کرونا چگونه بیماران مبتلا به آسم را تحت تاثیر قرار می دهد؟
به گزارش مجله آرنا، افراد مبتلا به آسم معمولا به عنوان گروه با ریسک بالا در برابر عفونت های تنفسی شناخته می شوند. در ابتدای پاندمی کووید 19 نیز چنین تصور می شد؛ اما داده هایی که در سال 2020 میلادی در رابطه با ارتباط آسم و کووید 19 منتشر شد، ابهام بیشتری را در این خصوص ایجاد کرد.
به گزارش مجله آرنا، این تحقیقات که در یک آنالیز سریع و منظم انجام گرفت، ادبیات موجود در خصوص افزایش خطر ابتلا به ویروس کووید 19 و مرگ ناشی از آن را در رابطه با بیماران مبتلا به آسم ارزیابی کرد. این تحقیقات کوشش کرد به سوالات زیر پاسخ دهد:
آیا ابتلا به آسم با افزایش ریسک ابتلا به بیماری کووید 19 ارتباط دارد؟
آیا ابتلا به آسم با بستری شدن در بیمارستان در اثر ابتلا به کووید19 ارتباط دارد؟
آیا ابتلا به آسم با شدت عوارض کووید 19 ارتباط دارد؟
این تحقیقات همچنان در حال اجرا بوده و چنانکه گفته شده است تا به امروز ارتباط روشنی بین ابتلا به آسم و کووید 19 شناسایی نشده است؛ با این حال متخصصان به بیماران مبتلا به آسم توصیه می نمایند تا حد امکان پروتکل هایی مانند شستشوی دست، حفظ فاصله اجتماعی و خودداری از شرکت در اماکن شلوغ را رعایت نمایند و خود را در معرض ویروس قرار ندهند.
آسم یک بیماری شایع و غیرمسری است که در آن مجاری تنفسی ملتهب شده و ورود و خروج هوا سخت می گردد. مرگ ناشی از آسم بیشتر در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط رخ می دهد. استنشاق دود سیگار، مواد شیمیایی و تحریک نماینده و هوای آلوده، سبب تحریک راه های هوایی و واکنش های آلرژیک می گردد.
نگهداری حیوانات خانگی و به طور کلی تماس با موی حیوانات، استفاده از لباس های پوست و پشم طبیعی، گرد و غبار موجود در خانه و مبلمان، دود ناشی از تنباکو، آلودگی هوا، انواع محرک های شیمیایی، لوازم بهداشتی شیمیایی و انواع آلرژن مانند گرده از جمله محرک های بیماری آسم هستند.
آیا علائم آسم در بهار شدیدتر می گردد؟
مطالعات مختلف نشان می دهد علایم آسم در فصل بهار به دلیل وجود آلرژن هایی مانند گرده تشدید می گردد. بر اساس این مطالعات معمولا علائم آسم در فصل بهار به دلیل گرده افشانی افزایش می یابد؛ ولی افراد مبتلا با آگاهی از شرایط خود و چند راه چاره ساده می توانند این علائم را مدیریت نمایند.
اولین قدم برای مدیریت آسم آشنایی با تمام عوامل تحریک نماینده و اجتناب از آنان است. بهتر است افراد مبتلا به اسم در بهار زیاد در طبیعت نباشند، در خانه پنجره ها راببندند و از تهویه مطبوع استفاده نمایند. شیشه های خودرو را باز ننمایند. به محض ورود به خانه لباس و موی خود را بشویند تا از شر گرده خلاص شوند. داروی آنتی هیستامین و افشانه های مخصوص آسم را همواره به همراه داشته باشند. شرایط خود را برای دوستان و همکاران توضیح دهند تا در صورت احتیاج یاری بگیرند.
کنترل آسم با رژیم غذایی
مطالعات جدید محققان فرانسوی نشان می دهد رژیم غذایی حاوی میوه، سبزی، فیبر و غلات کامل، علایم آسم را در مردان حدود 30 درصد و در زنان 20 درصد کاهش می دهد. در این مطالعه محققان 35 هزار بیمار بالغ مبتلا به آسم را در طول یک سال مورد آنالیز قرار دادند.
حدود یک چهارم این افراد حداقل یکی از علایم آسم را در این مدت داشتند. رژیم غذایی این افراد از نظر میزان مصرف غلات، سبزیجات و میوه، غلات کامل، گوشت، نمک و شکر مورد ارزیابی نهاده شد. با آنالیز عاداتی مانند سیگار و ورزش، محققان دریافتند افرادی که رژیم غذایی سالم دارند، سیگار نمی کشند و ورزش می نمایند، علایم کمتری دارند.
این مطالعه نشان می دهد کاهش علایم آسم در مردانی که رژیم سالم دارند 30 درصد و در زنان 20 درصد است.
منظور از رژیم غذایی سالم، رژیم حاوی میوه، سبزی، فیبر و غلات و حداقل استفاده از گوشت قرمز، نمک، شکر و چربی است.
شکر، گوشت و نمک مواد غذایی التهابی هستند که علایم آسم را تشدید می نمایند.
محققان بر این باورند که رژیم غذایی سالم با کاهش التهاب در سلامت میکروبیوم روده نقش دارد و از این طریق باعث کاهش علایم آسم می گردد.
آیا مصرف ماهی در کاهش شدت آسم نقش دارد؟
مطالعات جدید محققان دانشگاه لاتروبه در استرالیا نشان می دهد اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی با کاهش التهاب، به کاهش علایم و بهبود آسم یاری می نمایند.
مطالعات جدید نشان می دهد مصرف ماهی با کاهش التهاب راه های هوایی، نقش بسیار مهمی در بهبود علایم آسم دارد.
در این مطالعه از داوطلبان خواسته شد به مدت 6 ماه روزانه به همراه رژیم مدیترانه ای، ماهی حاوی اسیدهای چرب مصرف نمایند.
نتایج نشان داد در افرادی که این رژیم غذایی را رعایت کردند، التهاب مجاری تنفسی 14 برابر کاهش یافت.
ادامه این مطالعه نشان می دهد رژیم غذایی چرب و حاوی نمک و شکر زیاد منجر به پیشرفت آسم به ویژه در بچه ها می گردد. این مطالعه مصرف دو وعده ماهی در هفته را برای بیماران مبتلا به آسم توصیه نموده است.
نقش فیبر در شدت آسم
مطالعات محققان دانشگاه موناش استرالیا نشان می دهد که رژیم غذایی پرفیبر در دوران بارداری، فرزندان را در مقابل آسم محافظت می نماید.
مواد غذایی حاوی فیبر عبارتند از: ذرت، انواع لوبیا، نخود فرنگی، گندم و محصولاتش، عدس، گلابی، سیب، بادام، تمشک، گل کلم، آووکادو، آلوی سیاه، انبه، انواع توت و کدوتنبل حاوی فیبر هستند.
منبع: ایرنا
منبع: جام جم آنلاین