مشمولان غایب اجازه شرکت در کنکور را ندارند
به گزارش مجله آرنا، طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون سراسری و قبولی در آن، دانشگاه ها مجاز به ثبت نام از آن ها نمی باشند.
به گزارش ایسنا، بر این اساس دانشجویان اخراجی دانشگاه ها تا سرانجام خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند (به جز افرادی که قبل از ورود به سن مشمولیت اخراج شده اند).
بعلاوه معافیت تحصیلی برای هر مقطع تحصیلی فقط یک بار صادر می گردد؛ بنابراین فارغ التحصیلان هر مقطع مجاز به تحصیل مجدد در همان مقطع نمی باشند.
بعلاوه فارغ التحصیلان مشمول مقطع کاردانی مجاز به آغاز به تحصیل در مقاطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته نیستند و نیز فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی مشمول مجاز به آغاز به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی نخواهند بود.
ترخیص سربازان حین خدمت صرفا جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر مجاز بوده و ترخیص آنان جهت تحصیل در مقطع کاردانی مجاز نیست.
دانشجویان مقاطع کارشناسی و بالاتر پیوسته که با دریافت مدرک مقطع پایین تر از ادامه تحصیل انصراف و یا اخراج می شوند، تا سرانجام خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود. مگر اینکه با رعایت تبصره 1 ماده 7 آیین نامه اجرایی معافیت تحصیلی، مشروط به رعایت سقف مجاز سنوات تحصیلی اولیه مقطع فارغ التحصیل شده و مجاز به ادامه تحصیل در مقطع بالاتر شناخته شوند (یعنی مقطع معادل کاردانی را حداکثر در دو و نیم سال فارغ التحصیل شده باشند).
بر این اساس کارکنان وظیفه (سربازان حین خدمت) مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت نیستند. این افراد در صورت قبولی در دانشگاه و داشتن شرایط ادامه تحصیل، از خدمت ترخیص خواهند شد.
طبق اعلم سازمان سنجش آموزش کشور، همه پذیرفته شدگان آزمون سراسری سال 1402 ملزم هستند جهت دریافت مجوز ثبت نام در دانشگاه به وسیله دفاتر پلیس+10 شهرستان محل قبولی دانشگاه، نسبت به اخذ معافیت تحصیلی اقدام کنند. در غیر این صورت از ادامه تحصیل آنان ممانعت به عمل خواهد آمد.
بعلاوه سنوات مجاز تحصیل برای مشمولان در مقاطع کاردانی دو و نیم سال، کارشناسی پیوسته 5 سال، کارشناسی ارشد پیوسته 6 سال و دکترای پیوسته 8 سال است.
منبع: فرارو