طرز تهیه شربت گلاب و زعفران؛ یک نوشیدنی دلپذیر و مجلسی

به گزارش مجله آرنا، خبرنگاران | سرویس آشپزی - شربت گلاب و زعفران نوعی نوشیدنی ساده و خنک برای تابستان بوده که به برطرف عطش یاری می نماید و در عین حال بسیار انرژی بخش است. این نوشیدنی که در فصول گرم سال بسیار پرطرفدار است، به عنوان نذری در مراسم مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه این شربت گلاب و زعفران هستند، ولی گاهی افراد با افزودن آبلیمو، هل و عرق بیدمشک به آن تنوع می بخشند. در ادامه برای آشنایی با دستور تهیه دو نوع شربت گلاب و زعفران و شربت گلاب و زعفران و عسل با ما همراه باشید …

طرز تهیه شربت گلاب و زعفران؛ یک نوشیدنی دلپذیر و مجلسی

شربت گلاب و زعفران

مواد لازم
زعفران ساییده1/2 قاشق چایخوری
گلاب1/2 لیوان
آب2 لیوان
شکر5 قاشق غذاخوری

دستور تهیه

  1. ابتدا زعفران را در فنجان بریزید، چند تکه یخ کوچک به آن اضافه کنید و اجازه دهید یخ در دمای محیط ذوب گردد و محلول زعفران به دست آید.
  2. آب و شکر را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس با یک قاشق شربت را هم بزنید تا شکر در آب کاملا حل گردد.
  3. پس از حل شدن شکر در آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید شربت به مدت 15 الی 20 دقیقه بجوشد تا غلیظ گردد.
  4. پس از اینکه شربت غلیظ شد و قوام آمد، حرارت را خاموش نموده و صبر کنید تا شربت ولرم گردد.
  5. وقتی شربت ولرم شد، زعفران آب نموده و گلاب را به آن اضافه کنید و شربت را هم بزنید.
  6. اجازه دهید شربت گلاب و زعفران کاملا خنک گردد، سپس آن را در بطری شیشه ای تمیزی بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
  7. هنگام سرو شربت گلاب و زعفران، شربت غلیظ را در لیوان سرو بریزید، آن را با آب و یخ رقیق کنید و به عنوان یک نوشیدنی سرد و ساده برای پذیرایی از میهمان های خود مورد استفاده قرار دهید.

چند نکته مهم و اصولی

  • اگر شربت به اندازه کافی غلیظ نگردد یا به اصطلاح قوام نیابد، ممکن است ترش شده یا کپک بزند. برای تست کردن قوام شربت، یک قاشق از شربت را بردارید و از بالا بریزید، اگر قطره آخر شربت به راحتی از قاشق جدا نگردد و کشدار باشد، شربت قوام یافته و باید از روی حرارت برداشته گردد.
  • در صورتی که پس از برداشتن شربت از روی حرارت متوجه شدید که رقیق است، دوباره آن را بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.
  • هنگام جوشیدن شربت حتما حرارت را کم کنید تا شربت بر روی حرارت ملایم ریز جوش بزند و آب آن به تدریج بخار گردد، در غیر اینصورت شربت شکرک می زند.
  • اگر شربت گلاب و زعفران پس از مدتی شکرک زد، مقداری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید تا بر روی حرارت ملایم قوام یابد.
  • در صورت تمایل می توانید پس از برداشتن شربت از روی حرارت، 2 الی 3 قطره اسانس هل به شربت گلاب و زعفران اضافه کنید تا شربت عطر و طعمی متنوع پیدا کند. ولی دقت کنید که اسانس هل تلخ است و افزودن بیش از حد آن باعث تلخ شدن شربت می گردد.

شربت گلاب و زعفران و عسل

مواد لازم
آب0.5 لیتر
گلاب1 لیوان
عرق بیدمشک1 لیوان
آب جوشیده ولرم1/2 لیوان
عسل5-6 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده1/2 قاشق مرباخوری

دستور تهیه

  1. زعفران را در فنجان ریخته، چند تکه یخ کوچک به آن اضافه کنید و اجازه دهید یخ در دمای محیط ذوب شده و محلول خوشرنگ زعفران حاصل گردد.
  2. آب، گلاب و عرق بیدمشک را در پارچی ریخته و هم بزنید تا مخلوط شوند.
  3. عسل را در 1/2 لیوان آب ولرم حل نموده و سپس آن را به پارچ اضافه کنید.
  4. محلول زعفران را در پارچ بریزید و شربت را خوب هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند.
  5. شربت گلاب و زعفران و عسل را در لیوان سرو بریزید، چند تکه یخ به آن اضافه نموده و به عنوان یک نوشیدنی خنک تابستانی نوش جان کنید.

نکته: شربت گلاب و زعفران و عسل دارای طبیعت گرم است و برای افراد گرم مزاج نوشیدنی مناسبی نیست؛ بنابراین برای تعدیل گرمی آن می توانید مقداری خاکشیر یا تخم شربتی شسته و سنگ شور شده به آن اضافه کنید.

خواص شربت گلاب و زعفران

  • شربت گلاب و زعفران برای برطرف استرس و اضطراب بسیار مفید بوده و باعث ایجاد حس نشاط و شادی در فرد می گردد.
  • شربت گلاب و زعفران باعث باز شدن اشتها می گردد و برای بچه هایی که تمایلی به خوردن نشان نمی دهند مفید است.
  • این شربت دارای طبیعتی گرم است و نفخ معده را برطرف می نماید، همچنین باعث تقویت معده و هضم بهتر غذا می گردد.
  • شربت گلاب و زعفران باعث تقویت بدن و قلب شده و خاصیت خونسازی دارد.
  • این شربت باعث تقویت حافظه شده و برای افراد مبتلا به آلزایمر مفید است.
  • شربت گلاب و زعفران درد های قاعدگی را کاهش می دهد و باعث تقویت قوای جنسی می گردد.
  • این شربت سردرد ها و بی خوابی های عصبی را کاهش می دهد.
  • شربت گلاب و زعفران باعث پاکسازی مجاری ادراری شده و پوست و مو را تقویت می نماید.

سخن آخر

زعفران گیاهی است با طبع گرم که مصرف آن به هر شکلی باعث ایجاد آرامش می گردد، ولی استفاده از آن در دوران بارداری باید با احتیاط صورت گیرد. گلاب نیز عصاره ای آرامش بخش است که مصرف آن در درمان حساسیت های ناشی از سردی و کهیر موثر بوده و بوئیدن آن در درمان افسردگی و ناراحتی های عصبی تاثیر چشمگیری دارد. علاوه بر این شربت، نوشیدنی های تابستانی بسیار خوش طعمی وجود دارند که می توانند به برطرف تشنگی شما در تابستان یاری نمایند. شما چه ترفند دیگری را برای تهیه این شربت سراغ دارید؟ کارشناسان بخش آشپزی مجله آرنا آماده پاسخ به سوالات و دریافت دیدگاه ها و تجربیات شما در مورد شربت گلاب و زعفران هستند.

منبع: ستاره
انتشار: 23 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1400 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 1523

به "طرز تهیه شربت گلاب و زعفران؛ یک نوشیدنی دلپذیر و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شربت گلاب و زعفران؛ یک نوشیدنی دلپذیر و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید