت

اگر دنبال یک نسخه گیاهی هستید، استانبولی با نخود فرنگی بدون گوشت انتخاب مناسبی است. این روش، هم سبک تر است و هم سریع تر آماده می گردد، بدون اینکه از خوشمزگی غذا کم گردد.

ترکیب نخودفرنگی با مرغ

اگر اهل افزودن پروتئین به غذا هستید، طرز تهیه نخود فرنگی پلو با مرغ را امتحان کنید. برای این کار می توانید از مرغ پخته و ریش ریش شده استفاده نموده و آن را هنگام دم کشیدن برنج لا به لای مواد قرار دهید. این مدل غذا، مخصوصا برای بچه ها بسیار مجذوب نماینده است.

نسخه بازاری استانبولی

در برخی منطقه ها، برای تهیه استانبولی مرغ با نخود فرنگی از تکه های مرغ ریز شده یا ران مرغ استفاده می گردد. این سبک بیشتر در مهمانی ها و مجالس خانوادگی مرسوم است. با افزودن کمی کره در مرحله آخر، طعمی مجلسی تر به غذا بدهید. طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز را می توانید در مجله آرنا مطالعه کنید.

استفاده از شوید در کنار نخودفرنگی

ترکیب شوید خشک با نخودفرنگی در بسیاری از دستورها باعث عطر دلپذیر غذا می گردد. برای تهیه نخود فرنگی پلو با شوید می توانید هنگام افزودن برنج، کمی شوید خشک یا تازه نیز اضافه کنید. این مدل، رنگ و عطر غذا را چند برابر می نماید و مناسب وعده های تابستانی است.

ترکیب گوشت چرخ نموده و نخودفرنگی

یکی از محبوب ترین روش ها، طرز تهیه نخود فرنگی پلو با گوشت چرخ نموده است. گوشت را ابتدا با پیاز و ادویه تفت داده، سپس در ترکیب اصلی غذا بهره ببرید. این مدل، غذای کامل و سرشار از انرژی برای وعده ناهار یا شام است و می تواند همراه سبزی خوردن یا ماست ساده سرو گردد.

جایگزین های متنوع برای تنوع بیشتر

اگر دنبال یک طعم متفاوت هستید، می توانید از هویج و گوشت مرغ به طور هم زمان بهره ببرید. نخود پلو با مرغ و هویج ترکیب زیبایی از رنگ، طعم و ارزش غذایی دارد. هویج ها را نازک خلالی نموده و با پیاز و مرغ تفت دهید تا نرم شوند، سپس آن ها را لابه لای برنج قرار دهید.

نسخه کلاسیک و اصیل ایرانی

در نهایت، اگر علاقه مند به نسخه های اصیل هستید، طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده و نخود فرنگی یکی از کامل ترین گزینه ها است. در این نسخه، گوشت و نخودفرنگی در کنار سیب زمینی و رب ترکیبی بی نقص ایجاد می نمایند. ادویه جات مثل دارچین یا پودر لیموعمانی می تواند طعم غذا را عمیق تر کند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 1 شهریور 1404 بروزرسانی: 1 شهریور 1404 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 2367

به "استانبولی پلو با نخود فرنگی دستوری ساده، آسان و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استانبولی پلو با نخود فرنگی دستوری ساده، آسان و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید