خاتمه برگزاری امتحانات دانش آموزان در کرونا
به گزارش مجله آرنا، تهران (پانا) - این روز ها از اصلی ترین دغدغه های دانش آموزان چگونگی برگزاری امتحانات نهایی شان به صورت حضوری یا مجازی است؛ همچنین باید به آنان و خانواده هایشان حق داد که در کنار این دغدغه، نگران سلامتی خود با وجود محدودیت های کرونایی باشند.
اکنون از پیدا شدن سر و کله ویروس منحوس کرونا تقریبا بیش از یک سال می گذرد و این ویروس با جولان دادن در سرتاسر کشور توانسته به خواسته های خود برسد.
کرونا علاوه براینکه توانسته تمام مشاغل و روزمرگی های مردم دنیا را درهم آمیزد، همچنین توانسته نظام آموزشی کشور را در دانشگاه ها و مدارس دگرگون کند.
آموزش و پرورش بعد از پدیدار شدن این ویروس مهلک، توانست در مدت کوتاهی با راه اندازی شبکه دانش آموزی شاد، دانش آموزان را برای درس خواندن و جلوگیری از افت تحصیلی راهنمایی و راهنمایی کند؛ البته حضور مجازی دانش آموزان در این شبکه عظیم هیچگاه حضور داشتن آنان را پشت نیمکت های مدرسه جبران نمی کند چراکه تمام مسئولان آموزش و پرورش نیز بر این موضوع تاکید دارند که آموزش مجازی جایگزین آموزش حضوری نخواهد بود.
در کنار شبکه شاد، آموزش و پرورش کوشش کرد تا به وسیله شبکه های آموزش، چهار سیما و معارف بتواند آموزش دانش آموزان را جلو ببرد همچنین به وسیله ارسال درسنامه های آموزشی و خودآموز به مناطقی که به اینترنت و وسایل هوشمند دسترسی ندارند، آموزش را دنبال کرد.
اما اکنون که بعد از بیش از یک سال درگیری با ویروس کرونا، به فصل امتحانات نزدیک شدیم بسیاری از دانش آموزان و خانواده هایشان دغدغه چگونگی برگزار شدن امتحانات نهایی را دارند. آنان علاوه بر این دغدغه نگران سلامت فرزندانشان به ویژه در پیک چهارم کرونا هستند.
می دانیم که سلامتی دانش آموزان جز اولویت های مهم و اساسی وزارت آموزش و پرورش و به ویژه وزیر آموزش و پرورش است اما در دورانی که کرونا با افزایش آمار مبتلایان به موج چهارم خود رسیده و توانسته بسیاری از مشاغل مهم و ضروری کشور را برای بار چندم به تعطیلی بکشاند، این نگرانی و دغدغه از سوی جامعه مخاطب دانش آموزی افزایش پیدا نموده است.
ترجیح ما این است که دانش آموزان در یک آزمون هماهنگ حضوری شرکت نمایند، مگر آنکه شرایط کشور این اجازه را به ما ندهد
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در سفری که به استان آذربایجان غربی داشت به این دغدغه پاسخ داد و پیرامون شرایط برگزاری آزمون های سرانجام سال اظهار کرد: کماکان متقاضی برگزاری حضوری بعضی آزمون ها که در سال های گذشته حضوری بوده مانند پایه های نهم و دوازدهم هستیم، زیرا تاثیرگذار هستند و اگر خللی ایجاد گردد و مورد مناقشه قرار گیرد، ممکن است حقوق دانش آموزان تضییع گردد.
وی اضافه کرد: بنابراین ترجیح ما این است که دانش آموزان در یک آزمون هماهنگ حضوری شرکت نمایند، مگر آنکه شرایط کشور این اجازه را به ما ندهد که در آن صورت باید تدبیر دیگری بیندیشیم. هر آزمونی را به ما اجازه دهند که حضوری برگزار کنیم، برگزاری حضوری را ترجیح می دهیم اما اگر با محدودیت های کرونایی روبرو شویم از روش های غیرحضوری برای برگزاری آزمون ها استفاده خواهیم کرد.
حال باید دید که در روزهای آینده شرایط کشور چگونه خواهد شد تا وزارت آموزش و پرورش نیز بتواند متناسب با آن درباره نحوه برگزاری امتحانات تصمیم گیری کند.
منبع: خبرگزاری پانا