گزارش، ترکیه و امید به کاهش نسبی مبتلایان به کرونا

به گزارش مجله آرنا، شمار شفایافتگان در ترکیه تقریباً 2 برابر بیماران است و این موضوع موجب آن شده که مقامات بهداشتی این کشور رفته رفته به سناریوی عادی سازی و برطرف محدودیت ها بیندیشند.

گزارش، ترکیه و امید به کاهش نسبی مبتلایان به کرونا

به گزارش گروه بین الملل مجله آرنا ٬ ترکیه همچنان یکی از 10 کشور برتر دنیا از حیث داشتن بالاترین تعداد مبتلایان به کرونا است. حالا اوضاع در ترکیه٬ رفته رفته بهتر شده و بر اساس اطلاعاتی که از سوی فخرالدین کوجا وزیر بهداشت این کشور در اختیار رسانه ها قرار گرفته است٬ شرایط شیوع کرونا و مبارزه با این ویروس در حال حاضر به این شکل است:

شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه: 135 هزار و 569 نفر.

آمار فوت: 3 هزار و 739 نفر.

شمار کل شفایافتگان: 89 هزار و 480 نفر.

بیماران بخش مراقبت های ویژه: 1 هزار و 168 نفر.

بیماران متصل به دستگاه تنفس: 628 نفر.

شمار کل تست های انجام شده: 1 میلیون و 335 هزار مورد.

بر اساس گزارش رسمی وزیر بهداشت ترکیه٬ رسیدن آمار فوت به مرز 50 و کمتر از 50 نفر در روز٬ نویدبخش است و در همان حال سرعت معالجه بیماران بیشتر شده و ایام بستری شدن آنان در مراکز درمانی کوتاه تر شده است.

هم اکنون شمار شفایافتگان در ترکیه تقریباً 2 برابر بیماران است و این موضوع موجب آن شده که مقامات بهداشتی این کشور رفته رفته به سناریوی عادی سازی و برطرف محودیت ها بیاندیشند.

تحلیل اجاقتصادی تابلوی شیوع کرونا و مبارزه با آن در ترکیه٬ نشان دهنده این است که نظام بهداشتی این کشور٬ در چند مورد مهم توانسته عملکرد قابل دفاعی به نمایش بگذارد:

1.افزایش تست یکی از ابعاد مهم مبارزه نظام بهداشتی ترکیه با ویروس کرونا است و رسیدن به عدد کل 1 میلیون و 335 هزار مورد تست٬ اقدام مهمی است که توانسته در سطحی قابل توجه در کلانشهرهای استانبول٬ آنکارا٬ ازمیر و کوجالی٬ سرعت و گستردگی شیوع ویروس کرونا را کاهش دهد.

2.فرایند معالجه و ترخیص بیماران سرعت گرفته و حالا در بخش های مهم مراقبت های ویژه و بخش متصل به دستگاه های تنفسی٬ ظرفیت قابل توجهی برای بستری وجود دارد و اگر چنانچه ترکیه به یک باره گرفتار موج دوم کرونا گردد٬ برای تامین فضا٬ تخت و تجهیزات در این دو بخش٬ مشکل قابل توجهی نخواهد داست.

3.پیشی دریافت شمار شفایافتگان از شمار ورودی های جدید٬ نویدبخش آن است که ترکیه در یک ماه پیش رو٬ به عدد صفر نزدیک گردد.

کجای کار می لنگد؟

اگر چه وزارت بهداشت و رسانه های ترکیه در مبارزه با کرونا٬ عملکرد قابل توجهی داشته اند٬ اما هنوز هم یک جای کار می لنگد.

قضیه از این قرار است که بسیاری از کارشناسان و اطبای ترکیه در رسانه ها و همچنین در فضای مجازی٬ از رفتارهای مردم و نحوه مواجهه آنان با کرونا٬ ابراز نگرانی می نمایند و معتقدند که مردم٬ رفته رفته جانب احتیاط و مراعات را از دست داده و فاصله اجتماعی را از یاد می برند.

این در حالی است که دولتمردان آنکارا٬ در حال آنالیز سناریوهای عادی سازی٬ بازگشایی مساجد و اقامه نماز جماعات و همچنین بازگشایی پاساژها و مراکز خرید هستند و اگر در رفتار مردم٬ بی اعتنایی به فاصله اجتماعی و بی احتیاطی دیده گردد٬ بیم آن می رود که موج دوم نیز از راه برسد.

مقایسه سرعت آنالیز کرونا در ترکیه با کشورهای دیگر

فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه٬ برای وصف آن دسته از پزشک ها٬ پرستارها و پرسنل حوزه بهداشت و درمان که در دوران مبارزه با ویروس کرونا٬ مبتلا شده و جان خود را از دست داده اند٬ لفظ شهید به کار برده و بیان کرد که هم اکنون در 6 مرکز تحقیقاتی پزشکی ترکیه٬ اکیپ های متفاوت برای کشف واکسن کرونا در حال پژوهش هستند.

کوجا در خصوص مقایسه سرعت اکیپ های مبارزه با کرونا در ترکیه با کشورهای دیگر گفت:

در آمریکا دوران پیک و اوج شیوع کرونا 11 هفته طول کشید و در اسپانیا نیز این مدت 9 هفته و در ایتالیا 8 و در کشورهای دیگر نیز 7 تا 10 هفته به طول انجامید. اما در ترکیه این دوران فقط به 4 هفته محدود شد و ما توانستیم با اعزام صدها اکیپ و بالابردن تعداد تست های روزانه٬ کاری کنیم که دوران پیک٬ خیلی سریع تر٬ سپری گردد.

وزیر بهداشت ترکیه همچنین از مردم کشورش خواست٬ با رعایت فاصله اجتماعی و جدی دریافت تدابیر بهداشتی٬ به فرا رسیدن موج دوم کرونا٬ فرصت ندهند.

عروسی های عجیب و غریب کرونایی

در ترکیه نیز مانند دیگر کشورهای دنیا٬ تالارهای عروسی تعطیل شده اند. این بخش از خدمات در ترکیه٬ سالانه صدها میلیون لیره درآمد دارد و حالا برای جبران خسارات٬ پیشنهاد نموده اند که برگزاری عروسی در تالارها٬ به شرط رعایت الزامات بهداشتی و استفاده از ماسک برگزار گردد.

مدیران اتحادیه تالارهای عروسی پیشنهاد نموده اند که رقصندگان٬ با استفاده از چوب های بلند٬ عملاً از هم فاصله بگیرند تا گرفتار ویروس کرونا نشوند!

تحویل نان با زنبیل و طناب

اعلام قرنطینه های 72 ساعته و مقررات منع آمد و رفت در استانبول و 23 کلانشهر دیگر٬ موجب آن شده که نانوایی ها برای تحویل نان به مردم از ابتکارات جدیدی استفاده نمایند.

بسیاری از نانوایان٬ نان را با وانت بار به داخل کوچه ها برده و بین مردم توزیع می نمایند اما بعضی نانوایی ها نیز از مشتریان خود می خواهند از پنجره زنبیل آوایزان نمایند و نان را بالا بکشند.

تحویل ظروف عظیم آب معدنی در بعضی محلات استانبول نیز دشواری های خاصی دارد که البته برای کسبه قابل تحمل است.

رئیس جمهور ماسک نمی زند

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیروز در فرودگاه آتاتورک و همچنین در سنجاق تپه از فرایند احداث 2 بیمارستان عظیم بازدید کرد.

قرار بود بیمارستان های عظیم جدید استانبول به تقلید از بیمارستان عظیم ووهان چین٬ خیلی زود به بهره برداری برسد اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

ولی آن چه در بازدید و سخنرانی اردوغان در کارگاه عظیم این بیمارستان جلب توجه می کرد٬ این بود که علاوه بر کوجا وزیر بهداشت٬ دیگر مقامات و کارشناسان و مهندسین ماسک زده بودند اما اردوغان و داماد ارشد او برات آلبایراک وزیر امور اقتصادی و دارایی از زدن ماسک خودداری نموده اند.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 17 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 943

به "گزارش، ترکیه و امید به کاهش نسبی مبتلایان به کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گزارش، ترکیه و امید به کاهش نسبی مبتلایان به کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید