قدیمی ترین شهردر بزرگترین کشورهای جهان کدام است
به گزارش مجله آرنا، دیر زمانی است که ما به یاری باستان شناسان و اکتشافات جدیدشان شهرها و روستاهایی را که مربوط به هزاران سال قبل هستند، شناخته ایم. اما شاید این سوال پیش بیاید که قدیمی ترین شهر کشورهای مختلف کدام است. در این مقاله به معرفی قدیمی ترین شهر 10 کشور بزرگ جهان می پردازیم. با خبرنگاران همراه باشید.
بسیاری از شهرها در طول تاریخ با اسامی مختلفی شناخته می شدند یا اینکه اسناد دقیقی از آن ها وجود ندارد، به همین دلیل جمع آوری این اطلاعات کار چندان ساده ای نیست. فهرستی که در ادامه معرفی می کنیم با اطلاعاتی که امروز در اختیار داریم تهیه شده است.
مکزیک (جمعیت: 127 میلیون)
چلولا (Cholula)
تاریخ تاسیس: 200-800 سال قبل از میلاد
احتمالا چلولا را به عنوان یک سس می شناسید،اما در واقع نام قدیمی ترین شهر در مکزیک است. گفته می شود که این شهر خانه اولمک ها (Olmecs) بوده است؛ کسانی که هرم بزرگ چلولا را ساختند. بعلاوه این شهر قدیمی زادگاه یکی ازجشن های محبوب مکزیک به نام Cinco de Mayo به معنی پنجم می است. زمانی که در سال 1862 فرانسه به مکزیک حمله کرد، نیروهای اندک مکزیکی آنها را در همین شهر شکست دادند و به همین مناسب نیز هر سال 5 می را جشن می گیرند.
روسیه (جمعیت: 143 میلیون)
دربند، جمهوری داغستان (Derbent, Dagestan)
تاریخ تاسیس: 5 هزار سال قبل از میلاد
مانند بسیاری از شهرهای این فهرست تاریخ دقیق پیدایش دربند هم قابل بحث است. گفته می شود که به زمان یونان باستان باز می شود و از آنجایی که در ساحل غربی دریای خزر و در فاصله کمی از کوه های قفقاز واقع شده است، یک پایگاه مرزی مهم برای امپراتوری روم بوده است. به دلیل اینکه دربند یکی از معدود شهرهای منطقه بوده که از کوه می گذرد، یک شهر مهم برای کنترل مسیرهای دفاعی و تجارت به شمار می رفته است. به همین دلیل بخش باستانی شهر بین دو دیوار عظیم که 365 متر از هم فاصله دارند و از کوه ها تا دریا کشیده شده است، واقع شده است. این شهر حفاظت شده از دارایی های کلیدی امپراتوری های ساسانیان، اعراب، پارسیان، مغول ها و تیموری بوده است و خانه قدیمی ترین مسجد موجود در روسیه است.
بنگلادش (جمعیت: 161 میلیون)
بوگرا (Bogra)
تاریخ تاسیس: قرن سوم پیش از میلاد
بنگلادش که جمعیتی نزدیک به 161 میلیون نفر دارد، پرتراکم ترین کشور از لحاظ جمعیت است. این کشورآسیایی در میان فقیرترین کشورهای دنیا قراردارد که سبب شده تشکیلات شهرها و روستاهای آن هم به طور دقیق در جایی ثبت نشده باشد. قدیمی ترین سازمان شهرداری آن در رانگپور به سال 1869 باز می شود، اما روستاهای آن قدمتی هزار ساله دارند و قدیمی ترین محل سکونت هم خرابه هایی از Mahasthangarh در خارج از شهر بوگرا است. از آنجایی که خرابه های این منطقه باستان شناسی اثبات می نماید که قدیمی ترین شهر شناخته شده در بنگلادش است، و چون بخشی از منطقه شهری بوگرا است، این شهر به عنوان قدیمی ترین شهربنگلادش مطرح می شود.
نیجریه (جمعیت: 182 میلیون)
کانو (Kano)
سال تاسیس: حدود 600 سال پس از میلاد
هزاران سال قبل کانو محل عبور تجاری بود که از شمال به جنوب صحرای آفریقا می رفتند. این شهر امروزه قدیمی ترین شهر در غرب آفریقا و دومین شهر بزرگ نیجریه و کماکان یک گذرگاه مهم تجارت است. تاریخ غنی آن روی دیوار باستانی اطراف شهر قابل مشاهده است؛ یک بنای 19 کیلومتری با ارتفاع 9 تا 15 متر با 14 ورودی که گفته می شود در قرن 15 ساخته شده است. کشف لوازمی از عصر آهن نشان می دهد که احتمالا شهرک هایی از ماقبل تاریخ در این منطقه وجود داشته است. تا آنجایی که ما اطلاع داریم، شهر کانو در 600 سال پس از میلاد با نام دالا کشف شده است و اولین تاجگذاری که از آن ثبت شده، Bagauda در سال 999 سال پس از میلاد بوده است.
پاکستان (جمعیت: 189 میلیون)
پیشاور (Peshawar)
تاریخ تاسیس: در حدود 539 سال قبل از میلاد
برسر این موضوع که شهر مولتان، مرکز پادشاهی تریگارتا (Trigarta) که قدمتش به نزدیک 2500 سال قبل باز می شود، قدیمی ترین شهر پاکستان است یا پیشاور، بحث هایی وجود دارد. اگرچه چند سال قبل در هنگام حفاری شهر باستانی Gor Khatri شواهدی به دست آمد که نشان می داد پیشاور کمی قدیمی تر است و به عنوان استانی در امپراتوری هخامنشیان در قرن ششم قبل از میلاد مطرح بوده است (جالب توجه است که قبل از پیدایش پاکستان در سال 1947 این شهر در کنترل 15 نهاد دیگر هم بوده است). بر طبق گفته وزارت باستان شناسی دانشگاه عبدالولی خان مردان در پاکستان، پیشاور قدیمی ترین شهردرجنوب آسیا است که مردم در آن سکونت داشته اند.
برزیل (جمعیت: 207 میلیون)
سائو ویسنت (São Vicente)
تاریخ تاسیس: 1532 سال پس از میلاد
با اینکه شهرک هایی باستانی در بالای منطقه زینگو در برزیل وجود دارند که قدمتشان به بیش از1000 سال قبل بازمی شود، اما همگی یا متروکه هستند یا خراب شده اند . قدیمی ترین شهر مسکونی و اولین دهکده ساخته شده در برزیل، سائو ویسنت است که یک جزیره کوچک در نزدیکی سانتوس است و هرگز خالی از سکنه نبوده است. این شهردرقرن شانزدهم یک فراوری کننده مهم شکر بوده است اما با رشد سائو پائولو (که اغلب از آن به عنوان قدیمی ترین شهر برزیل نام برده می شود)، این شهرهم کم کم به فراموشی سپرده شد. امروزه سائو ویسنت یک منطقه ساحلی کوچک در حومه سانتوس است که کماکان نقش مهم تاریخی خود را یدک می کشد.
اندونزی (جمعیت: 257 میلیون)
پالمبانگ (Palembang)
تاریخ تاسیس: در حدود 682 سال قبل از میلاد
به زمانی باز می گردیم که اندونزی، مالزی و بخش هایی از تایلند به عنوان امپراتوری سریویجایا (Srivijaya) شناخته می شد و پایتخت این امپراتوری هم شهری به نام پالمبانگ بود که امروز به عنوان جزیره ای از سوماترا شناخته می شود. این شهر ایستگاه مهمی درتجارت بین چین و هند بود و به عنوان دروازه ای برای گسترش اسلام در مجمع الجزایر اقتصادی از آن یاد می شود. پالمبانگ به نوعی کازابلانکای زمان خودش بوده است، چون خانه دریانوردانی از ژاپن، هند، چین، کشورهای عربی و جزایر مالزی بوده و به همین دلیل هم امروزه یکی از چند ملیتی ترین شهرها در این منطقه است. بر طبق گفته معماران محلی مسجدهای آن هم به سبک چینی کلاسیک طراحی شده بودند.
آمریکا (جمعیت: 321 میلیون)
سنت آگوستین، فلوریدا (St. Augustine, FL)
سال تاسیس: 1565
سنت آگوستین اولین پایتخت فلوریدا بود که هم قوانین اسپانیایی و هم بریتانیایی بر آن حاکم بوده است. این شهرخانه قدیمی ترین قلعه سنگی در آمریکا یعنی کاستیلو د سان مارکوس است. امروزه این شهر قدیمی مملو از رستوران ها و مغازه های سوغات فروشی است که گفته می شود جن زده اند و محل رفت و آمد مکرر ارواح شهروندانی هستند که توسط آنفلونزا، جنگ یا در زندان کشته شده اند!
هند(جمعیت:1.31 میلیارد)
بنارس
سال تاسیس: در حدود 1000 سال قبل از میلاد
مارک تواین می گوید که بنارس از تاریخ، سنت وهر افسانه ای قدیمی تر است، و حتی به نظر می رسد ازمجموع این موارد هم دو برابر قدیمی تر باشد. البته پر واضح است که بسیاری از سخنانی که به مارک تواین نسبت داده می شود هرگز نگفته نشده است، اما از شواهد پیداست که این شهر بسیار قدیمی است. بنارس درکرانه غربی رودخانه گنگ واقع شده است و یک منطقه مقدس برای هندوها است. آنها معتقدند که این شهر در حدود 5000 سال پیش توسط لورد شیوا کشف شده است و برای بسیاری از افراد مکانی زیارتی است که گاهی آن را با نام شهر معابد یا شهر یادگیری می خوانند. بعلاوه بنارس خانه چندین دانشگاه بین المللی نیز است.
چین (جمعیت: 1.37 میلیارد)
لوئویانگ (Luoyang)
سال تاسیس: در حدود 2070 سال قبل از میلاد
قدمت شیان و پکن به 1200 سال قبل از میلاد باز می شود، اما لوئویانگ که با نام های مختلف از آخرین دوره از عصر سنگ مطرح بوده است، به نظر می رسد قدیمی ترین شهر در آسیای شرقی باشد. یک مقصد فرهنگی مهم و یک میراث دنیای یونسکو که یکی از هفت پایتخت بزرگ باستانی چین بوده و خانه قدیمی ترین معبد بودا در کشور و غارهای لانگمن است (حدود 2000 غار با کتیبه های باستانی).
منبع: thrillist
منبع: کجارو