شرم بدون مرز فرانسه؛ تفسیری بر تکرار بازی پلیس بد پاریس در قبال تهران

به گزارش مجله آرنا، یک مقام ارشد فرانسوی در موضع گیری عجیبی، پیش شرط جدیدی را برای احیای برجام مطرح نموده است که بیش از آنکه این توافق را نجات دهد، آن را به لبه پرتگاه می برد.

شرم بدون مرز فرانسه؛ تفسیری بر تکرار بازی پلیس بد پاریس در قبال تهران

با ما همراه باشید و با تور فرانسه از کشور عشاق دیدن کنید و در شهرهای پاریس، مارسی بگردیم و برج ایفل ، موزه لوور و دیگر جذابیت های این شهر زیبا را ببینیم

به گزارش مجله آرنا، یک مقام نهاد ریاست جمهوری فرانسه دیروز سه شنبه در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه خاطرنشان کرد که دولت ایران باید تعهدات هسته ای خود ذیل برجام را رعایت و برنامه هسته ای خود را محدود کند تا آمریکا به برجام بازشود. مقام فرانسوی که نامش فاش نشد، به نظر می رسد که تقدم و تاخر در بازگشت به تعهدات در توافق هسته ای را برعکس اعلام نموده است؛ چرا که این آمریکا بود که ماه می 2018 به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم ها را علیه ایران برگرداند.

اما با این وجود، ایران به مدت یکسال به تمام تعهدات خود در توافق پایبند بود و با تاخیر یکساله بعضی از تعهدات خود را منطبق بر برجام کاهش داد. بنابراین اگر بنا بر تقدم و تأخر باشد، این آمریکاست که باید ابتدا باید به تعهدات خود به صورت کامل برشود تا اینکه موضوع بازگشت آن به برجام مورد آنالیز قرار گیرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و دنیا را در کانال تلگرامی مجله آرنا بخوانید. (کلیک کنید)

موضع جدید فرانسه یادآور بازی پلیس بد پاریس در فرایند مذاکرات با تهران است. با آمدن جو بایدن در کاخ سفید، انتظار آن می رود که با کاهش اختلافات بین واشنگتن و پایتخت های اروپایی، بر شدت مواضع ضدایرانی اروپا افزوده شود.

اظهارات مقام ناشناس فرانسوی، نشانه ای از مواضع آینده کشورهای اروپایی از جمله فرانسه است. پاریس در کوشش است تا با زیاده خواهی و اتخاذ موضع حداکثری، از مطالبات تهران کاسته و از آن به عنوان اهرم فشار و چانه زنی استفاده کند.

پاسکاری اروپا با آمریکا، با علم به اینکه آمریکا طرف عهدشکن در برجام بوده است، نشان می دهد که انفعال اروپایی ها در جبران خروج آمریکا از توافق هسته ای، نه به دلیل عدم توانمندی، بلکه به دلیل عدم اراده آنها بوده است. اروپا در تمام این مدت کوشش کرد تا با بحث های فرضی مکانیزم اینستکس، وقت کشی نموده و با خرید زمان، ایران را در توافق هسته ای نگه دارد. زمانی که اروپا و آمریکا بر توافق و تعهد موجود پایبند نیستند و خود از آن خارج شده اند، تضمینی وجود ندارد که با بازگشت کامل ایران و خرج کردن کارت های مذاکراتی تهران، طرف های مقابل صادقانه و از روی حسن نیت عمل نمایند.

وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر گفته است که برجام براساس بی اعتمادی مذاکره شد. اگر چنین باشد، نباید بر اساس وعده و وعید بدون تضمین اروپا و آمریکا، و قبل از برطرف تحریم ها به توافق برگشت. به لحاظ منطقی و عقلانی، ایران باید زمانی به توافق برشود که طرف های مقابل به تعهداتشان بازگشته باشند. هیچ دلیل وجود ندارد که بازگشت ایران، مقدم بر بازگشت اروپا و آمریکا باشد. در ضمن، آمریکا و اروپا، به عنوان بدهکاران عظیم در برجام، در جایگاهی نیستند که شرط و شروطی برای فرآیند پیش رو معین نمایند. هر گونه نرمش در قبال آنها، منجر به عقب نشینی ها بیشتر در آینده و در زمینه های دیگر خواهد شد.

موضع جدید فرانسه نشان می دهد که پاریس به هیچ وجه قابل اعتماد نبوده و برای خود هیچ اعتباری را قائل نیست. اظهارات امروز مقامات فرانسوی در اصل چراغ راه آینده است و نشان می دهد که چگونه در تعامل آینده و احتمالی با آنها باید عمل کرد. اروپا و آمریکا نشان دادند که آنها به توافقی که مکتوب شده و هنوز جوهرش خشک نشده، پایبند نیستند، چه برسد به حرف ها و مواضعی که شاید خودشان هم در محافل خودی به آنها می خندند.

اروپا که امروز باید عرق شرم بر پیشانی داشته باشد، با مواضع جدید مرزهای زیاده خواهی را جابجا نموده است. پاریس با اظهارات دیروز مقام فرانسوی دوباره یاد و خاطره پلیس بد فرانسوی در مذاکرات منتهی به برجام را زنده کرد. آن روزها مقامات فرانسوی، با هدف تحت فشار قرار دادن بیشتر تهران، تندترین موضع را در مورد موضوعات دفاعی ایران را داشتند.

اروپا، امروز، نه اعتباری دارد و نه آبرویی. نوع عملکرد اروپا در دوران خروج آمریکا نشان داد که اروپا بدون آمریکا، محلی از اعراب ندارد و در توافقات بین المللی دنباله رو و زیر سایه واشنگتن است. شاید بهترین کار برای اروپای امروز، سکوت و حرف نزدن باشد. چرب زبانی کشورهای اروپایی برای ارباب شان باعث نمی شود که عدم استقلال و بی خاصیتی آنها از ذهن تاریخ پاک شود. حیثیت از دست رفته اروپا، به مثابه آب رفته ای است که به جوی باز نمی شود.

رفتار و گفتار اروپا و آمریکا به گونه ای تعیین و شفاف بوده است که جای ابهام باقی نمی گذارد و دست کم، تکلیف ما را تعیین می نماید. مهم آن است که ایران در قبال کسانی که نه برای قول و نه آبروی خود ارزشی قائل نیستند، حساب شده و با دقت عمل کند.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در واکنش به اظهارات مقام فرانسوی در توئیتر نوشت: اساساً طبق چه دلیل و منطقی ایران ـ کشوری که قاطعانه ایستاد و چهار سال تروریسم مالی بی رحمانه ای را که ایالات متحده در نقض برجام و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد تحمیل نموده بود، شکست داد ـ باید طرفی باشد که ابتدا حسن نیت نشان دهد؟

وی افزود: این ایالات متحده بود که بدون هیچ دلیلی، زیر این توافق زد. ایالات متحده می بایست خطایش ر ا جبران کند؛ سپس ایران پاسخ خواهد داد.

واکنش ظریف نشان می دهد که اگر بنا بر تقدم و تأخر باشد، آمریکا باید ابتدا برشود. انتظار می رود که این سیاست همچنان پابرجا باقی بماند؛ چرا که هر گونه انعطاف و عقب نشینی، طرف مقابل را بیش از این جسورتر خواهد نمود.

.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 11 بهمن 1399 بروزرسانی: 11 بهمن 1399 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 1325

به "شرم بدون مرز فرانسه؛ تفسیری بر تکرار بازی پلیس بد پاریس در قبال تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرم بدون مرز فرانسه؛ تفسیری بر تکرار بازی پلیس بد پاریس در قبال تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید