طرز تهیه غوره مسما گیلانی، با ماهی شور???? غذایی هیجان انگیز
به گزارش مجله آرنا، اگر به گیلان سفر کرده و غذاهای گیلانی را امتحان کرده باشید، حتما در منو رستوران های محلی نام غوره مسما را شنیده اید. غوره مسما خورشت گیلانی است که ماده اصلی طعم دهنده آن غوره است. غذایی ترش مزه که باب میل بسیاری از افراد است. اگر طعم غوره را دوست دارید، من این خورشت بی نظیر و خوشمزه را به شما برای ناهار پیشنهاد می کنم. در ادامه شما را با طرز تهیه غوره مسما و طرز تهیه ماهی شور شمال در مجله اینترنتی خبرنگاران آشنا می کنم.
مواد لازم برای تهیه غوره مسما:
غوره مسما با مقدار مواد زیر برای 4 تا 5 نفر مناسب است. پخت این خورش خوشمزه در کل 1 ساعت زمان می برد.
- مرغ: 5 تکه
- پیاز سرخ شده و خلالی شده: 3 عدد میانه
- غوره عسگری بی دانه: 1 لیوان
- بادمجان سرخ شده: 4 عدد
- رب: 3 ق غ خوری
- آب: 2 تا 3 لیوان
- گوجه گیلاسی یا گوجه معمولی: در صورت تمایل
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه غوره مسما:
ابتدا در ماهیتابه کمی روغن ریخته و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. سپس مرغ ها را داخل ماهیتابه ریخته و تفت دهید تا کمی مرغ ها تغییر رنگ دهند. در ظرف دیگری پیازها را با کمی زردچوبه و نمک تفت دهید.
بعد از اینکه مرغ ها کمی تغییر رنگ دادند، آن ها را از روی شعله برداشته و در قابلمه یا گمج ریخته و کمی آب جوش و زردچوبه به آن ها اضافه کنید و اجازه دهید کمی مرغ ها بجوشند و مقداری از آب تبخیر شود. بعد از اینکه پیازها کمی سرخ شدند، آن ها را به مرغ اضافه کرده و اجازه دهید کمی با هم جوش بخورند. در ماهیتابه کمی روغن ریخته و غوره ها را تفت دهید تا کمی آب میان غوره ها تبخیر شود.
کمی بعد رب را به غوره ها اضافه کرده و به مدت 1 دقیقه تفت داده تا بوی خامی رب گرفته شود و خوش رنگ تر شود. سپس غوره و رب را به موادتان اضافه کرده و در قابلمه یا گمج را گذاشته و اجازه داده تا با هم خوب مخلوط شوند و جوش بخورند. در همین حین بادمجان هایی را که از قبل پوست کندید و روی آن ها کمی نمک زدید را در روغن سرخ کرده. در صورت تمایل چند عدد گوجه را هم سرخ کرده. خورش 10 دقیقه دیگر زمان لازم دارد تا جا بیفتد. در آخر از گوجه و بادمجان سرخ شده برای تزئین غوره مسما استفاده کنید. به طور کلی غوره میتواند تنوع مزه ای خوبی در بسیاری از غذاها مانند دلمه برگ کلم ایجاد کند.
نکات غوره مسما:
- پوست غوره معمولی خیلی کلفت تر از غوره عسگری است و دانه هم دارد. غوره عسگری بی دانه است. هر کدام را که دوست دارید می توانید استفاده کنید.
- اگر غوره مسما را کمی ترش تر دوست دارید، می توانید از کمی آب غوره استفاده کنید.
- غوره مسمای گیلانی با گوشت اردک هم درست می شود.
- از گرد غوره هم می توانید به جای غوره استفاده کنید. گرد غوره بسیار ترش است و اگر استفاده کردید، 1 ق چ خوری کافی است.
- غوره مسما را در کنار کته یا چلو ساده و سبزی تازه سر سفره قرار دهید.
- در گیلان بعضی از افراد این غذا را به همراه ماهی شور و سیر خام مصرف می کنند.
- بادمجان ها را از قبل از سرخ کردن کمی نمک زده تا تلخی آن گرفته شود.
طرز تهیه ماهی شور:
توی خمره یک سنگ نمک چیده و روی آن را با نمک کوبیده می پوشانند. یک ردیف ماهی روی نمک گذاشته و روناس (رنگ قرمز) روی آن می پاشند و روی ماهی را با نمک کوبیده می پوشانند. سپس به همین ترتیب سنگ نمک، ماهی، روناس و نمک کوبیده را اضافه می کنند. روی لایه آخر سنگ نمک چیده و در ظرف یا خمره را بسته. پس از 3-4 هفته ماهی شور آماده است.
خواص غوره:
غوره طبع سردی دارد. غوره که میوه نارس انگور است، دارای طعم ترشی است. غوره دارای اسدهای آلی و قند است. همچنین برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید است و ضدعفونی کننده بدن هم است. خانم های باردار غوره را به مقدار زیاد مصرف نکنند. غوره اگر با سالاد مصرف شود برای لاغری بسیار مفید است. هرگز غوره را با معده خالی نخورید. زیرا اثر بدی روی معده دارد. آب غوره در دفع زردی موثر است و برای درمان چاقی هم مفید است. آب غوره تقویت کننده کبد است. برای برطرف کردن ورم گلو، اب غوره را غره غره کنید. آب غوره درمان کننده پا درد و کمر درد نیز می باشد.
امیدوارم از طرز تهیه این غذای خوشمزه خوشتان آمده باشد. چنانچه به آشپزی علاقه دارید به غذاهای دیگر و طرز تهیه آنها سری بزنید.
منبع: اُکالا