طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی خوشمزه و مجلسی

به گزارش مجله آرنا، استان کرمان با شرایط خاص اقلیمی و پوشش های گیاهی متنوع خود، خاستگاه شکل گیری غذاهای محلی بسیاری است که احتمالا طعم و عطر و بوی بی نظیر آن ها تا مدت ها در خاطر شما می ماند. برای مثال، کمتر کسی است که بتواند از یک بزقورمه کرمانی خوشمزه یا آش گندم شیر این استان صرف نظر کند. در این مطلب از خبرنگاران ، راهنمای جامعی از طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی را برای شما گرد آورده ایم و امیدواریم با خواندن و تهیه آن ها بتوانید مزه های تازه و متفاوتی را به سفره های غذایی خود اضافه کنید. با ما همراه باشید.

طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی

فهرست غذاهای کرمانی بسیار طویل است، اما سعی ما بر این است که در این مطلب، گلچینی از برترین و خوشمزه ترین غذاهای کرمانی و طرز تهیه آن ها را به شما معرفی کنیم. پس این شما و این 10 غذای پرطرفدار و سنتی کرمان:

بزقورمه کرمانی به صورت خورشت و آبگوشت

در گذشته این غذای اصیل کرمانی با گوشت پرچرب بزغاله تهیه می شد، به همین علت به آن بزقورمه یا قورمه بز گفته می گردد. احتمالا با تماشا این غذا به یاد حلیم بادمجان بیفتید، اما باید بدانید که طعم این دو غذا بسیار فرق دارد.

مواد اصلی آن گوشت سردست و ماهیچه بزغاله یا گوسفند، نخود نیم کوب، پیاز، سیر و کشک است. برخی افراد در تهیه این غذای محلی رفسنجان و سایر شهرهای کرمان، از سیب زمینی هم استفاده می نمایند. به علاوه، مقداری سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ هم برای به تعادل رساندن طبع این غذا و تزئین آن ضروری است. آبگوشت بزقورمه را با نان محلی و خورشت آن را با برنج سرو می نمایند و توجه داشته باشید که روغن این غذای خوشمزه از چربی گوشت تامین می گردد.

کشک کدو

اگر از طرفدارن کشک بادمجان هستید، احتمالا طعم کشک کدو هم برای شما دلچسب خواهد بود. طرز تهیه این غذای سنتی بسیار آسان است و کافیست مقداری کدو را سرخ یا بخار پز کنید و آن را با مقداری آب و پودر مغز گردوی تفت داده شده، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ مخلوط نموده و بپزید. سپس مخلوط کدو را به صورت پوره درآورده و برای چند دقیقه دیگر با کشک بپزید تا جا بیفتد.

آبگوشت متنجه

جای این آبگوشت نباید در مقاله طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی خالی بماند. آبگوشت متنجه یا آبگوشت امام حسینی، برخلاف آبگوشت های معمول، سبز رنگ است و در طبخ آن از گوشت گوسفندی، دنبه، نخود و لوبیا چیتی، سیب زمینی، پیاز، لیمو عمانی، برگه میوه های خشک مانند هلو و زردآلو و بعلاوه سبزیجات معطر، گردو، زیره و گاهی هم خرما استفاده می گردد.

این آبگوشت خوشمزه، بسیار نافع است و بهتر است در دیگ های مسی تهیه گردد.

کشک مغز

گاهی در طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی به غذاهای برمی خوریم که مواد آن در دسترس همه قرار گرفته است، اما شاید تا به حال، به چنین ترکیبی فکر ننموده باشید. کشک مغز یکی از همان غذاهای متفاوت و مجذوب کننده است که از سنتی ترین غذاهای محلی رفسنجان محسوب می گردد. کافیست مقداری مغز پسته و پیاز را با هم چرخ کنید و در مقداری روغن کرمانشاهی و زردچوبه تفت دهید. سپس کشک محلی را به بقیه مواد اضافه کنید و از طعم فوق العاده این غذای مقوی کرمانی لذت ببرید.

خریش پلو و آش خریش

جیرفت یکی از شهرستان های همواره سبز استان کرمان است و اگر در پی غذاهای محلی جیرفت هستید، باید بدانید که به خاطر شرایط طبیعی و اقلیمی این منطقه، با تنوع بی نظیری روبرو خواهید شد. برای مثال در فصل بهار، در کوهستان های این منطقه، نوعی گیاه خودرو به نام خریش می روید که با نام های سریش یا چریش هم شناخته می گردد.

برای تهیه خریش پلو، پس از شستن این سبزی، آن را خرد نموده و می پزند و به صورت دمپخت با برنج دم می نمایند. آش خریش یا خریشک هم از ترکیب این سبزی با آب و آرد تهیه می گردد که البته در برخی منطقه ها دیگر کرمان به آن، حبوبات هم اضافه می نمایند.

خورش آلوچه

خورش آلوچه یکی از غذاهای محلی زرند کرمان است که البته در سایر شهرستان های این استان هم هواداران خاص خود را دارد. این خورشت ترش و ملس بهاری، از گوشت گوسفند، لوبیا چیتی، آلوچه یا گوجه سبز، پیاز، رب، سبزیجات خشک و ادویه جات و آبلیمو تهیه می گردد و خواص درمانی زیادی مانند؛ جلوگیری از پوکی استخوان و برطرف یبوست دارد.

زیره پلو

استفاده از انواع ادویه جات خوش عطر و بو، جزء جدایی ناپذیر طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی است، اما در این بین، احتمالا تجربه طعم زیره پلو برای شما، تجربه ای فراموش نشدنی و ماندگار خواهد بود.

طرز تهیه این غذای اصیل کرمانی بسیار ساده است و کافیست موقع آبکش کردن برنج، مخلوطی از زیره سیاه و سبز را لا به لای برنج بریزید و آن را مطابق معمول، دم کنید. اگر نمی خواهید دانه های زیره را زیر دندانتان حس کنید می توانید از پودر زیر بهره ببرید.

جالب است بدانید که در سبک مازندرانی این غذا، علاوه بر زیره، از دارچین، شنبلیله و کشمش هم استفاده می نمایند. زیره پلو را هم به صورت یک غذای ساده و هم همراه انواع گوشت های قرمز و سفید می توان سرو کرد.

آش گندم شیر

آش گندم شیر یکی از خوشمزه ترین غذاهای کرمانی است که به عنوان یکی از غذاهای محلی راور کرمان و دیگر شهرستان های این استان مانند رفسنجان، زرند و جیرفت شناخته می گردد. تهیه آن موقع بر است و ماده اصلی آن که گندم شیر است باید به صورت جداگانه تهیه گردد.

گوشت با استخوان، نخود، گندم شیر، پیاز و رشته آش، مواد اصلی این آش خوشمزه هستند و برای تزئین آن هم احتیاج به کشک، مقداری سیر و نعنا داغ خواهید داشت. از آنجا که این آش بسیار مقوی و لذیذ است، یک غذای مناسب برای ایام ماه مبارک رمضان محسوب می گردد.

گیپای کرمانی

در طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی، گیپا یکی از غذاهای مجلسی با ظاهری بسیار اشتهابرانگیز است. برای تهیه این غذای سنتی که به دلمه سیرابی هم معروف است، به یک شکمبه کامل گوسفند احتیاج دارید که باید آن را به قطعات کوچک تر مربعی برش بزنید و مانند تهیه دلمه برگ مو، داخل آن ها را با ترکیب برنج و لپه و گوشت چرخ نموده و پیاز داغ عسلی پر کنید و اجازه دهید با مقداری آب و حرارت ملایم، برای چند ساعت بپزد و جا بیفتد.

چنگ مال خرما

چنگ مال خرما یک پیش غذای بسیار مقوی و خوشمزه است که می توان از آن به عنوان یک میان وعده مفید برای بچه ها هم استفاده کرد. ترکیب این پیش غذا شامل خرما، نان تافتون ریز شده، مقداری روغن حیوانی و مغز گردوی آسیاب شده است. از این مواد گلوله هایی کوچک درست نموده و داخل آن ها را مغز گردو بگذارید. در برخی دستورها هم از چاشنی های دیگر مانند انواع زیره، دارچین و تخم گشنیز و کنجد هم استفاده می گردد. می توان از پودر نارگیل یا پسته به عنوان رومال این توپک های کوچک مقوی استفاده کرد.

خورش به آلو کرمانی

در طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی به خورش به آلو می رسیم. خورشتی فصلی و بسیار لذیذ با طعم ملس و ظاهری اشتهابرانگیز که پیشنهاد می کنیم حتما آن را امتحان کنید.

خورش به آلو کرمانی معمولا با گوشت گوسفند یا گوساله تهیه می گردد، اما می توان در طرز تهیه آن، از گوشت سفید هم استفاده کرد. شکل وگان این غذای لذیذ هم بدون گوشت تهیه می گردد. مواد لازم دیگر عبارتند از: آلو بخارا، به، شکر، آبلیموی تازه، زعفران، پیاز داغ، روغن و ادویه جات لازم مانند نمک، فلفل و زردچوبه، به علاوه، در صورت تمایل می توانید مقداری رب گوجه فرنگی هم به این غذای محلی کرمانی اضافه کنید.

این خورشت پاییزی خوشمزه، انتخابی مناسب برای کسانی است که به یبوست و یا تنبلی روده دچار هستند.

آبگوشت کشک و بادمجان

یکی از غذاهای کرمان که محبوبیت بسیار و هواداران زیادی دارد، آبگوشت کشک و بادمجان است که البته با کمی تغییر، در استان های لرستان و همدان هم طبخ می گردد.

این آبگوشت سنتی را با گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، پیاز، سیب زمینی، بادمجان، چغندر، کشک و ادویه جاتی مانند زردچوبه و فلفل تهیه می نمایند. طرز تهیه آبگوشت کشک و بادمجان به این صورت است که باید در مدتی طولانی و با شعله کم طبخ گردد. جالب است بدانید که این غذای خوشمزه و مقوی معمولا در کنار خیار و نمک سرو می گردد تا طبع گرم بادمجان، تعدیل گردد.

آش روزه کرمان

در مقاله طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی باید به آش روزه کرمان نیز اشاره کنیم. کرمانی ها این غذا را غذایی متبرک می دانند که در ماه مبارک رمضان در مساجد و حسینیه ها طبخ می گردد و اعتقاد عموم بر این است که خوردن آن، روزه داری را در ماه مبارک رمضان، آسان تر می نماید.

این آش محلی از ترکیب نخود، لوبیا چیتی، عدس، جو پوست کنده و بعلاوه سبزی آش و چغندر درست می گردد و برای تزئین آن از کشک و نعنا داغ استفاده می نمایند. جالب است بدانید که از اولین روز ماه رمضان، همه روزه این آش در بردسیر کرمان و با یاری اهالی منطقه طبخ شده و میان مردم پخش می گردد.

قاتق کرمانی

اگر از علاقمندان به طعم فلافل هستید، پیشنهاد می کنیم از میان غذاهای کرمانی، قاتق گوشت را امتحان کنید. مواد اصلی این غذای آسان، نخود، گوشت چرخ نموده، سیب زمینی، پیاز و ادویه چهار زیره شامل؛ زیره سیاه و سبز، بادیان رومی و تخم شبت است. به علاوه، برای عطر و رنگ و لعاب بیشتر غذا از مقداری رب و ترخون هم در طبخ آن استفاده می گردد. در گذشته برای تهیه این غذا از هاون های سنگی استفاده می شد که امروزه جای خود را به غذاساز داده است. ظاهر این غذای سنتی شبیه یک خورشت تنگ آب است که در آن کوفته های کوچک گوشت در کنار تکه های سیب زمینی خودنمایی می نمایند و در کنار نان سرو می گردد.

سفارش آنلاین غذاهای کرمانی با مجله آرنا

با اطلاعات و طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی آشنا شدید. برای تجربه طعم های لذیذ و به یادماندنی غذاهای کرمانی، با سفارش آنلاین غذا از مجله آرنا ، لحظاتی ناب و شیرین را در کنار عزیزانتان تجربه کنید. بعلاوه کرمانی های عزیز نیز می توانند با سفارش غذا کرمان و البته کباب کرمان این غذاها را زودتر از همواره روی میز خود داشته باشند.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 27 دی 1403 بروزرسانی: 27 دی 1403 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 2318

به "طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی خوشمزه و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی خوشمزه و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید