قرص فروتب و درمان کم خونی؛ مقدار مصرف، عوارض و تداخل دارویی

به گزارش مجله آرنا، خبرنگاران | سرویس سلامت - آهن یکی از عناصر اصلی است که بدن برای ساخت هموگلوبین به آن احتیاج دارد. هموگلوبین یک وظیفه بسیار اصلی و حیاتی در بدن ایفا می نماید و آن انتقال اکسیژن از ریه ها به سایر اندام های بدن است. همین جمله می تواند اهمیت وجود آن در بدن را بر همگان آشکار سازد. زمانی که بدن با کمبود آهن روبرو گردد، نمی تواند به اندازه کافی هموگلوبین فراوری کند و همین امر باعث ایجاد اختلال در عملکرد کلی بدن می گردد. در چنین شرایطی مکمل های آهن به یاری ما می آیند. یکی از این مکمل ها قرص فروتب است که در ادامه قصد داریم بیشتر با آن آشنا شویم.

قرص فروتب و درمان کم خونی؛ مقدار مصرف، عوارض و تداخل دارویی

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از مطلب قرص فروتب مد نظر شماست، با انتخاب عناوینی که در فهرست موضوعی زیر ارائه شده اند، به موضوع دلخواه خود برسید.

  • قرص فروتب چیست و در چه مواردی مصرف می شود؟
  • مقدار و نحوه مصرف
  • نام های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
  • نکات قابل توجه در ارتباط با مصرف قرص فروتب

قرص فروتب چیست و در چه مواردی مصرف می شود؟

قرص فروتب (Ferotab) با نام تجاری فروس سولفات (ferrous sulfate) از مکمل های پرمصرف است که حاوی آهن بوده و برای درمان و پیشگیری از بروز کم خونی ناشی از فقر آهن، مورد استفاده قرار می گیرد. این مکمل حاوی 50 میلی گرم آهن المنتال بوده و در بسته های 20 عددی عرضه می شود.

مقدار و نحوه مصرف

مقدار مناسب این دارو برای هر فرد، باید توسط پزشک مشخص شود. به طور معمول به منظور درمان کمبود آهن در بزرگسالان مقدار 100 الی 200 میلی گرم از این دارو به تعداد سه بار در روز، مصرف می شود. این مقدار با نظر پزشک می تواند تا 300 میلی گرم و به تعداد چهار نوبت در روز، افزایش یابد. مقدار مصرف این دارو برای بچه ها با توجه به سن آن ها توسط پزشک، مشخص می شود.

مقدار مصرف معمول این مکمل جهت جلوگیری از کمبود آهن برای بزرگسالان، روزانه یک قرص است.

آیا مصرف همزمان اسید فولیک و فروس سولفات خطرناک است؟

در صورتی که فردی با کمبود آهن روبرو شده باشد، مصرف قرص آهن آن هم با تجویز پزشک معالج، توصیه می شود، اما اگر افرادی که کمبود آهن ندارند این مکمل را مصرف نمایند، قرص آهن به عنوان یک رادیکال آزاد می تواند باعث بروز سرطان در آن ها شود. بنابراین زیاده روی در مصرف اسیدفولیک یا آهن می تواند منشا ء سرطان شود.

نام های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های دیگرفروس سولفات
موارد مصرفرفع کم خونی ناشی از فقر آهن
عوارضتیره شدن ادرار یا مدفوع سیاه رنگ، درد یا گرفتگی شکمی، یبوست، اسهال، حالت تهوع، گرفتگی عضله ساق پا، سوزش سر دل، ضربان غیر عادی قلب
تداخل داروییاسید آیکوربیک، کلسیترامین، آنتی اسیدها، عصاره لوزالمعده و ویتامین E، داکسی سایکلین، کلرامفنیکل، پنیسیلامین، دی مرکاپرول، آلندرونات سدیم، فلورو کینول ها، تتراسایکلین های خوراکی، فرآورده های کلسیم، لوودوپا، متیلدوپا، لووتیروکسین، پنی سیلین

نکات قابل توجه در ارتباط با مصرف قرص فروتب

  • توصیه می شود دارو را کاملا مطابق با دستور پزشک، مصرف کنید.
  • در صورت هرگونه حساسیت دارویی یا غذایی، پزشک را آگاه نمایید.
  • چنانچه با مصرف دارو دچار علائمی نظیر حالت تهوع یا حساسیت پوستی شدید، مصرف را قطع و بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید.
  • این دارو در افراد مبتلا به هموسیدروز، هموکروماتوز و سایرکم خونی ها (به جز فقر آهن )، نباید مصرف بشود.
  • فروتب از داروهای مجاز در دوران بارداری است. با این وجود برای اطمینان بیشتر؛ بهتر است با مشورت پزشک، مصرف شود.
  • مصرف این دارو در دوران شیردهی، منعی ندارد.
  • را با معده خالی یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا، مصرف کنید. مصرف این دارو با آب پرتقال نیز (به دلیل یاری به جذب آهن)، توصیه می شود.
  • اگر با مصرف این مکمل دچار تحریکات گوارشی شدید؛ آن را به همراه غذا، میل نمایید. البته گفتنی است که غذا جذب دارو را حدود 33 الی 50 درصد، کاهش می دهد.
  • اگر مصرف قرص فروتب را فراموش کردید؛ به محض یادآوری آن را مصرف نموده و در صورتی که نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی متوجه فراموش شدن مصرف دارو شدید، تنها دوز بعدی را مصرف کنید.
  • مکمل های حاوی آهن را یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذاهایی مانند تخم مرغ، قهوه، چای، نان و غلات، شیر و لبنیات و فیبرهای غذایی، آنتی اسیدها یا مکمل های کلسیم، میل کنید.
  • هیچ گاه خورسرانه این مکمل را مصرف نکنید.
  • در صورت ابتلا به هر نوع بیماری مخصوصاً التهاب و زخم های گوارشی، هموکروماتوز، سایر حالات کم خونی و انتقال خون مکرر، قرص فروتب را مصرف نکنید.
  • قبل از مصرف قرص فروتب، پزشک خود را از عوارض و بیماری هایی که در گذشته به آنها مبتلا بودید، آگاه سازید.
  • به منظور جلوگیری از تغییر رنگ دندان ها، نوع مایع این مکمل باید با نی، نوشیده شود.
  • اشکال خوراکی آهن مکمل ممکن است رنگ مدفوع را سیاه نمایند که در صورت عدم بروز خونریزی، جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
  • مصرف بیش از حد این دارو ممکن است در بچه ها باعث بروز مسمویت شود که خطرناک بوده و می تواند منجر به مرگ شود. بنابراین نباید مقدار دارو را خودسرانه، افزایش داد.
  • در صورت بروز اسهال یا یبوست، برای تنظیم مقدار مصرف و رژیم غذایی، به پزشک اطلاع دهید. رعایت رژیم غذایی صحیح از بروز یبوست، جلوگیری می نماید.
  • ادامه مصرف آهن تا 4-2 ماه بعد از رفع شدن کم خونی ممکن است لازم باشد.
  • بیماران سالخورده ممکن است به مقادیر بیشتری از این دارو نیاز داشته باشند.

روش های خانگی درمان کم خونی

همانطور که برای درمان بیماری های مختلف می توان به طب سنتی رجوع کرد. برای درمان کم خونی هم می توان از نسخه های این طب قدیمی استفاده کرد. استفاده از مغزهایی مثل پسته و فندق و همچنین مصرف میوه های سرخ رنگ نظیر انار یا آب انار می تواند در درمان کم خونی و یا پیشگیری از بروز آن، بسیار یاری نماینده باشد. اگر تمایل دارید با دیگر روش های درمان کم خونی در طب سنتی آشنا شوید، بهتر است لینک زیر را مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی کم خونی (درمان کم خونی در طب سنتی)

سخن آخر…

به جرات می توان گفت تمامی اعمال حیاتی بدن به خون وابسته بوده و کم خونی می تواند در کار ارگان های مهمی مثل قلب و مغز، اختلال ایجاد کند. از این رو به هنگام بروز این عارضه، باید به دنبال راهکارهایی برای درمان و رفع آن باشید. قرص فروتب یکی از این داروهایی است که می تواند در این زمینه برای بچه ها و بزرگسالان، مفید باشد. البته مکمل های دیگری نیز برای درمان کم خونی وجود دارند، در این رابطه توصیه می کنیم مطلب معرفی قرص آهن برای درمان کم خونی را نیز مطالعه فرمایید. اگر تجربه استفاده از این دارو را دارید یا داروهای دیگری را برای رفع کم خونی می شناسید، لطفا نظرات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت نظرات و پرسش ها با ما و سایر مخاطبان مجله آرنا به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: drugs.com

منبع: setare.com
انتشار: 2 تیر 1400 بروزرسانی: 2 تیر 1400 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 1585

به "قرص فروتب و درمان کم خونی؛ مقدار مصرف، عوارض و تداخل دارویی" امتیاز دهید

1 کاربر به "قرص فروتب و درمان کم خونی؛ مقدار مصرف، عوارض و تداخل دارویی" امتیاز داده است | امتیاز: 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص فروتب و درمان کم خونی؛ مقدار مصرف، عوارض و تداخل دارویی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید