پیشگیری از دیابت نوع 2 با مصرف یک نوشیدنی
به گزارش مجله آرنا، نتایج مطالعه تازه نشان می دهد که سطوح بالاتر کافئین خون می تواند به پیشگیری از دیابت نوع 2 یاری کند.
اگر تا به حال تصمیم گرفته اید که قهوه را از نوشیدنی های روزانه خود حذف کنید، کمی دست نگه دارید. بسیاری از مصرف نمایندگان مشتاق قهوه، چای و نوشابه در یک زمانی به این فکر افتاده اند که این نوشیدنی را کنار بگذارند؛ بعضی از آنان در جستجوی خواب بهتر هستند؛ در حالی که بعضی دیگر امیدوارند کافئین کمتر برابر با اضطراب کمتر باشد.
بعضی دیگر هنوز هم ممکن است امیدوار باشند که بدون وابستگی به موادی مانند کافئین به یک سبک زندگی کاملا سالم دست یابند و در حالی که همه این موارد خوب است، اما مطالعه تازه نشان می دهد که شاید فنجان قهوه صبحگاهی شما به سلامتی شما یاری می نماید.
همه ما در خصوص بعضی از اثرات منفی مصرف کافئین بیش از حد بر بدن شنیده ایم و احتمالا آن را تجربه نموده ایم و در حالی که عوارض جانبی مانند بی خوابی، بی قراری، اضطراب، لرزش دست، افزایش ضربان قلب، کم آبی بدن، سرگیجه و وابستگی همگی رایج است، مطالعه تازه کافئین را از دید دیگری ترسیم می نماید و آن را به عنوان یک عامل بازدارنده برای دیابت نوع 2 در نظر می گیرد.
مطالعات قبلی از جمله متاآنالیز 2018 منتشر شده در آنالیز های تغذیه و مطالعه دیگری در سال 2020 منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، افزایش مصرف کافئین را با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط دانسته اند؛ با این حال به گفته نشریه گاردین، ماهیت مشاهده ای این مطالعات رمزگشایی اینکه آیا کافئین به طور خاص علت کاهش خطر است یا خیر را سخت می نماید.
به منظور مبارزه با این موضوع، محققانی که روی این مطالعه تازه کار می نمایند، از روشی به نام تصادفی سازی مندلی استفاده کردند که آنالیز می نماید چگونه تغییرات مختلف یک ژن در مواجهه با عناصر مشابه واکنش نشان می دهد. در این مورد تمرکز آن ها روی 2 نوع ژنی بود که با متابولیسم کافئین سر و کار دارند.
کسانی که دارای گونه ای از ژن هستند که به آنان اجازه می دهد کافئین را آهسته تر متابولیسم نمایند، نسبت به افرادی که دارای ژنی هستند که باعث می گردد کافئین با سرعت بیشتری متابولیزه گردد، بیشتر محتمل است سطح کافئین در خونشان افزایش یابد.
آنچه محققان با آنالیز داده های تقریبا 10 هزار نفر کشف کردند، این بود که سطح بالاتر کافئین خون (متابولیز آهسته تر کافئین) با شاخص توده بدنی پایین تر (BMI) و چربی بدن کمتر در مقایسه با سطح پایین کافئین خون (سوخت و ساز سریع تر کافئین) مرتبط است. علاوه بر این، از آنجایی که اضافه وزن در بروز دیابت نوع 2 نقش دارد، کسانی که کافئین را کندتر متابولیزه می نمایند نیز کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند.
نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که تحقیقات بیشتری برای مشخص اینکه آیا نوشیدنی های بدون کالری حاوی کافئین می توانند گزینه مناسبی برای کاهش بروز چاقی و دیابت نوع 2 باشند، مورد احتیاج است.
منبع: فرارو