طرز تهیه شیرینی نارگیلی بازاری مخصوص عید نوروز

به گزارش مجله آرنا، معمولا هر سال اسفند ماه در کنار خانه تکانی و خرید های عید یکی از دغدغه های مردم تهیه شیرینی های مناسب عید نوروز است بسیاری از کسانی که علاقه به پخت و پز دارند معمولا هفته دوم یا سوم اسفند ماه برای تهیه شیرینی های نوروزی دست به کار می شوند. شیرینی های عید تنوع بسیار بالایی دارند از شیرینی های سنتی گرفته تا شیرینی های مدرن.

طرز تهیه شیرینی نارگیلی بازاری مخصوص عید نوروز

یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه برای عید شیرینی نارگیلی است این شیرینی خوشمزه پای ثابت مهمانی های عید نوروز است به طوری که در بیشتر دید و بازدید های نوروزی سرو می گردد. اگر بخواهیم در مورد آسان یا سخت بودن تهیه این شیرینی صحبت کنیم باید بگوییم که این شیرینی جزء شیرینی های سخت و بد قلق است و نکات ریز زیادی دارد که حتما باید به آن ها توجه کنید تا در نهایت شیرینی خوشمزه و خوش طعمی داشته باشید.

در این نوشتار طرز تهیه شیرینی نارگیلی بازاری با همه نکات و فوت و فن های آن را برای شما در نظر گرفتیم پس در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این شیرینی خوشمزه آشنا شوید.

مواد اولیه لازم برای تهیه حدود 40 عدد شیرینی نارگیلی با سایز میانه

پودر نارگیل پرچرب و تازه 150 گرم

سفیده تخم مرغ 150 گرم

شکر 300 گرم

آرد برنج 1 قاشق غذاخوری

وانیل شکری 1/8 قاشق چایخوری

آب لیمو ترش تازه 1/2 قاشق غذاخوری

قبل از تهیه هر نوع شیرینی باید نکاتی را در مورد مواد اولیه و ابزار های مناسب برای تهیه شیرینی های خشک رعایت کنید تا در نهایت به نتیجه مطلوب برسید این نکات به شرح ذیل است:

1- برای تهیه انواع شیرینی ضروری است مواد اولیه را به دمای محیط برسانید بنابراین همه مواد را نیم ساعت قبل از آغاز از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.

2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد مدت زمان پخت شیرینی نارگیلی در فر های استاندارد به این صورت است که باید 10 دقیقه روی دمای 200 درجه سانتی گراد و 20 دقیقه روی دما 180 درجه سانتی گراد قرار گیرد حال ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نگردد البته نگران این موضوع نباشید با چند بار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت انواع شیرینی در فر شما مناسب است.

برای حل این مشکل برترین کار این است که از دماسنج فر بهره ببرید لذا اگر دماسنج فر در دسترس دارید حتما از آن بهره ببرید بدین صورت که فرتان را روی دمایی که در دستور گفته شده قرار دهید سپس با دماسنج مقدار گیری کنید اگر دماسنج دمای گفته شده را نشان داد یعنی فر شما استاندارد است در غیر این صورت باید دما را تغییر دهید.

3- برای تهیه شیرینی ها حتما یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد تهیه کنید، چون در تهیه شیرینی مقدار دقیق مواد اولیه بسیار مهم است در واقع اگر اندازه مواد اولیه کم یا زیاد گردد مطمئنا نتیجه مطلوبی نمی گیرد.

4- برای تهیه شیرینی ها بهتر است از سینی خود فر استفاده نگردد، چون جنس این سینی ها به گونه ای است که زودتر از حد معمول داغ می شوند و این باعث سوختن زیر شیرینی می گردد بنابراین در صورت امکان از سینی های آلومینیومی یا گالوانیزه مخصوص شیرینی پزی بهره ببرید.

5- گفتنی است چیزی که شیرینی های خانگی را از نوع بازاری آن متمایز می نماید کیفیت مواد اولیه است همان طور که می دانید شیرینی های خانگی معمولا گران تر از انواع بازاری آن هستند و این هم اغلب به دلیل کیفیت بالای مواد اولیه آن است. همان طور که می دانید شیرینی ها در هر صورت به دلیل شکر و چربی که در تهیه آن ها استفاده شده برای بدن مضر هستند بنابراین ما در تهیه شیرینی های خانگی سعی می کنیم کیفیت مواد اولیه را بالا ببریم و این ضرر را به حداقل برسانیم.

طرز تهیه شیرینی نارگیلی بازاری

1- شکر + پودر نارگیل + نصف سفیده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و با قاشق خوب هم بزنید سپس این مواد را 1 بار از چرخ گوشت رد کنید اگر چرخ گوشت ندارید می توانید از غذاساز بهره ببرید، ولی چرخ گوشت خیلی بهتر است، چون باعث یک دست شدن مواد می گردد. سپس بقیه سفیده را اضافه کنید و مواد را با قاشق هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

2- همان طور که ملاحظه نمودید تا این قسمت از کار اصلا سخت نبود، اما سخت ترین قسمت پخت شیرینی نارگیلی مربوط به این مرحله یعنی داغ زدن است اگر این مرحله را به خوبی انجام دهید می توانید امیدوار باشید که در نهایت شیرینی بسیار خوشمزه ای خواهید داشت، اما اگر در این قسمت دقت و مهارت کافی نداشته باشید و نکات را رعایت نکنید متاسفانه شیرینی شما خراب می گردد.

عبارت داغ زدن در شیرینی پزی به معنی حرارت دادن مواد شیرینی، قبل از قرار دادن در فر است. برای داغ زدن ضروری است مواد را روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید برای این کار بهتر است یک قابلمه که دهانه آن گشاد است را انتخاب کنید داخل آن آب بریزید وقتی جوش آمد کاسه حاوی مواد را روی آن قرار دهید حواستان باشد کاسه با آب جوش تماس نداشته باشد.

داغ زدن را انجام می دهیم تا شکر حل گردد، چون وقتی مواد را با هم مخلوط می کنیم بسیار سفت هستند و این سفت بودن به این دلیل است که دانه های شکر هنوز حل نشده است بعد از اینکه مرحله داغ زدن را به درستی انجام دادید در نهایت خواهید دید که مواد نرم و لطیف می گردد به طوری که راحت از قیف خارج می گردد.

اما همان طور که گفتیم مهم ترین قسمت در تهیه شیرینی نارگیلی داغ زدن است و تمام بد قلقی های شیرینی نارگیلی ناشی از بد داغ زدن است اگر مرحله داغ زدن طولانی گردد سفیده تخم مرغ می پزد و وقتی شیرینی را داخل فر قرار دادیم تغییر شکل نمی دهد و پف نمی نماید. کم داغ زدن هم معمولا باعث وا رفتن شیرینی می گردد.

برای داغ زدن وقتی شیرینی را روی حرارت غیر مستقیم قرار دادید بالای سر آن بمانید و مرتب هم بزنید مرتب هم زدن باعث می گردد دانه های شکر حل گردد بدون آن که سفیده بپزد حرارت مواد باید به گونه ای باشد که وقت دستتان را داخل آن قرار می دهید دستتان داغی را حس کند، ولی نسوزد برای این مرحله نمی توان زمان داد و به موارد مختلفی مثل درجه حرارت گاز، ضخامت ظرف و اینکه دهانه ظرف حاوی آب جوش به شکل است بستگی دارد.

ممکن است شما از یک ظرف با دهانه گشاد بهره ببرید یا اینکه دهانه ظرفتان نسبت به حجم مواد کم باشد مثلا از کتری استفاده نموده باشید مسلما در حالت اول زودتر نتیجه می گیرید. اما چیزی که مهم است این است که این مرحله را با دقت و حوصله انجام دهید؛ و بدانید که در مرحله داغ زدن، فقط در پی حل شدن شکر هستیم، در انتها این مرحله وقتی مقداری از مواد را بین دو انگشت قرار دهید، مواد کاملا داغ است، ولی دستتان نمی سوزد و ذرات شکر حس نمی گردد.

3- سپس مواد را از روی حرارت بردارید و وانیل + آب لیمو ترش تازه + آرد برنج را به آن اضافه کنید خوب هم بزنید و حدود 3 ساعت در جای خنک البته خارج از یخچال استراحت دهید. سپس کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید فر را از 10 دقیقه قبل روی دمای 200 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد سپس مواد را داخل قیف بدون ماسوره بریزید و 2 تا از شیرینی ها را داخل سینی فر قرار دهید و بعد سینی را داخل فر بگذارید.

بعد از داغ زدن مهم ترین قسمت این مرحله است باید اطمینان پیدا کنید که مواد به مقدار کافی استراحت نموده اند اگر وقتی سینی را داخل فر قرار دادید شیرینی پهن شد یعنی باید بیشتر استراحت کند بعلاوه این کار باعث می گردد دمای فر هم دستتان بیاید پس به هیچ اسم از این مرحله غافل نشوید.

در نهایت همه شیرینی ها را با فاصله در سینی فر قرار دهید ممکن است وسط شیرینی ها یک تیزی داشته باشد پشت قاشق را با روغن مایع چرب کنید و تیزی ها را بگیرید سینی را به مدت 10 دقیقه در طبقه وسط فر روی دمای 200 درجه سانتی گراد قرار دهید سپس به مدت 20 دقیقه هم روی دمای 180 دجه سانتی گراد قرار دهید.

شیرینی ها وقتی آماده است که زیر آن کمی طلایی گردد و روی شیرینی ها باید ترک های ریز ایجاد گردد و دور شیرینی یک هاله طلایی شکل بگیرد وقتی این نشانه ها را دیدید سینی را از فر خارج کنید به شیرینی دست نزنید تا کمی خنک شوند وقتی خنک شد به راحتی از کاغذ جدا می گردد.

شیرینی نارگیلی بعد از پخت باید رویه ای خشک و ترد داشته باشد و داخل آن هم باید نرم باشد روی شیرینی هم باید ترک دار و براق باشد، اما این ترک ها نباید خیلی عمیق باشد. شیرینی ها را در ظرف در بسته خارج از یخچال نگهداری کنید این شیرینی حدود 1 هفته تازه می ماند.

نکات کلیدی و فوت و فن های یک شیرینی نارگیلی عالی

خیلی مواقع با اینکه شما دقیقاً مراحل را انجام داده اید و کاملاً مطابق دستور عمل نموده اید شیرینی شما خراب می گردد شاید خیلی از نکات مهم به نظر شما بی اهمیت باشد لذا در این قسمت دلیل برخی از مسائل را که ممکن است برای شما در تهیه شیرینی نارگیلی پیش بیاید را شرح می دهیم.

1- چرا شیرینی نارگیلی خشک شده است؟

مرحله داغ زدن طولانی بوده است.

فر بیش از حد داغ بوده است در این حالت در فر را باز کنید و اجازه دهید هوای داغ اضافی خارج گردد تا این مشکل پیش نیاید.

شیرینی مدت زمان زیادی در فر بوده است.

2- چرا رنگ شیرینی تیره شده است؟

آب لیمو ترشی که استفاده نموده اید تازه نبوده است.

فر بیش از حد داغ بوده است.

3- چرا وقتی شیرینی از فر خارج شد پف آن خوابیده است؟

شیرینی نارگیلی وقتی از فر خارج می گردد کمی پف آن می خوابد، اما اگر پف آن کاملا از بین رفت یعنی پخت آن کامل نبوده و باید بیشتر در فر می ماند.

4- چرا وقتی شیرینی را داخل فر قرار دادیم تغییر شکل نداد؟

مرحله داغ زدن را طولانی تر از حد معمول انجام داده اید.

5- چرا وقتی شیرینی را داخل فر قرار دادید شیرینی پهن شد؟

باید بیشتر استراحت می کرد.

کم داغ زده اید.

6- چرا شیرینی بیش از حد خشک شده است؟

بیش از حد داغ زده اید.

7- چرا روی شیرینی ترک های عمیق ایجاد شده است؟

بیش از حد داغ زده اید.

8- چرا روی شیرینی ترک نخورده و زیر آن فرو رفته شده است؟

کم داغ زده اید.

9- چرا شیرینی به کاغذ روغنی چسبیده است؟

کم داغ زده اید.

10- چرا مواد بعد از استراحت سفت شد؟

زیاد داغ زده اید.

منبع: فرارو
انتشار: 26 شهریور 1400 بروزرسانی: 26 شهریور 1400 گردآورنده: genarena.ir شناسه مطلب: 1713

به "طرز تهیه شیرینی نارگیلی بازاری مخصوص عید نوروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی نارگیلی بازاری مخصوص عید نوروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید