برای درمان اسهال چه بخوریم؟
به گزارش مجله آرنا، اگر گه گاه به اسهال مبتلا می شوید، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. بیشتر افراد دست کم یک یا دو بار در سال به اسهال مبتلا می شوند که معمولا پس از چند روز رفع می گردد.
ابتلا به اسهال دلایل مختلفی دارد، مانند آنفولانزا یا خوردن غذا یا ماده غذایی خاصی که بدن شما با آن سازگاری ندارد. از آن جا که بعضی از غذاها نشانه های بیماری را شدیدتر می نمایند، بهتر است که در طی دوران بیماری از مصرف آن ها پرهیز کنیم. بنابراین باید بدانیم که برای درمان اسهال چه بخوریم و از چه غذاهایی پرهیز کنیم. در این مطلب از مجله آرنا شما را با روش هایی برای درمان اسهال آشنا خواهیم کرد.
در زمان درمان خانگی اسهال به ویژه در 24 ساعت اول باید غذاهای سبک و ساده ای بخوریم که هضم آن ها آسان است و به جذب مقداری آب از مدفوع یاری می نمایند. از جمله این مواد غذایی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- سیب زمینی آب پز
- چوب شور
- مرغ پخته بدون پوست یا چربی
- غلات و حبوبات گرم مانند پوره گندم یا فرنی برنج
- پوره سیب
- نان یا نان
- پروبیوتیک ها
مصرف این غذاها در نخستین روز درمان اسهال بسیار مفید است. به علاوه خوردن وعده های غذایی کوچک و فراوان درطول روز موجب می گردد که از کار کردن بیش ازحد دستگاه گوارش جلوگیری کنیم.
غذاهای چرب
این غذاها شامل غذاهای سرخ شده، چرب یا غرق در آب و چربی گوشت هستند. در زمان ابتلا به اسهال مصرف غذاهایی که چربی یا روغن زیادی دارند، توصیه نمی گردد. زیرا هضم چربی و روغن اضافه شده برای سرخ کردن غذا برای دستگاه گوارش حساس سخت است و به احتمال زیاد علائم بیماری را بدتر می نماید. درعوض باید از سبزیجات آب پز یا بخارپز و پروتئین های بدون چربی بهره ببرید.
محصولات لبنی
حتی اگر بیماری اسهال ناشی از عدم تحمل لاکتوز نباشد، وقتی به اسهال مبتلا هستید از این موادغذایی دوری کنید. حتی اگر معمولا هیچ مسئله ای با محصولات لبنی ندارید، ممکن است که به طور موقتی نسبت به این محصولات حساسیت پیدا نموده باشید. البته ماست سرشار از پروبیوتیک استثنا است، زیرا بعضی مطالعات نشان داده است که پروبیوتیک ها به ایجاد تعادل فلور روده ای (مربوط به باکتری های مختلف و دیگر موجودات میکروسکوپی گیاهی موجود در روده) یاری می نمایند و طول دوره اسهال را کوتاه تر می نمایند.
خوراکی ها و غذاهای شیرین
قندی که وارد روده بزرگ می گردد عملکرد باکتری های حساس موجود در آن را مختل می نماید و موجب بدتر شدن اسهال می گردد. این مسئله آب میوه ها و میوه های دارای قند بالا را نیز شامل می گردد.
غذاهایی که موجب فراوری گاز بیش ازحد می شوند
مصرف مقادیر زیاد میوه و سبزیجات به صورت روزانه بسیار خوب است. ولی وقتی دچار اسهال می شوید، باید تازمانی که حال شما بهتر گردد، از مواد غذایی مانند کلم، انواع لوبیا، کلم بروکلی و گل کلم که گاز روده را افزایش می دهند پرهیز کنید.
غذاهای پر از ادویه
موادغذایی دارای ادویه موجب تحریک دستگاه گوارشی می شوند. به همین علت است که افراد مبتلا به اسهال باید از غذاهای فاقد ادویه استفاده نمایند، زیرا این غذاها کمترین ریسک تحریک دستگاه گوارشی را ایجاد می نمایند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب 3 معجون خانگی برای چربی سوزی سریع شکم را بخوانید.
منبع: پیام دلتا